Redacție October 5, 2020

 

Managerul Spitalului Județean din Timișoara a spus că ia în calcul redeschiderea unei zone roşii în instituţie, cu o capacitate de 66 de paturi, dintre care şase de ATI pentru cazurile de COVID-19 din oraș și din județ.

 

Raul Pătrașcu a spus că la Spitalul Județean sunt deja tratați pacienți infectați cu coronavirus, forme grave, de terapie intensivă. În acest context, redeschiderea zonei roșii este studiată pe fondul creşterii semnificative a numărului de noi îmbolnăviri cu COVID-19.

 

„Am răspuns apelului colegilor noştri de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş şi deja tratăm pacienţi cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectaţi cu COVID-19. Având în vedere creşterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timişorenii şi timişenii nu au de suferit, ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea zonei roşii din cadrul unităţii, cu o capacitate de circa 66 de paturi, din care şase de ATI, mergând la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă, dacă situaţia o impune”, a afirmat Raul Pătraşcu, într-o postare pe Facebook.

Citește și:  Închidere circulație pe Budai Deleanu

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*