Anton Kovacs October 24, 2020

 

Este sau nu Remdesivir un tratament miraculos pentru COVID-19? Ce ştim până acum

cover

Antiviralul remdesivir a intrat în lumina reflectoarelor de la începutul pandemiei de coronavirus. Bolnavii cu COVID-19 îşi pun mari speranţe în el, dar este cu adevărat un tratament miraculos? Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat recent „verdictul” cu privire la eficienţa acestui antiviral. Aflaţi ce spun şi medicii români despre remdesivir după câteva luni în care l-au administrat bolnavilor.

 

 

Guvernul alocă bani pentru cumpărarea de Remdesivir, necesar tratării pacienților cu Covid

Remdesivir

Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, o hotărâre privind alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Este vorba despre 570 milioane de lei, dintre care 65 milioane lei vor fi folosiţi pentru achiziţionarea medicamentului Remdesivir, necesar pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, a anunţat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

 

 

Recomandare de carte

Confesiunile unui asasin economic

Pentru a înțelege mai bine lumea în care trăiți vă recomandăm să citiți John Perkins – Confesiunile unui asasin economic, carte care poate fi descărcată gratuit, accesând linkul de mai sus.

 

 

CTP, despre ce ar face dacă s-ar infecta cu Covid: “Merg la cimitir, nu la spital! De mă îmbolnăvesc grav, rămân acasă! Aceste DSP-uri sunt criminale prin inexistență”

Cristian Tudor Popescu a declarat vineri seara, la Digi 24, că dacă se va infecta cu noul coronavirus nu va merge la spital, ci va rămâne acasă. De asemenea, jurnalistul a criticat dur metodele implementate de autorități în timpul pandemiei.

 

Curs valutar valabil pentru astăzi 24.10.2020

curs

 

Ministrul Educației anunță schimbări importante pentru elevi: Tezele ar putea dispărea în acest an școlar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, vineri, la PRO TV că vom urma noi măsuri în sistemul educațional, în contextul pandemiei COVID-19. Tezele ar putea fi eliminate în anul școlar 2020-2021

 

 

Iulian Trandafir, CEO al distribuitorului de medicamente Alliance Healthcare: „În pandemie au scăzut mult volumele totale, ceea ce înseamnă că s-au tratat mai puţini pacienţi cu boli comune“

Principala problemă din piaţă pe care a accentuat-o pandemia de COVID-19 a fost înrăutăţirea accesului la tratamente pentru pacienţi, în contextul stării de urgenţă şi al lipsei unor medicamente de pe piaţă, a susţinut Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici (ADRFR) şi CEO al Alliance Healthcare, al treilea distribuitor de medicamente din piaţă.

 

 

Ce trend se discută în America: Angajaţii care vor să lucreze de acasă, dar se mută în zone mai ieftine, trebuie să accepte şi reducerea pachetului salarial

 

 

România, pe ultimul loc în UE la telemuncă, dar prima la creșterea importurilor de laptopuri

image-2020-02-28-23690547-70-telemunca.j

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la procentul lucrătorilor care au trecut la regimul de telemuncă pentru a preveni îmbolnăvirile de COVID-19, dar este pe primul loc la creșterea procentuală a importurilor de laptopuri.

 

 

Ministerul Culturii, explicații „în doi peri” despre mutarea șefului Direcției de Cultură Timiș la DJC Dolj

casa_artelor_VS.jpg

După ce comisia zonală a monumentelor nu a avizat mai multe proiecte ale primăriei care nu întruneau condițiile legale de avizare și (încă) primarul Robu s-a plâns în repetate că este boicotat de direcția de cultură Timiș, ba a și refuzat să țină cont de un ordin de sistare a lucrărilor

 

 

Cine e, totuși, Florin Iordache și de ce nu mai scăpăm de el?

Florin Iordache. Numele care a ținut din nou capul de afiș al știrilor, după ce a fost ales cu scandal de către parlamentari președintele Consiliului Legislativ, e de profesie inginer. A absolvit Facultatea de Mecanică din Craiova în 1985, iar Partidul Comunist i-a dat repartiție la Fabrica de Mobilă din Caracal, în orașul său natal. După revoluție intră în politică, iar în 1996 Partidul Socialist îi dă repartiție la Primăria Caracal, pe postul de viceprimar.

