Redacție July 6, 2021

 

 

În urma examinării mai multor probe prelevate de la porci proveniți din exploatația comercială de suine de la Ferma Nițchidorf 2, din judeţul Timiş, aparținând SC Smithfield SRL, a fost confirmată, de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, pesta porcină africană.

 

După confirmarea prezenței focarului de pestă porcină africană a fost emisă o hotărâre în baza căreia au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere din jurul focarului și s-a decis uciderea imediată, sub control oficial, şi neutralizare a suinelor din exploatație. Ferma de la Nițchidorf are un numar de 10.800 de porci.

Totodată, s-au stabilit zonele circulare de protecţie şi supraveghere de trei şi respectiv zece kilometri în jurul focarului de pestă porcină africană, după cum urmează:

 

  • Zona de protective (0-3 km) cuprinde localitatea Nițchidorf

 

  • Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitățile Silagiu, Buziaș, Bacova, Vucova, Blajova, Berini, Tormac, Cadar, Duboz din județul Timiș și localitățile Izgar, Ersig, Vermeș din județul Caraș-Severin

 

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru aceștia, virusul având, însă, impact la nivel social, din punct de vedere economic.

 

Citește și:  Model oficial de declarație pe proprie răspundere pentru persoanele din localitățile carantinate din Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*