Nicoleta C. July 28, 2020

 

Timp de 5 luni, de la depistarea primul caz de COVID-19 și până în prezent, în județul Timiș au fost raportate peste 1.000 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 67 de bolnavi au decedat.

 

DSP Timiș trage din nou un semnal de alarmă și face apel la responsabilitate în lupta cu coronavirusul.

 

„Având în vedere că în data de 27 iulie, la nivelul județului Timiș s-a ajuns la peste 1.000 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 67 cazuri soldate cu deces, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș trage un semnal de alarmă și face apel la responsabilitatea și maturitatea cetațenilor pentru ca împreună să limităm răspândirea infecției cu noul coronavirus. Cu tot riscul de a ne repeta, vă rugăm să conștientizați necesitatea și importanța de a purta mască în spații închise, de a evita aglomerațiile, de a spăla mâinile cât mai des, de a păstra distanțarea fizică și de a da dovadă de respect unii față de alții, supunându-ne recomandărilor medicilor specialiști. Este necesar să luăm atitudine, să tratăm cu seriozitate situația actuală și să fim exemple pentru cei din jurul nostru, respectând regulile.
La 5 luni de la identificarea primului caz pozitiv pentru infecția  cu virusul SARS-CoV-2, în județul Timiș, prin eforturile comune ale tuturor structurilor implicate în prevenirea răspandirii virusului, s-a atins cifra de 2.396 teste prelucrate în ultimele 24 de ore. Precizăm că în ultimele 7 zile au fost prelucrate 9.581 teste, cu o medie de 1.368 de teste/zi.”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

Citește și:  2.813 doze de vaccin anti-COVID administrate în Timiș, în ultimele 24 de ore

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*