Redacție May 20, 2022

 

Campionatul Național de Floretă pentru seniori se va disputa sâmbătă și duminică la Timișoara, la Sala Constantin Jude (Olimpia). Competiția va stabili campionii naționali la individual și pe echipe.

 

CSU Politehnica Timișoara va avea două echipe feminine la start. Prima echipă este compusă din Rebeca Cândescu, Ana Boldor, Andreea Gheorghe, Teodora Sîrbu, iar cea de-a doua are formula Petra Magyar, Alexandra Lazin, Bikfalvi Ingrid Miti, Ecaterina Gorobeț. În concursul individual feminin vor concura alte trei timișorence, Catinca Polschi, Miruna Husu și Diana Șuta.

La masculin, CSU Politehnica Timișoara îi va avea în concurs pe Bodo Benjamin, Eugen Vadaniuc și Mihail Barbânța.

Competiția va începe sâmbătă de la ora 9:00 cu meciurile din grupele concursului individual al fetelor.

 

Floreta este armă de împungere, atacurile se execută numai cu vârful, iar suprafața valabilă de lovit se limitează la trunchi. Pentru a înregistra o tușă, presiunea asupra vârfului armei trebuie să fie mai mare decât 500 g (adică, greutatea unei florete) pentru o perioadă mai mare decât 14 milisecunde.

 

Citește și:  9.460 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, în ultimele 24 de ore, dintre care 397 în Timiș. Vezi de unde sunt infectații

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*