Anton Kovacs April 5, 2021

 

O boală misterioasă îi transformă pe urși în animale prietenoase.

De fapt această boală nu e chiar misterioasă, e boala care le face și pe ciori să arunce nucile în fața mașinilor pentru ca acestea, călcând pe ele, să le spargă, aceeași boală le face pe alte animale să folosească unelte rudimentare, vulpile să mănânce boabe pentru căței, pe maimuțe să folosească “medicamente” cum ar fi cărbunele vegetal sau argila, pentru a-și trata durerile de burtă, sau pe urșii de la Zoo Timișoara să cerșească cu mâna întinsă de la vizitatori.

Se numește EVOLUȚIE.

Ursoaia care stă la marginea șoselei în două labe, împreună cu puiuții, este o ursoaică care, datorită faptului că oamenii i-au distrus habitatul, a ajuns la concluzia că singura ei șansă de supraviețuire este să aibă încredere în oameni și să le ceară să o ajute. Acești urși nu mai sunt niște simple animale care ar trebui să fie împușcate de criminalii pshihopați cărora le mai spunem și “vânători”, ci, datorită evoluției, au ajuns niște “persoane non umane”. Și da, vor exista conflicte între persoanele umane și persoanele “non umane”, pentru că, în fond, urșii ăștia inteligenți nu au mai multă minte decât niște copii prostuți și flămânzi, iar mulți oameni nu sunt nici ei mai inteigenți, dar aceste conflicte se pot rezolva. De fapt, dacă mă gândesc bine, tocmai le-am găsit o ocupație cât se poate de onorabilă jandarmilor.

***

Din păcate, trăim niște vremuri tare ciudate. Unii îți spun una și afirmă că ei dețin adevărul, mai mult îți prezintă și dovezi credibile, cel puțin la prima vedere, în sprijinul afirmațiilor lor. Alții spun exact invers.

Pentru a afla totuși care este adevărul, una din soluții ar fi să verificăm personal afirmațiile respective, așa cum a făcut Cristian Presură când a pus mâna pe microscop pentru a verifica ce se întâmplă cu viermii ăia din măști. Bineînțeles că pentru a face acest lucru ar trebui să avem un microscop, în primul rând, și să știm să-l folosim, în cel de-al doilea rând, pentru că toată povestea asta cu microscoapele nu se reduce la a te uita printr-o gaură.

O altă soluție ar fi să ne bazăm pe lucrurile pe care le știm, fie prin experiență directă, fie datorită învățării.

Probabil că cei care au mai citit puțin de-a lungul vieții și-au dat seama că “viermii” ăia, fibrele care se răsucesc și își modifică forma sub influența umidității nu sunt ceva chiar atât de spectaculos, este doar un fenomen banal pe care îl putem vedea foarte des.

Imaginați-vă niște fibre, fibre textile, sau părul unor animale, sau fibre foarte subțiri și scurte, aproape microscopice, de lemn. Practic, niște praf.

Dacă luăm praful ăsta format din tot felul de fibre și îl presăm, în condiții de umiditate scăzută, nu prea se va întâmpla mare lucru, Vom obține o formă oarecare din praf presat care se va descompune la cea mai ușoară atingere.

Dar, dacă umezim praful acela format din fibre și după aceea îl vom presa, după uscare vom constata că am obținut o formă oarecare, dar mult mai rezistentă, care nu se va mai descompune chiar atât de ușor.

Explicația a ceea ce s-a întâmplat este cât se poate de simplă și are legătură cu “viermii” din măști: în momentul în care am umezit fibrele respective și le-am presat pentru a le apropia unele de altele, acestea, sub acțiunea umidității, au început să se răsucească și să se torsioneze, “încâlcindu-se” cu fibrele din imediata apropiere. După ce apa s-a evaporat fibrele au încercat să revină la forma inițială, dar deoarece aproape fiecare fibră era deja “legată” de cele din jur, legăturile nu s-au mai putut desface. E ca și cum am “mototoli” împreună două bucăți de sârmă și după aceea am încerca să le desfacem trăgând de capete.

Este exact ceea ce se întâmplă când se fabrică hârtia sau fetrul. Dacă am fi făcut experiența noastră cu fibre de lemn, am fi obținut un fel de hârtie gri de proastă calitate, asemănătoare cu o sugativă sau cu hârtia igienică. Dacă am fi folosit fibre textile, sau păr, pe care le-am fi umezit cu apă fierbinte, pentru a accelera procesul, și le-am fi presat cumva, am fi obținut fetru din care am fi putut să ne facem o pălărie frumoasă.

