Redacție March 8, 2020

 

După ce guvernul italian a anunțat că va închide nordul țării, începând de duminică, pentru a limita răspândirea coronavirusului, oamenii au luat cu asalt sâmbătă seara gara din Milano, pentru a pleca spre sud sau chiar în alte țări. Zborurile fiind închise, singura cale de a pleca era cu trenul.

 

Inclusiv români stabiliți în nordul Italiei au luat cu asalt gările sâmbătă noaptea.

 

Din imaginile care circulă în Italia, se vede cum oamenii disperați fug cu bagajele pentru a prinde trenul.

 

 

Mulți dintre românii stabiliți în nordul Italiei au luat, la fel, cu asalt gările sâmbătă noaptea sau au plecat cu mașinile personale în sud și spre România, riscând astfel să îmbolnăvească și alți oameni aflați în afara zonelor roșii.

Mara Coman a postat duminică după-amiza următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:

 

„Sunt îngrozită.

M-a sunat acum o prietenă care e în Milano să-mi spună cum un sfert din românii care stăteau în blocul ei au fugit aseară – pentru că știau că, de azi dimineață, toată Lombardia va fi în carantină.

M-a sunat să mă roage să scriu despre asta și să fac și eu un apel prin care să le amintesc românilor plecați că, prin fuga lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul.

Mi-a povestit cum, noaptea trecută, a fost trezită de valize trântite pe scări. Românii din Lombardia au plecat cu mașinile sau cu trenul acolo unde au văzut cu ochii. Au umplut trenurile noaptea trecută, fără să se gândească vreo secundă că i-ar putea îmbolnăvi pe toți ceilalți. Unii s-a dus la Roma, PENTRU CA DE ACOLO SĂ IA AVIONUL ȘI SĂ VINĂ ÎN ROMÂNIA FĂRĂ SĂ FIE OBLIGAȚI SĂ STEA ÎN CARANTINĂ.
Au fugit spre locuri în care e mai cald: în Sardinia, în Palma, în Malta.
Au fugit peste tot.

Prietena mea m-a rugat să scriu ce se întâmplă și asta fac, pentru că sunt îngrozită. Îmi spunea să îi rog, la rândul meu, pe cei aflați în zonele cu risc să nu plece, ca să nu răspândească virusul. Altfel, nebunia nu se va mai opri. Știm cu toții cum e sistemul medical din România. Și unii își vor spune că nu e așa grav, că mor doar bătrânii.
Oameni buni, BĂTRÂNII ACEIA VOR FI PĂRINȚII NOȘTRI.

*Rareori am rugat oamenii să dea share, dar, dacă și voi credeți că cele de mai sus sunt importante, vă rog dați mai departe.”

 

Citește și:  Ovidiu Lipan Țăndărică cu Fanfara din 10 Prăjini, Subcarpați, Loredana cu Banda Agurida, Grigore Leșe, Damian Brothers și mulți alții, la Parcul Primăverii de la Muzeul Satului Bănățean

 

Vă reamintim că începând de duminică, 8 martie, populaţia din nordul Italiei nu mai are voie să părăsească zona și accesul este permis doar pentru situaţiile de urgenţă, astfel că în urma acestor măsuri inimaginabile și fără precedent în Europa, aproximativ 16 milioane de oameni sunt blocați într-o carantină care cuprinde mare parte din nordul țării.

 

Aceste măsuri luate de guvernul din Italia prin decret vor dura până pe data de 3 aprilie 2020.

 

 


„Când ultimul ziarist onest va obosi și va renunța, atunci Întunericul deplin se va lăsa peste Absurdistan.”

Susțineți presa locală independentă!

 

 

 

2 thoughts on “Imagini uluitoare cu sute de oameni care fug disperați din Milano, cu trenul, înainte de închiderea completă a orașului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*