Nicoleta C. May 20, 2022

 

Conform unui proiect elaborat de Parlamentul European, salariile nu vor mai fi confidențiale în viitorul apropiat. Prin această măsură se dorește eliminarea oricărui fel de discriminare între salariați de sexe diferite ori aflați pe aceeași poziție sau având aceleași responsabilități.

 

Proiectul de directivă urmărește să le ofere lucrătorilor informațiile necesare pentru ca aceștia să poată evalua dacă sunt discriminați salarial față de alți angajați din aceeași companie care prestează aceeași muncă sau o muncă de aceeași valoare, precum și să asigure respectarea dreptului la egalitatea de remunerare, dacă este necesar, scrie avocatnet.ro.

Prevederile proiectului de directivă vizează atât angajatorii privați, cât și pe cei din sectorul public. Totuși, informațiile despre salarii nu trebuie să fie oferite astfel încât să se dezvăluie, în mod direct sau indirect, salariul unui anumit coleg sau unui angajat care poate fi recunoscut.

După ce proiectul va fi adoptat de Parlamentul și Consiliul European și publicat în Jurnalul Oficial al UE, statele membre, printre care și România, vor trebui să transpună prevederile în legislație prin acte normative în termenul-limită stabilit prin directivă pentru transpunere.

Citește și:  Gestul lui Cristiano Ronaldo a prăbușit acțiunile Coca Cola cu 4 miliarde de dolari

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*