Nicoleta C. July 28, 2020

 

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, conform informațiilor transmise marți, 28 iulie, de catre DSP Timiș este următoarea:

     Numarul total de persoane internate confirmate COVID-19: 169
     Numarul total de persoane internate in ATI: 9
     Numarul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut: 134
     Numărul total persoane  externate la cerere in ultimele 24 de ore: 0
     Numarul de anchete epidemiologice in curs de desfasurare, in ultimele 24 de ore: 31
     Numărul total de teste in ultimele 24 de ore, la nivelul jud. Timiș: 2.396
     Numarul total de decese COVID-19, la nivelul judetului Timiș : 67

Din totalul de focare declarate până la aceasta dată, mai sunt active și se află în supraveghere epidemiologică 7 focare, 3 focare fiind închise.

TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 174 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
 SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate – Focar in supraveghere 
 UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate – Focar in supraveghere 
 COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate – Focar in supraveghere
 CENTRU privat de îngrijiri paliative- 10 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

 ZONA FAGET – 52 cazuri confirmate si două decese.

„Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă.În acest context, au fost indentificate toate persoanele care se încadrau în definiția contactului apropiat, fiind testați conform Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată și s-a dispus maăsura carantinării, după caz.
În vederea efectuarii anchetei epidemiologice DSP Timiș a nominalizat o persoană responsabilă, care împreuna cu o echipa de specialiști analizează și implementează măsurile sanitare impuse de situație. Pentru un plus de siguranță, în zona respectivă.  s-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor publice.
S-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localității care au fost cooptati cu contactarea și monitorizarea din punct de vedere medical a contacților izolați la domiciliu și acordarea asistenței medicale a populației din zona respectivă;
La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Timiș funcţionează o linie telefonică de urgenţă, 0770849869, unde cetăţenii pot obţine informaţii utile de prevenire şi combatere COVID-19 iar în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI Timiș au fost alocate două numere de telefon mobil 0770849869 și 0770849705, precum și o adresă de email covid.timis@gmail.com, pentru a veni în sprijinul cetățenilor județului Timiș.
La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV–2 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. 
Cetăţenii pot să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE.”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Citește și:  10.142 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, în ultimele 24 de ore, dintre care 271 în Timiș. Vezi de unde sunt infectații

 

1 thought on “Situația epidemiologică COVID-19, la nivelul județului Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*