Dar, atenție, chiar dacă în măștile noi nu sunt viermi, asta nu înseamnă că e sănătos să umblăm cu măștile alea pe față și când trebuie și când nu trebuie, așa cum se întâmplă în prezent.

***

Cu toții așteptăm cu multă nerăbdare și îndreptățită mândrie patriotică miliardele de la UE.

Bineînțeles, conform obiceiului strămoșesc, nu vom ști ce să facem cu banii ăia. În nici un caz nu vom investi în niște făbricuțe care să fabrice, de exemplu, un medicament sau alt produs oarecare pe care să-l vindem și altora, să mai scoatem un bănuț, Doamne ferește. Nici firmelor care poate creează sau au creat deja unul-două locuri de muncă, unul-două, dar care nu cer, ci dau, nu o să le dăm nimic. În nici un caz nu o să investim în construcția de locuințe pentru cei care nu și le permit, dă-i dracului de săraci, noi nu încurajăm așa ceva, oameni cu case de la stat.

Niște bănuți vor merge la cei care au deja destul pentru a da și consultanților cu destulă trecere la cei care au cuțitul și pâinea, sunt destul din ăștia în grupul care conduce țara. Și cu o altă parte vom face multe lucruri care nu folosesc nimănui, dar reprezintă niște minunate ocazii de a fura niște bănuți, un memorial la Reghin, cu 10 milioane de Euro, două milioane vor merge pentru construcția unei noi clădiri pentru primăria Săveni, în satul Sinești se va construi o sală de sport cu tribună de 180 de locuri la etaj, la Dănești județul Gorj se va construi un așezământ cultural, baze sportive la Budeni, Curtișoara și Singureni. În final poate mai cumpărăm și niște avioane din alea care nu trebuie decât să fie revopsite, să li se monteze un motor și aparatură de bord.

***

 


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

***

 

FOTO Elicopterul Ingenuity a fost plasat pe suprafața lui Marte de către rover-ul Perseverance. Urmează o etapă critică

image-2021-04-4-24711274-70-elicopterul-

După o călătorie lungă de peste 471 de milioane de kilometri la bordul roverului NASA Perseverance, vehicul care a amartizat pe 18 februarie în craterul Jezero de pe planeta roșie, mini elicopterul Ingenuity a fost decuplat și plasat pe solul marțian. Ingenuity a fost deja lăsat în urmă de către roverul Persevarance și urmează o noapte critică, înainte de primul zbor programat pe 8 aprilie.

***

VIDEO: O boală necunoscută îi transformă pe urșii din SUA în animale prietenoase

Black bear cubFoto:

O afecțiune care deocamdată nu a fost numită a fost depistată la mai mulți urși tineri din două state americane, relatează BBC citând Daily Star. Primele cazuri au fost depistate în 2014, iar numărul lor crește rapid. Mai exact, puii de urs pierd orice teamă de oameni și devin foarte prietenoși, având un comportament asemănător câinilor, iar oamenii de știință nu știu deocamdată să explice care este motivul.

***

 

(CNN)Numărul împușcăturilor din Chicago în luna martie – și numărul victimelor împușcăturilor – sunt cele mai mari în ultimii patru ani, potrivit datelor de la Departamentul de Poliție din Chicago

O fotografie a Departamentului de Poliție din Chicago arată arma și muniția recuperate de la un bărbat care ar fi împușcat cinci ofițeri de poliție pe 20 martie 2021.

Buletinul informativ lunar al poliției din Chicago privind împușcăturile în orașe și statisticile privind criminalitatea a raportat creșterile atât a numărului de împușcături, cât și a numărului victimelor împușcăturilor în martie, comparativ cu aceeași lună din ultimii trei ani.

Citește și:  Revista presei–02.02.2021

Pentru 2021, au existat 233 de incidente de împușcare și 298 de victime de împușcare, arată datele poliției. În martie 2020, au avut loc 146 împușcături și 175 de victime; în martie 2019 au fost 136 de incidente de împușcare și 165 de victime; iar în 2018 au avut loc și 136 de împușcături, cu 151 de victime.

Între timp, omuciderile din Chicago au crescut cu 33% în primele trei luni ale anului comparativ cu 2020, în timp ce împușcăturile au crescut cu aproape 40% pentru aceeași perioadă de la an la an.

