Ramona Băluțescu February 26, 2022

 

De la Comitetul de Conducere al Filialei Timșoara a Uniunii Scriitorilor din România am primit următorul comunicat:

 

Stimați colegi, Uniunea Scriitorilor din România își exprimă dezaprobarea totală față de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Considerăm inacceptabil atacul la adresa suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Scriitorii români își exprimă solidaritatea cu colegii din Ucraina, cu toți artiștii din această țară și speranța că se va reveni la o stare care asigură o viață culturală normală pe teritoriul acestei țări. Uniunea Scriitorilor din România va fi întotdeauna de partea aspirațiilor democratice ale popoarelor lumii și împotriva oricăror politici agresive și războinice. Fie ca rațiunea și pacea să aibă ultimul cuvânt în aceste împrejurări triste și dificile.

Uniunea Scriitorilor din România

Vă punem la dispoziție câteva adrese/linkuri unde puteți obține informații privind posibilitatea de a veni și dvs în sprijinul populației din Ucraina:

https://www.facebook.com/paulexandru/posts/5216825398335986

https://www.facebook.com/osbtimisoara/posts/5224766560869177

https://www.facebook.com/romanian.embassy.us

 

Am verificat linkurile sugerate de colegii Filialei Timișoara, sunt active, au informații utile. Există chiar și informații legate de ajutorul medical oferit refugiaților sau legat de cazarea animalelor lor de companie.

Adăugăm și mesajul subprefectului Ovidiu Drăgănescu:

 

În județul Timiș s-au identificat încă de la începutul săptămânii spații pentru posibilii refugiați din Ucraina. Vom pune la dispoziție locații deținute de autoritățile și instituțiile publice care acum sunt în pregătire și amenajare necesare. Momentan, sunt solicitate doar autoritățile din nordul și estul țării.

E adevărat că până acum sunt puține cereri pentru obținerea statutului de refugiat, oamenii preferând să nu-și institutionalizeze încă șederea în România. Admirabilă este mobilizarea românilor care s-au oferit să-i ajute pe ucrainieni organizându-se on-line și luând legătura direct cu cei în nevoie.

Pentru centralizarea acestor cerințe persoanele fizice sau reprezentanții societății civile pot să trimită ofertele de sprijin la adresele de e-mail: umanitar.dsu@mai.gov.ro sau cjccitimis@gmail.com.

 

Citește și:  Începe distribuirea produselor pentru persoanele defavorizate, la Timișoara

 

Există și un grup de inițiativă pe Fb, deschis pentru timișoreni, cu numele „Ajutor pentru UCRAINA din Timișoara — Help for UKRAINE from Timișoara” pentru cei care doresc să se implice dar încă nu au găsit forma potrivită să o facă.

Ramona Băluțescu

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*