 

 

Gata! Se închid restaurante, baruri, cluburi, săli de fitness la Timișoara

wpid-img-20200711-wa00051023987127565853

Art. 1. (1) Pe întreg teritoriul județului Timiș rămâne instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv: pe o rază de 50 m de intrarea în perimetrul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Citește și:  Revista presei–10.12.2020

(3) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise, pe o perioadă de 14 zile în unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

 

 

Medicii de familie vor primi câte 105 lei pentru monitorizarea fiecărui pacient cu coronavirus / Bolnavii de COVID cu simptome ușoare și asimptomaticii nu vor mai fi internați

image-2020-04-28-23940961-70-medic.jpg

Guvernul a adoptat joi un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19 vor fi moniorizați de către medicii de familie, a anunțat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Potrivit acestuia, este o modalitate de a se reduce presiunea pe sistemul sanitar de urgenţă. Pentru aceste servicii, medicii de familie vor primi 105 lei pentru fiecare pacient. De asemenea, medicii de familie vor putea elibera biletele necesare pentru concediile medicale. Guvernul a mai aprobat și suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 570 milioane de lei, din care 65 de milioane de lei vor fi utilizaţi pentru achiziţia medicamentului Remdesivir.

 

 

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, a fost contestat la tribunal. Validarea mandatului va fi amânată

Validarea primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, a fost atacată la Tribunalul Timiş de către trei persoane, astfel că învestitura sa în funcţia de edil, programată pentru marţi, va fi amânată.

Părţile apelante sunt un fost DJ de la Radio Timişoara, Călin Narcis Petrescu, un cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Monica Hărmănescu, şi candidatul ALDE la funcţia de primar al Timişoarei, Adrian Popescu.

 

 

Fenomen fără precedent. Căldura-record din Siberia întârzie forrmarea gheții în zona arctică

Pentru prima dată de când au început măsurătorile, principala pepinieră de gheață marină arctică din Siberia nu a început încă să înghețe, la sfârșitul lunii octombrie. Acest lucru ar putea avea efecte grave asupra întregii regiuni, arată The Guardian.

 

 

România, printre „premianţii” NATO la cheltuielile militare. Ce procent din PIB am investit pentru apărare

646x404

România este una dintre ţările fruntaşe la capitolul cheltuielilor militare pe care fiecare membru al Alianţei le-a înregistrat. Concret, România a cheltuit, în 2020, pentru apărare 2,38%. din PIB.

 

 

Distracții pentru copii și fanfara militară, în Iulius Town

Iulius_Town.jpg

Iulius Town este locul unde până și cei mai mofturoși găsesc un restaurant sau o cafenea pe placul lor, un magazin cu piese vestimentare perfecte pentru stilul personal sau evenimente pe măsura așteptărilor. Un târg de antichități, două reprezentații susținute de Fanfara Militară a Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, experiențe trăite pe un simulator de curse, dar și trenulețul distracției și caruselul venețian sunt propunerile din acest weekend.

 

 

Explicațiile ministrului Tătaru cu privire la mortalitatea ridicată în România: Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, vineri seară, de ce mortalitatea este foarte ridicată în România la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, arătând că autorităţile raportează toate decesele cauzate de acesta sau prin decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2, informează Agerpres.

 

 

DOCUMENTAR: România revine la ora oficială Timpul Legal Român (UTC +2 h)

2329472

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 24/25 octombrie 2020, România revine la Timpul Legal Român, ora standard a Europei de Est + 2 UTC. În fiecare an, în ultima duminică a lunii octombrie are loc schimbarea orei, prin renunţarea la ora de vară şi revenirea la Timpul Legal Român, ora 4.00 devenind ora 3.00. Astfel, în noaptea zilei de 24 spre 25 octombrie, în România vom dormi cu o oră în plus. Ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi a doua cea mai lungă zi a anului după cea din primăvară (martie), când s-a trecut la ora de vară. Potrivit unui comunicat al CFR Călători, remis AGERPRES, schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare. O directivă europeană din 2001 reglementează schimbarea orei prin trecerea la ora de vară şi invers. Toate statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekend din octombrie. În ţările care aplică această schimbare a orei, procesul nu va fi simultan din cauza diferenţei de fus orar. Ora oficială de vară a fost introdusă în România pentru prima dată în 1932. Până în 1939, a funcţionat în fiecare an, între prima duminică din aprilie şi prima duminică din octombrie. Între anii 1941 şi 1979 nu s-a mai folosit ora de vară, potrivit www.astro-urseanu.ro. Între 1979 şi 1996, cu câteva excepţii, ora de vară se introducea la sfârşitul lui martie până la sfârşitul lui septembrie, iar din 1997 s-a trecut la ora de vară începând cu ultima diminică din luna martie până în ultima duminică din luna octombrie.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*