Este o tendință care se observă și în mai multe orașe importante în primul trimestru al anului 2021, a declarat Laura Cooper, director executiv al Asociației Șefilor Orașelor Majore. „Unele orașe vor depăși cifrele de anul trecut”, a spus ea.

Experții indică o „furtună perfectă” de factori care pot contribui la creșterea numărului de omucideri, inclusiv prăbușirea economică, anxietatea socială din cauza pandemiei, dezactivarea poliției în marile orașe după protestele care au cerut abolirea departamentelor de poliție, schimbarea resurselor poliției din cartierele din zonele din centru din cauza acestor proteste și eliberarea inculpaților penali înaintea procesului sau înainte de finalizarea sentințelor pentru a reduce riscul răspândirii Covid-19 în închisori.

În Chicago, până acum, în acest weekend, poliția a raportat 24 de împușcături și o deces începând de vineri seara la ora 18:00 (19:00 ET), conform sistemului agenției de notificare a incidentelor majore ale agenției. Nu este clar în acest moment dacă a existat o creștere a numărului de împușcături și violență în oraș în acest sfârșit de săptămână, întrucât departamentul crește numărul de weekend în zilele de luni.

***

O scrisoare de protest din sânul armatei. Peste 100 de foşti amirali ai Turciei critică partidul lui Erdogan

646x404.jpg

Partidul preşedintelui Tayyip Recep Erdogan, Justiţie şi Dezvoltare (AKP), a fost criticat printr-o scrisoare publică de către 103 amirali ieşiţi la pensie pentru „deschiderea” arătată de a dezbate pe marginea controlului asupra strâmtorilor Bosfor şi Dardanele. Amiralii critică şi islamizarea forţelor armate.

***

O femeie de 38 de ani a fost aleasa presedinte al Kosovo. Cine este Vjosa Osmani

Vjosa Osmani becomes the first woman to run for prime minister of Kosovo

Jurista Vjosa Osmani a fost aleasa duminica, 4 aprilie, de catre deputati presedintele Kosovo, consacrand astfel instalarea la putere a unei noi generatii, hotarate sa puna capat coruptiei, informeaza AFP.

***

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei NATO: “A avut un rol important in gestionarea pandemiei. Voi continua sa aloc 2% din PIB pentru aparare”

Presedintele Klaus Iohannis afirma in mesajul transmis cu ocazia Zilei NATO ca prin demersurile de pana acum, NATO a demonstrat coerenta si consistenta deciziilor privind apararea colectiva, inclusiv prin implementarea masurilor de descurajare si aparare pe Flancul Estic, la care contributia Romaniei este semnificativa si ca Alianta a avut un rol important si in privinta gestionarii pandemiei de COVID-19, prevenind transformarea crizei sanitare intr-o criza de securitate.

***

Trei cercetători ai CNSAS cer ministrului apărării predarea documentelor fostei Securități

Cercetătorii Mihai Demetriade, Mădălin Hodor și Andrei Ursu cer ministrului apărării, Nicolae Ciucă, să dispună restituirea către CNSAS a tuturor documentelor aparținând fostei Securități pe care Armata le deține, informează newsweek.ro.

Ei susțin că, de-a lungul timpului, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a trimis „selectiv și parcimonios” anumite fonduri arhivistice, arătând lipsă de voință pentru restituirea „în integrum” a arhivelor „capturate” în contextul Revoluției din 1989.

***

Închiderea supermarket-urilor de la 18, analizată de experţi. La ce concluzie au ajuns aceştia
Închiderea supermarket-urilor de la 18, analizată de experţi. La ce concluzie au ajuns aceştia

…studii în acest sens, spun experţii, arată fără niciun dubiu că măsura nu doar că nu e eficientă, ci va provoca noi focare de coronavirus.   Primul care a atras asupra acestui fapt a fost Ştefan Voinea, consilier pe probleme de transparenţă şi integritate al ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Voinea a publicat inclusiv rezultatele ultimului studiu serios întocmit pe această temă şi publicat de prestigioasa revistă Nature Human Behaviour. Însă şi alţi experţi importanţi în politici de sănătate publică i-au dat dreptate profesorului Voinea.   Ştefan Voinea a notat într-o postare pe Facebook că a făcut un review al studiilor privind intervenţiile non-farmaceutice cu privire la răspândirea coronavirusului. În urma acestei analize, Voinea atrage atenţia că nu a găsit nici măcar un indiciu că reducerea orelor de funcţionare a magazinelor ar putea fi o soluţie pentru combaterea pandemiei.   „Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervenţiile non-farmaceutice (NPIs) care funcţionează în prevenirea răspândirii COVID-19.   Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcţionare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcţionare mai restrâns înseamnă şanse mai mari de a genera aglomeraţie, deci risc mai mare de infectare”, atrage el atenţia.

