Redacție September 10, 2021

foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

 

„Fraților! Mulțumită lui Dumnezeu, am ajuns în studiourile Televiziunii. Am reușit să ajungem aici, în spatele tancurilor… ”

 

Acestea au fost primele cuvinte ale libertății românilor, și au fost rostite de Ion Caramitru. De acum înainte, despre Ion Caramitru va mărturisi istoria. Despre marele actor Ion Caramitru va mărturisi memoria milioanelor de spectatori ai spectacolelor și filmelor în care a jucat de-a lungul a peste 50 de ani de carieră. Despre profesionistul implicat fundamental în destinul teatrului românesc, despre directorul de teatru, despre ministrul Culturii, despre președintele asociației profesionale a oamenilor de teatru din România vor mărturisi UNITER, Teatrul Naţional București și întreaga cultură a României moderne.

 

Vineri, 10 septembrie, Teatrul Naţional din Timișoara va arbora steagul de doliu. La ora 12:30, Teatrul Național invită publicul de pe toate continentele pe pagina sa de Facebook, pe pagina de Instagram sau pe site-ul www.tntimisoara.com pentru a-l conduce, prin rostirea sa, către spațiul necuvintelor, pe cel care va rămâne întotdeauna viu și puternic în memoria noastră, în istoria noastră, Ion Caramitru.

 

Teatrul Național din Timișoara propune și susține ca ziua de 5 septembrie să fie declarată zi de doliu național, în numele importanței istorice a prezenței lui Ion Caramitru pe scena Culturii și istoriei democratice a României moderne.

Citește și:  Spania, prin obiectivul a patru fotografi clasici spanioli, câştigători ai Premiului Naţional de Fotografie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*