Redacție March 5, 2021

 

Trei tipuri de măști de protecție neconforme, inclusiv destinate copiilor, au fost descoperite de ANPC, iar alertele au fost validate și de sistemul RAPEX.

 

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene.
Acestea au fost semnalate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), instituția abilitată să reprezinte România la nivel european, în cazul alertării pentru produsele nealimentare.
Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măștile comercializate în spațiul UE.
„Avem toleranță zero față de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenți în toate cazurile care prezintă un pericol potențial pentru viața și sănătatea consumatorilor români”, a declarat Claudiu Dolot, Președintele ANPC.
ANPC îi avertizează, de asemenea, încă o dată, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfășoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.
Cele trei alerte RAPEX:
Citește și:  Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara se mută într-un sediu nou, în Iulius Town-mall

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*