 

***

 

Imagini impresionante din Harghita. Mii de oameni s-au aliniat pentru sfinţirea bucatelor de Paştele Catolic
Imagini impresionante din Harghita. Mii de oameni s-au aliniat pentru sfinţirea bucatelor de Paştele Catolic

Peste 3.500 de oameni s-au aliniat la Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita, pentru ceremonialul de sfinţire al bucatelor, cu ocazia Paştelui Catolic. Lumea a dat dovadă de o disciplină şi de un simţ civic impresionant şi a respectat cu stricteţe măsurile de siguranţă pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

 

***

Cristian Presură demontează mitul viermilor din mască. Ce spune fizicianul despre scamele găsite în măștile de protecție VIDEO

Fizicianul Cristian Presură a demontat o informație viralizată în mediul online, care susținea că măștile de protecție au viermi în ele. Fizicianul a demonstrat într-un video că este vorba de scame conținute în fibra măștilor, ceea ce a deschis o nouă discuție pe rețelele sociale: dacă scamele sunt periculoase.

***

Rafila îl critică pe Vlad Voiculescu: „Să te trezeşti după trei luni că ai o problemă şi vrei să o rezolvi sâmbătă seara”

400x200.jpg

Deputatul PSD Alexandru Rafila îl critică pe ministrul Sănătăţii pentru decizia acestuia de a-i convoca sâmbătă seară pe managerii spitalelor din Capitală la discuţia privind extinderea capacităţii de terapie intensivă pentru patologia COVID-19.

***

Patreon

***

Primăria Timișoara redeschide creșele din 5 aprilie. Părinții au fost anunțați prin WhatsApp

Cele 13 creșe de stat aflate în subordinea Primăriei Timișoara își redeschid porțile de săptămâna următoare. Reprezentanții municipalității spun că i-au anunțat pe părinți prin aplicația WhatsApp și că au fost luate toate măsurile igienico-sanitare pentru revenirea copiilor în siguranță.

***

curs

***

Cum relansăm economia, cu ajutorul CNI

2-3-scaled.jpg

Mai țineți minte cum săreau băieții din PNL, ca arși, ori de cîte ori mai apărea cîte o șulfă de investiție, cum săreau ei să muște din PNDL-uri, cum investițiile nu erau gîndite bine și strategic? Ei, stați așa, că acum s-a schimbat modificarea și s-au pus ei pe treabă. Sigur, nu prin PNDL, care oricum a fost evaluat de liderii PNL – alde Florin Roman declara că nu au fost programe proaste, ci doar prost aplicate –, ci prin […]

***

Din pădure, dacă nu cade, pică

1-2-scaled.jpg

Dacă se defrișează, produc șmecherii bani din păduri. Dacă se protejează, tot șmecherii produc bani din protejarea lor. Pare că, orice ar fi, sărmanul codru, așa cum e el de frate cu românul, e făcut să producă bani pentru niște băieți deștepți, indiferent de situație. Să luăm, de exemplu, județul Neamț, unul atît important, din punct de vedere silvicultural, cum ar zice unii din Parlament, că e jumulit la două capete. O dată sînt băieții care taie de zor, nu […]

***

Marcel Ciolacu (președinte PSD): „O mie de euro pe secundă, furați din buzunarul fiecărui român!“

Catavencii-496_07-17-februarie-2020-mic_

CATEGORIA HOȚIUNE DE CENZURĂ Marcel Ciolacu (președinte PSD): „O mie de euro pe secundă, furați din buzunarul fiecărui român!“ CATEGORIA BANALIZE MEDICALE Vlad Voiculescu (ministrul Sănătății): „O discuție civilizată este o discuție civilizată și atît… Un indicator este un indicator.“ Raed Arafat (secretar de stat în Ministerul de Interne): „Orice fel de perete e perete și asta este!“ CATEGORIA UE ȘI NU CERCETA! Emil Boc (primarul Clujului): „Dacă pe planeta asta nici în Uniunea Europeană nu mai avem încredere, în […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*