Redacție June 3, 2020

 

Protecția Consumatorului a descoperit pe piață peste 30 de tipuri de măști neconforme sau chiar periculoase. Ce e și mai grav e faptul că unele spitale au cumpărat astfel de măști la prețuri exagerate. Acesta a fost motivul pentru care deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers la DNA și a făcut plângere.

 

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit pe piața din România peste 30 de tipuri de măști neconforme sau chiar periculoase.

Au fost aplicate amenzi de peste 1 milion de lei și au fost retrase de la comercializare măști și mănuși de peste 15 milioane de lei.

Potrivit Autorității pentru Protecția Consumatorului, cele mai multe măști neconforme sunt importate, în special din China. Ele pot fi găsite pe tarabe, însă comercianții le laudă pentru că sunt iefine. Se vând cu 1 sau 2 lei.

Cel mai grav e că măști neconforme au fost vândute spitalelor. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a mers azi la DNA să facă o plângere penală.

 

„Astăzi, de la ora 14, am depus la DNA o sesizare penală împotriva unor manageri de spitale din Cluj-Napoca care și-au bătut joc de banii publici și de banii proveniți din donațiile clujenilor, cumpărând, în plină panică de Covid 19, echipamente de protecție și măști de proastă calitate fără certificate de conformitate, la preturi exorbitante.
Ieri, într-un festival de ipocrizie, cum rar mi-a fost să văd în viața mea, la primăria Cluj s-a desfășurat un spectacol grețos, ca pe vremea lui Ceaușescu, în care, autoritățile locale și centrale care au lăsat spitalele din Cluj în pielea goală și-au arogat merite pentru numărul mic de victime ale COVID la Cluj.
În plină pandemie, politruci ca: Moisescu de la DSP, Constantea de la Clujana, Abrudean de la prefectură și alți penelei sau pesedei, și-au arogat merite necuvenite pentru modul exemplar în care s-au comportat majoritatea clujenilor în intervalul 15 martie-15 mai.
Fără nicio rușine, primăria Cluj și alte instituții ale statului român, au omis să vorbească despre ajutorul URIAȘ pe care l-au primit spitalele din Cluj de la grupul civic “Vă ajutăm din Cluj” sau alte organizații umanitare.
Fără acești oameni minunați și donațiile unor bănci sau firme din Cluj, personalul medico-sanitar din oraș sau județ ar fi fost infectate și Clujul ar fi ajuns în situația Sucevei.
Așa cum am promis, toți cei care au furat în timpul pandemiei, vor fi deferiți justiției.”, a declarat Emanuel Ungureanu.

 

Citește și:  Care este pericolul de infectare cu coronavirus prin intermediul coletelor venite din China

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*