Nicoleta C. April 17, 2020

 

Bolnavii de Covid-19 din România vor beneficia de un nou tratament, folosit deja în mai multe ţări din lume, cel cu plasmă autoimună. Este plasmă recoltată de la cei care s-au vindecat de Covid-19 şi care îi poate ajuta pe cei care luptă cu boala, scrie Mediafax.

 

Două echipamente de recoltare a plasmei au fost deja instalate, la Bucureşti şi la Iaşi, iar săptămâna viitoare va mai fi instalat unul la Timişoara.

Cele trei echipamente de plasmafereză au fost donate, printr-un acord, Ministerului Sănătăţii. Un al patrulea a fost donat spitalui din Piatra Neamţ de către firma care are echipamentele. În total, 18 astfel de aparate vor fi disponibile în România.

Cele 14 echipamente în plus vor fi date în folosinţă pentru un an României.

 

Ministrul Sănătăţii a anunţat că donatorii vor fi voluntari şi vor dona plasmă doar după ce vor avea un test care să ateste prezenţa anticorpilor în sânge.

 

Cu toate că echipamentele au fost deja instalate, protocoalele pentru tratamentul cu plasmă nu au fost încă eleborate.

În zilele următoare ar putea fi aprobate protocolul pentru colectarea, testarea şi distribuţia plasmei convalescente, dar şi protocolul de administrare.

 

În România sunt peste 1.300 de pacienţi vindecaţi de Covid-19.

 

Citește și:  Procedură cu aproape 70% mai puține radiaţii pentru investigarea pacienților cu COVID-19 de la Victor Babeș Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*