În ce ani au fost construite blocurile vechi din Timișoara, în funcție de zonă. Fotografii de colecție


10 răspunsuri la “În ce ani au fost construite blocurile vechi din Timișoara, în funcție de zonă. Fotografii de colecție

 1. Pe fosta str. Plăvăț, actualmente bd. Liviu Rebreanu, în 1977 am început școala generală (nr. 9) și nu îmi aduc aminte sa fi văzut nici o rata sau vre-o gâscă, cu atât mai puțin vre-o baltă. E adevărat ca nici str. paralelă, Eneas nu erau asfaltate dar nu îmi aduc aminte sa fie fost „coacă”.

  1. Corect! Eu am copilărit în zonă. Mă dădeam cu patine cu rotile pe bulevardul care se construia pe bucăți prin 87-88 la 13 ani, dar știam zona de ceva timp. Nu a fost ”o cloacă împuțită” defel, cel puțin în anii 80! Din contră! Erau niște case superbe care ne țineau pe noi copiii la respect și care aveau și povești / legende. Erau case mari de oameni înstăriți. Iar blocul turn din Soarelui de pe strada Uranus nu a fost construit în anii 2000, este construit în anul 1987. Cred că un jurnalist ar trebui să fie un pic mai atent la culegerea informațiilor!

   1. Doamnă, atât despre Rebreanu cât și despre blocul ăla turn nou contruit de pe Uranus greșiți.
    Pe Rebreanu era într-adevăr o cloacă împuțită pe care nu puteau pătrunde mașinile decât când nu ploua mult timp. Treceam zilnic pe acea stradă așa că știu foarte bine ce era acolo.
    Aveți mai sus și o poză în care se vede perioada când mocirla aia era umplută periodic cu moloz și pământ.
    Și da, în aceaași perioadă au început să fie construite și casele acelea impunătoare, se vede chiar în poză că în 1980 erau încă „la roșu”.
    Câț despre blocul acela nou pe pe Uranus, am o poză făcută chiar de la feresastră locuinței mele în care se vede că în2006 blocul acela încă nu exista, era pe atunci în faza de fundații.
    Așa că ar trebui să fiți puțin mai atentă când comentați și să criticați pe cineva pur și simplu ca să vă aflați în treabă.

 2. Îmi vine să râd, „colecția L. M.”. „Culegătorii” nu sunt colecționari. Poate-și va expune vreodată „colecția”, într-o expoziție, scoase la imprimantă 🙂

 3. Buna ziua,

  ~[Bulevardul Republicii, vedere spre Opera, 1964. Se poate observa că era deja construit blocul de lângă Modern-Materna, și fosta „Alimentara” de la parter.]~

  Fotografia nu este din 1964. Din cate mi-au spus parintii mei si vecinii, deoarece am copilarit in acel bloc, blocul a fost inceput in 1964 si terminat prin 1967. Noi ne-am mutat in 1974 in el si am locuit acolo pana in 2003.
  Ca si curiozitati, va pot spune de la vecini ca in timpul constructiei, un muncitor care tencuia peretele dinspre Republicii Nr. 6, a cazut de pe schela pe prelata unui camion care tocmai trecea pe acolo si astfel a scapat cu viata.
  Aproape deloc cunoscut este faptul ca pe acel loc, Republicii 4 (Fosta I. Ghica) a fost un bloc cu 4 etaje pe care, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pe data de 30 Octombrie 1944 a cazut o bomba care nu a explodat. Aceasta a penetrat blocul pana la etajul II iar blocul a fost dezafectat la etajele superioare pana cand s-a decis decis construirea unui bloc nou. Blocul are adapost si e construit cu fundatie pe „bile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *