Anton Kovacs June 11, 2021

 

I-au prins și pe Citroen cu mâța în sac. Parcă citisem și de Porche ieri ceva. Nu că ar fi fost vreo surpriză, numai niște idioți au putut să creadă că mașinile astea care împut tot cartierul când stau cu motorul pornit în parcare așteptând să coboare tuta emană parfum de lăcrămioare și nu substanțe cancerigene și particule care vi se lipesc de plămâni și după aceea ne mai și mirăm că ajungem să stăm la coadă pe Porumbescu ca să intrăm la chimioterapie.

Da, pare ceva tare îndepărtat și care li se întâmplă numai altora, dar tâmpiții care își duc copilul la școală cu căcatul ăla de mașină împuțită exact pentru asta îl pregătesc.

***

La un moment dat, în urmă cu mulți ani, îi verificam o balanță unei doamne, mare șefă a unui serviciu din cadrul finanțelor. Și nu ieșeau egalitățile. Mai verific odată, că nu se poate să fie o greșeală, femeia asta doar e o super expertă care nu greșește. Tot nu era egal debitul cu creditul. După vreo oră de verificări

– Doamnă, poate am greșit eu, dar verific de o oră, trebuie să aveți o greșeală aici

– Vai, domnu’ Tony, m-ați prins, îmi răspunde râzând. Femeia văzând că nu i se potrivise pur și simplu totalurile coloanelor.

Așa i-au prins și ăștia de la UE pe ai noștri, nu corespundeau cifrele din fișierele Excel cu cele din Word. Asta ca să nu mai pomenim de restul, că ăștia ai noștri nu vor să înțeleagă că ăia nu-ți dau bani de șosele ca să meargă meltenii la mare luna viitoare, dacă vrei transport, cere trenuri și gări, și dacă vrei școală, cere bani ca să faci un studiou care va crea lecții online pentru toată Europa și o să primești o căruță de bani.

***

4 din 10 spitale din România nu raportează erorile medicale. Doar nu or fi proști să el raporteze. Nu că acestea nu ar exista, pot să fac o mică listă cu așa ceva chiar numai cu situații din cercul extrem de redus de oameni cu care sunt în contact direct, prieteni apropiați, clienți sau rude.

***

FIți atenți la roșii, dacă au un țugui “în fund”, ceva asemănător cu “buricul” pe care îl au portocalele coapte, probabil nu sunt chiar în regulă.

***

Cred că astăzi nu se vor mai găsi niciunde bețișoare de curățat urechile. Până și nevastă-mea care nu prea citește presa a văzut știrea și a cumpărat niște rezerve, că le folosesc să curăț tot felul de chestii. Dar nu cred că trebuie să ne panicăm, probabil vor apărea bețișoare care în loc de plastic sunt făcute din hârtie cerată, sau lemn (cu toate că nici lemnul sau hârtia nu ar fi ceva chiar ecologic), paie de orez, bambus sau amidon presat și tratat special ca să nu se descompună chiar imediat.

***

Trece greu năravul de milițian. Sigur că trece greu din moment ce noile generații de polițiști au fost educate de vechile generații de milițieni.

Dacă se dorea ruperea de trecut, imediat după revoluție ar fi trebuit importați profesori de poliție, dar și profesori de drept, șefi de funcționari ai statului și mulți alții din Finlanda, Suedia sau alte țări în care polițiștii se comportă ca niște polițiști, judecătorii sunt niște oameni respectabili care împart dreptatea cu înțelepciune și nu se îmbogățesc din asta și funcționarii sunt prietenii celor care plătesc impozite. Și nici la armată nu aș fi lăsat să fie șefi unii care au tras sau au dat ordin să se tragă în propriul popor.

***

Agenţia Spaţială Europeană a anunţat că va trimite o misiune către Venus. Ce vrea să afle

 

***

 

O bacterie “miraculoasă” introdusă în țânțari a redus cazurile de febră Dengue cu 77%

Cazurile de febră Dengue au scăzut cu 77% în cadrul unui studiu fără precedent, unde țânțarii care răspândesc boala au fost modificați genetic, informează BBC.

 

***

 

Aici se văd Joe Biden și Vladimir Putin. Vila „La Grange”, construită în secolul al XVIII-lea, simbol al arhitecturii clasice. (Galerie FOTO)

Ministerul de Externe al Elveției a anunțat că întrevederea dintre preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin va avea loc în data de 16 iunie la Geneva. Locul asupra căruia au convenit echipele de securitate ale […]

 

***

 

Scandalul Dieselgate se extinde în Franța: Citroen, ultima companie inculpată

image-2021-06-10-24851903-70-citroen.jpg

Compania-mamă a Citroën, a anunţat joi, după Renault, marţi, şi Peugeot şi Volkswagen, miercuri, că a fost incuplată în Franţa în scandalul “Dieselgate”, cu privire la “înşelătorie”, relatează AFP și Barrons, potrivit News.ro

 

***

Comisia Europeană, observații critice cu privire la PNRR, depus de Guvern. Sumele diferă de la un document la altul

Planul Național de Redresare și Reziliență, trimis de România la Bruxelles, nu s-a ridicat la nivelul condițiilor cerute de instituțiile UE. Comisia Europeană a transmis Guvernului României mai multe observații critice, pe mai multe componente, […]

***

DOCUMENT | 4 din 10 spitale din România nu raportează deloc erorile medicale. În doar 4 cazuri de malpraxis, medicii au rămas fără drept de practică

medici

Anul trecut, în plină pandemie, 42% din spitalele din România nu au raportat deloc evenimente adverse asociate actului medical, arată raportul „Siguranţa pacientului în actul medical”, primul raport independent din România ultimilor 30 de ani pe această temă. „Aproape jumătate din spitale au raportat zero erori medicale şi asta e imposibil. Erorile neraportate se vor repeta şi vor ajunge să provoace daune reale pacienţilor”, spune medicul Constantin Radu, unul dintre autorii raportului ORS. Numărul medicilor care au rămas fără drept de practică cel mult 1 an este și el mic.
Citeşte întreaga ştire:
DOCUMENT | 4 din 10 spitale din România nu raportează deloc erorile medicale. În doar 4 cazuri de malpraxis, medicii au rămas fără drept de practică

Citește și:  Revista presei–24.03.2021

***

 

Roşii coapte cu ajutorul unor substanţe neomologate, în pieţele din România. Diferenţele sunt greu de sesizat

400x200.jpg

Specialiştii atrag atenţia că, în cazul unora dintre roşiile din pieţele din România, coacerea s-ar datora fertilizatorilor şi stimulatorilor folosiţi în exces. Singurul amănunt care ne poate atrage atenţia este forma ţuguiată a roşiilor timpurii, dar care poate fi uşor confundată cu o varietate de tomate cu acel mucron, ce-i drept, nu foarte pronunţat.

 

***

 

Betisoarele de urechi nu vor mai fi vandute in Romania. Lista produselor de plastic care dispar din iulie din magazine

Romania se aliniaza standardelor europene in ceea ce priveste protectia mediului si scoate din magazine, incepand cu luna iulie, mai multe produse din plastic.

 

***

Naravul de militian, inca prezent in comportamentul politistilor de azi. “Mentalitatea se schimba dupa trei generatii, cam in 100 de ani”

?mmid=a7fa3565b545856d76

Un politist din Constanta a batut un barbat pana l-a bagat in coma. Frecventau acelasi bar. Victima are sanse mici de supravietuire. Sapte politisti de la Sectia 14 din Capitala, anchetati dupa ce au batut doi barbati. Victimele au murit ulterior. La Pitesti, un barbat a murit dupa ce a fost trantit de politisti la pamant si a fost imobilizat. Barbatul ar fi fost in stare de ebrietate si ar fi refuzat sa paraseasca terasa pe care se afla. Sunt doar cateva exemple in care politistii ajung din …

***

curs

***

Premierul Florin Citu ii da peste nas primarului Dominic Fritz in privinta Colterm: Primaria Timisoara primeste lunar aproape 45 de milioane de lei. Sa vedem cum s-au cheltuit banii in prima parte a anului

colterm-2-700x336.jpg

TIMISOARA. Premierul Florin Citu, a declarat ca Primaria Timisoara este una dintre cele mai bine finantate primarii din tara si ca primeste lunar 45 milioane de lei, insa, recent, avea in conturi doar 18 milioane lei. Citu a adaugat ca Guvernul nu a mai alocat banii necesari pentru cumpararea de certificate verzi pentru compania de […]

 

***

 

Premieră medicală la Timişoara! Fără repetarea analizelor și investigațiilor în alt spital

raul-patrascu-alin-nica.jpg

Pacienții care sunt investigați într-un spital și apoi au nevoie de tratamente în alte unități sanitare timișene nu vor mai trebui să repete analizele sau să ducă după ei documentele medicale.

 

***

 

Seri de muzică și teatru în aer liber, oferite de Universitatea de Vest din Timişoara

Seara-de-muzica-si-teatru-3-la-Timisoara-Foto-UVT-scaled

La o săptămână de la deschiderea evenimentului WePerform – Seri de muzică și teatru, organizat de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara și Asociația Tribul Artistic, publicul timișorean este invitat la o nouă seară,…

 

***

 

Placa bilingvă în memoria celui care a realizat sistemul modern de regularizare a apelor din Banat, pe Palatul Apelor

pa646x404

Placa memorială dedicată lui József Képessy, cel care a realizat sistemul modern de regularizare a apelor din Banat, a dispărut după lucrările de restaurare a Palatului Apelor din Timişoara. Subprefectul de Timiş, Molnar Andras a făcut demersurile pentru reamplasarea plăci, în limbile română şi maghiară.

 

***

Calitatea aerului în Timișoara astăzi la ora 06.00

ca

Din păcate în această dimineață calitatea aerului, vorbim despre procentul de suispensii solide PM 10 și PM 2,5, este destul de critică. Să sperăm că mai târziu situația se va ameliora.

Pentru a vedea cum stăm cu aerul în timp real nu trebuie decât să dați click pe titlul acestei știri sau AICI

Nici în privința celorlalte substanțe nocive din aer nu stăm chiar minunat, dacă sunteți curioși accesați această pagină și selectați stația dorită.

Si parcă văd că acuși mai apare și biplanul ăla să ne chimizeze puțin.

benz

***

Glonțul de la capătul partidului

7buscu.jpg

În anii ’20, cînd ideile bolșevice pluteau peste țările mici din estul Europei ca duhul sfînt peste ape, Partidul Comunist Român trăia cu înfrigurare sentimente amestecate. Pe de o parte erau micile socoteli banditești pe care munca în ilegalitate le punea la îndemîna derbedeilor de la baza organizației. Apoi, veneau aspirațiile internaționaliste ale revoluției mondiale ce răzbăteau din ordinele Moscovei. Comuniștii români erau pe atunci nu doar puțini, ci și lipsiți de carte, iar lupta lor de clasă se clădea […]

***

Bianca Drăgușanu (prezență discretă): „Viața mea nu e cancan să raportez tot. Sînt și evenimente care nu-mi plac, dar se întîmplă.“

anda.jpg

Gen Nasul, partea a treia Fulgy din Clejani (sept Blatter): „Eu nu prea pot să trag pe nas, că am deviație de sept și sînt dependent de spray nazal.“ (Antena Stars, 1 iunie) Uite un motiv pentru care poți să ajungi foarte ușor „bullied“ în ziua de azi, mai ales în WC-urile cluburilor de fițe din București. Toți ceilalți copii de bani gata se adună în jurul tău, își șterg făina de la nas și încep să te arate batjocoritor […]

***

Revista „Pif”, afacerea de succes a comuniştilor francezi

Această alăturare anume – afacere de succes şi comunism – poate părea forţată unora; în fond, una dintre principalele cauze care au dus la prăbușirea acestui sistem în Europa de Est a fost exact ineficiența economică inerentă dirijismului și hipercentralizării. Și totuși, a existat o excepție: o afacere de mare succces în domeniul editorial, care, timp de câteva decenii, le-a adus profituri frumușele patronilor ei, comuniștii francezi. E vorba despre revista de benzi desenate „Pif”, care le-a bucurat copilăria multora dintre cei trecuți acum de prima tinerețe. În Franţa, dar şi în România.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*