Redacție April 28, 2019

Frumusețea unei cumunități vine de la oameni. Ei sunt cei care însuflețesc locurile prin bunătate lor.

 

Învierea Mântuitorului Iisus Hristos ne-a prins anul acesta în Biserica Pogorârea Sfântului Duh din cartierul Dacia din Timișoara. O parohie care are câteva zeci de mii de suflete și o biserică frumoasă, relativ nouă, situată lângă un părculeț cu fântână arteziană.

Peste 1.000 de oameni s-au adunat la biserica din cartierul Dacia pentru a asista la slujba de înviere. Bucuria a adus împreună familii întregi. Unii în biserică, alții în curtea locașului, toți așteptau vestea cea mare, vestea Învierii. Când s-a apropiat ora, sunetele de toacă au chemat oamenii și mai aproape. „Veniți să luați lumină! Hristos a Înviat!” era pestea pe care au așteptat-o toți credincioșii.

 

Învierea este cea mai mare sărbătoare a creștinilor, reprezentând Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

 

Învierea Domnului Iisus Hristos este fundamentul credinței creștine. De aici a pornit totul. Cei care cred că a existat o Înviere din morți vor avea dreptul la o viață de apoi. Iisus a preluat asupra sa toate păcatele omenirii pentru a-i putea mântui pe cei care cred în El.

Înainte de ivirea zorilor, râuri de lumini pâlpâitoare s-au revărsat pe străzile din cartierul Dacia din Timișoara. Credincioșii duceau acasă cu bucurie Lumina Sfântă și vestea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Calea celor care cred în ea va fi deschisă tot anul.

 

 

Fiți buni, oameni dragi! Binele pe care îl primiți întoarceți-l înzecit înapoi. La fel să răsplătiți și iubirea.

Hristos A Înviat! Bucurați-vă și nu vă temeți!

 

Citește și:  Universitatea de Vest din Timişoara oferă sprijin în pregătirea elevilor pentru examenul de bacalaureat 2021

 


Scriem pentru timișoreni. Susțineți-ne demersul!

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*