Redacție November 5, 2019

 

După deschiderea circulației pe Podul Dragalina, în urmă cu aproape o lună, șoferii pot trece acum cu mașinile și pe celălalt pod din zona Iosefin. Traficul rutier a fost deschis pe Podul Eroilor marți în jurul orei 13.00. Nicolae Robu a fost prezent la deschiderea circulației, făcându-le semn autovehiculelor să treacă și declarând: „Împreună facem Timișoara mai tare ca oricând!”.

 

Podul Eroilor a fost reabilitat de asocierea de firme Super Construct și Pod Construct, cu 3,69 de milioane de lei (TVA inclus), iar șantierul s-a deschis în primăvara anului 2018, durata de execuție prevăzută în contract fiind de zece luni.

Circulația ar fi trebuit să fie reluată în prima zi a acestei săptămâni, dar ploaia de luni a dat peste cap planurile primăriei de a da unda verde mașinilor pe pod încă de luni. În perioada următoare se va lucra în continuare la Podul Eroilor pentru amenajarea pistelor de biciclete de dedesubt, la balustrade și alte finisaje.

 

„Din păcate, vremea nu ne-a permis să marcăm Podul Eroilor, pentru că a venit ploaia. S-au făcut marcajele fără trecerile de pietoni, astfel că am decis să amânăm, pentru a nu pune oamenii în pericol.

Azi vom da drumul la trafic, pentru că s-a zvântat pe jos și se va putea vopsi. Mai sunt de făcut finisaje în zona parapeților, iar la pistele pentru bicicliști de sub podurile Eroilor și Dragalina nu le putem încă da drumul.

Oricum, am făcut străpungeri, pentru ca bicicliștii să nu mai fie nevoiți să treacă prin intersecții cu carosabilul”, a spus, marţi, primarul Nicolae Robu.

Citește și:  Crește numărul cazurilor noi de COVID-19 în Timișoara și județ

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*