Nicoleta C. March 8, 2020

 

Transportul public cu vaporaşele, pe tronsonul timişorean al Canalului Bega, va fi reluat de duminică, după ce, în sezonul trecut, peste 200.000 de călători au apelat la acest mijloc de transport în comun sau l-au utilizat pentru curse de agrement, scrie Agerpres.

 

Societatea de Transport Public Timişoara SA a anunţat că toate cele şapte vaporaşe care au fost andocate în depoul Dâmboviţa la începutul lunii decembrie şi au efectuat revizia tehnică vor reveni pe Bega, urmând să circule în regim de transport public şi de agrement.

Astfel, de luni până vineri, în fiecare săptămână, vor cicula în regim de transport public (de la staţia Sfânta Maria până la Uzina de Apă şi retur), iar sâmbăta şi duminica se vor bucura de cele 7 ambarcaţiuni cei care preferă călătoriile de agrement (de la ponton Catedrală până la Uzina de Apă şi retur), în intervalul orar 10:00 – 19:00. În ceea ce priveşte transportul public, graficele de circulaţie pot fi găsite pe site-ul oficial al societăţii: www.stpt.ro.

 

 

De asemenea, tot din 8 martie vor fi disponibile pentru publicul călător şi cele 440 de biciclete şi 100 de trotinete, ca alternative la transportul public. Cele 450 de biciclete vor putea fi ridicate din cele 25 de rastele amplasate în staţiile mijloacelor de transport în comun şi din alte 9 rastele amplasate pe malul Canalului Bega. Cele 100 de trotinete vor putea fi ridicate din cele 13 staţii special amenajate în Timişoara. Bicicletele şi trotinetele din cadrul sistemelor VeloTM şi TroTM au fost utilizate anul trecut de aproape 25.000 de persoane.

Citește și:  145 noi cazuri de COVID-19 la nivel național în ultimele 24 de ore, niciunul în Timiș

 

De menționat faptul că în contextul actual de pericol ridicat de infectare cu coronavirus, în fiecare noapte, între orele 00.00 – 04.00, toate mijloacele de transport public, inclusiv vaporaşele, vor fi spălate şi igienizate.

 

Agerpres

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*