Redacție April 20, 2019

Trei dintre candidații Alianței 2020 USR PLUS la europarlamentare vor sosi mâine la Timișoara. Aceștia străbat țara pentru a discuta cu generația tânăra și pentru a afla care sunt dorințele și așteptările tinerilor români de la liderii lor politici. Este vorba despre Anca Majaru (PLUS), Teodora Stoian (USR) și Ștefan Pălărie (PLUS). Tineri și dezinvolți, oameni simpli ca noi toți, obligați să se implice în politică  de situația actuală în care a ajuns România.

În prima parte a zilei, cei trei candidați vor campa van-ul vizavi de UVT, la localul Șura, iar începând cu ora 17.00 vor fi în Parcul Copiilor, lângă podul cu lacăte.

Având o bogată experienţă în zona de educaţie şi tineret, candidații USR PLUS la europarlamentare vor să asculte vocea tinerilor din Timișoara, să afle care sunt dorinţele acestei generaţii active, creative şi implicate şi cum pot să le reprezinte responsabil valorile comune. La rândul lor, tinerii care vor veni la întâlnire vor afla care sunt oportunităţile pe care Uniunea Europeană le oferă:

▶Erasmus
▶Practică
▶Studii
▶Educaţie financiară şi antreprenorială.

Anca Majaru, Teodora Stoian și Ștefan Pălărie vor să vorbească autentic cu tinerii Despre Alegeri în viață!

 

 

Puteți găsi aici lista candidaților comuni USR și PLUS pentru Parlamentul European publicată și de Info Timișoara.

 


 

Anca Majaru este licențiată în arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, unde a obținut titlul de doctor în arhitectură în 2016. A urmat studii de istorie în cadrul Universității București, s-a ocupat de cercetarea lumii nobiliare de epocă modernă în Europa Centrală și de Est și, în acest sens, a beneficiat de o bursă de cercetare ICR și de mobilități de studiu la Budapesta și Belgrad. Și-a continuat activitatea academică în cadrul UAUIM București, unde a coordonat seminarii de istoria și teoria arhitecturii vreme de șase ani.

Citește și:  Festivalul de film SF și Fantasy de la Dumbrăvița caută filme românești

Teodora Stoian are 32 de ani și este avocat. A studiat Drept și Științe Politice la Universitatea din București. A ales dreptul pentru că “eu cred în dreptate” și vrea să ajute oamenii să-și găsească dreptatea în România. Științele politice au fost o pasiune, a vrut să cunoscă acest domeniu pentru a înțelege mai bine cum funcționează politica și administrația publică și pentru a putea schimba lucrurile la nivel politic în România.


Ștefan Pălărie dezvoltă de 13 ani programe de educație. Mai întâi în cadrul mai multor corporații, apoi prin ONG-ul pe care l-a înființat, Școala de Valori, unde peste 35.000 de tineri au beneficiat de-a lungul anilor de programe educaționale. Școala de Valori a fost premiată atât în România, cât și la nivel european. Nevoia de implicare activă în politică s-a ivit pentru Ștefan în 2016, când a participat ca observator la alegerile locale și a realizat că activismul nu e suficient pentru a aduce oamenii la vot. În săptămânile care au urmat a ieșit la protestele împotriva OUG 13, apoi, în 2018, a decis să se înscrie în PLUS și să își canalizeze energia în acest proiect politic. Ca europarlamentar, ar urmări două mize majore pentru România: prima, să rămână în Uniunea Europeană ca membru cu drepturi depline și să fie percepută ca un bun membru al Uniunii; a doua vizează creșterea performanțelor educaționale, astfel încât România să se alinieze standardelor europene pe acest plan.

 


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne pentru a ne păstra independența și calitatea editorială!

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*