V.V. December 3, 2021

 

O tânără de 18 ani din Somalia a fost găsită inconștientă pe câmp de către poliţiştii de frontieră din Timiş. Aceasta era în stare de hipotermie și a căzut la aproximativ 100 metri de frontieră, după ce a mers pe jos câteva ore din Serbia în România.

 

Poliţiştii de frontieră de la Sânnicolau Mare i-au acordat fetei primul ajutor şi au solicitat sprijin medical. Aceasta a fos transportată la spital.

 

„În cadrul unei acţiuni specifice pentru supravegherea frontierei de stat, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a descoperit, la aproximativ 100 de metri de frontiera cu Serbia, pe direcţia localităţii Dudeştii Vechi, o persoană de origine afro-asiatică aflată în stare de inconştienţă. Imediat poliţiştii de frontieră au acordat primul ajutor persoanei în cauză, fiind solicitat, prin Serviciul de Urgenţă 112, un echipaj medical care s-a deplasat la faţa locului”, se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, al Poliţiei de Frontieră.

 

Tânăra, aflată în stare avansată de oboseală şi hipotermie, a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare. După câteva ore aceasta și-a revenit și a fost externată din spital, scrie agenția news.ro.

Ulterior, femeia a fost dusă pentru verificări, unde polițiștii au aflat că este din Somalia şi are 18 ani. Aceasta a declarat că a mers pe jos câteva ore din Serbia în România și că dorea să ajungă în Germania.

Citește și:  3.952 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, dintre care 202 în Timiș

1 thought on “Tânără din Somalia, găsită inconştientă şi în hipotermie, pe fâşia verde

  1. ce n-am inteles eu din declaratia politiei este daca era somaleza cum era “afro-asiatica”. Era o somaleza cu un bunic filipinez sau cum? Somalia este pe stil nou cu un picior in Asia?

    In rest ii uram tinerei refacere grabnica, sa invete cateva cuvinte nemtesti si sa ajunga unde isi doreste, in Germania, ca in Romania ajutorul social e tare mic.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*