Redacție June 10, 2021

 

Un nou centru multifuncțional unde se vor oferi servicii de consiliere pentru copiii aflați în situați de risc de separare de părinți, servicii de asistență comunitară și consiliere pentru părinți va fi ridicat de Primăria Timișoara în cartierul Ronaț.

 

Primăria Timișoara a demarat procedurile pentru desemnarea executantului obiectivului de investiții „Regenerare fizică, economică și socială a zonei urbane marginalizate din cartierul Ronaț -construire centru multifuncțional” pe Calea Bogdăneștilor nr. 139C.

Suprafața terenului pe care se va realiza investiția este de 3443 mp. Suprafața construită la sol va fi de 630 mp. Spațiul exterior va cuprinde și o zonă verde amenajată pe 900 mp, o zonă de joacă/sportivă – 700 mp, parcări – 350 mp.

 

La parter centrul va avea o sală de educație și activități culturale de grup și seminarii, 3 săli pentru activități educative/socializare, cabinet medical, sală de tratamente, sală de așteptare, grupuri sanitare, bucătărie fără prepararea hranei, cămară, sală de mese, sală de sport, vestiare și dușuri.

La etaj : două săli de consiliere, birou administrativ, 4 săli pentru activități diverse, oficiu cu mașină de spălat, grupuri sanitare, bibliotecă, două săli de consiliere.

 

De acest centru vor beneficia 508 persoane din zonă, din care 101 vor fi beneficiari direcţi.

Trei tipuri de servicii sociale vor fi furnizate în Centrul construit şi dotat prin proiect: Centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi; Centru de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi; Servicii de asistenţă comunitară. Activităţile vor fi destinate: copiilor (combaterea abandonului şcolar); tinerilor şi adulţilor (deprinderea de abilităţi necesare unui loc de muncă, adoptarea unui stil de viaţă sănătos); altor persoane de diferite vârste pentru servicii sociale, iar activităţile recreative, culturale vor fi pentru toate grupele de vârstă.

Citește și:  Doar 305 doze de vaccin anti-COVID administrate în Timiș, în ultimele 24 de ore

 

„Unul din rolurile cele mai importante ale unei administrații locale este să întindă o mână de ajutor celor aflați în nevoie. Și de aceea mă bucur că Primăria Timișoara lansează acest proiect prin care ne dorim să îi ajutăm pe copiii și părinții din Ronaț. Avem în plan construirea unor centre similare și în alte cartiere din oraș, cum ar fi Kuncz, unde proiectul este într-o stare avansată. Administrația pe care o conduc va prioritiza cartierele uitate ale orașului, iar aceste centre sunt doar începutul schimbărilor pe care le vom face în aceste zone”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Valoarea totală estimată fără TVA este de 3.699.508,11 lei. Durata contractului este de 24 de luni. Finanțarea se face din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*