Redacție July 6, 2021

 

 

Mai multe străzi mari din Timișoara se vor închide pentru mașini și se vor deschide pentru comunitate, în weekendul 24-25 iulie. Anunțul a fost făcut azi de primarul Dominic Fritz.

 

Ghidat de ideea că spațiul public trebuie să fie pentru toată lumea, nu doar pentru mașini, Dominic Fritz a anunțat proiectul „Străzi pentru comunitate”. Astfel că în zilele 24-25 iulie 2021 se vor închide traficului rutier mai multe străzi din zona centrală a Timișoarei și se vor deschide pentru pietoni, pentru bicicliști și pentru toată comunitatea.

 

„Conceptul în spatele acestei idei este că vrem să arătăm că spațiul public poate fi pus la dispoziție pentru toată lumea”, a spus Dominic Fritz.

 

Vor fi trei zone principale care vor fi închise pentru mașini și deschise pentru pietoni. Prima zonă va fi pe Gheorghe Lazăr unde se va închide una din cele patru benzi. A doua zonă este de la sensul giratoriu de pe Michelangelo și până pe bulevardul Loga, la primărie, iar a treia zonă din sensul giratoriu de la Mărăști până la Operă.

 

 

„Este un proiect pilot prin care ne dorim să redăm spațiul public oamenilor și să promovăm transportul alternativ. Timișoara este un oraș cu un potențial imens în această zonă și vrem să îi incurajăm pe oameni să îi descopere adevărata frumusețe. Invităm toți timișorenii să vină cu bicicletele, cu rolele, cu skateboardurile și să se bucure de aceste evenimente, să se bucure de orașul lor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Străzile se vor închide începând de sâmbătă, 24 iulie, de la ora 18:00 și până duminică seara, 25 iulie. Pe spațiile astfel create vor avea loc numeroase activități pentru și împreună cu oamenii din comunitate, concerte cu trupe locale și diferite competiții.

Citește și:  Postările pe Facebook pot fi admise ca probe în instanță, avertizează Poliția Română

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*