Elon Musk îi cam laudă pe chinezi. Și eu cred că și are de ce. Dacă nu sunteți de aceeași părere uitați-vă în jur, în acest moment. Orice obiect pe care îl vedeți este fie făcut în China, fie conține ceva făcut în China. Iar o țară care face aproape tot ce se consumă pe planetă merită lăudată.
Mai au și ei multe de făcut, nu trebuie să credem că totul este perfect acolo, dar ideea este că acolo lucrurile merg de la rău spre bine, săgeata aia tot urcă. Pe când la noi, ăștia care nu mai putem de deștepți ce suntem, săgeata aia are vârful înclinat în jos.
Și Adrian Năstase se miră de ce nu reușim, noi românii, să avem niște relații mai fructuoase cu chinezii ăia, mai ales că nu am avea decât de câștigat dintr-o astfel de relație.
Vă era dor de știri cu împușcături de la America? Astăzi aveți două.
Dar să nu credeți că dacă eu nu pomenesc decât din când în când despre acest gen de evenimente ele nu au loc, se întâmplă aproape zilnic așa ceva acolo.
Se pare că frații noștri de peste Prut nu prea vor să devină români. Știu ei ce știu.
Alte știri ar fi că armata cheltuie sume imense fără nici un folos, poliția se înghesuie și ea să fugă cu ce mai rămâne și liberalii locali au făcut niște mânării. Nimic nou și nimic la care nu ne-am fi așteptat.
Mai aflăm că pe lângă profesori și gardienii din pușcării vor lefuri mai mari, iar grefierilor le este frică că o să moară de prea multă muncă.
Trebuie să recunoaștem că și profesorii, și grefierii, și gardienii sau polițiștii sunt niște prestatori de servicii de care societatea are mare nevoie, la fel cum are nevoie și de instalatori, electricieni, croitori sau chiar de gropari.
Dar mă întreb de ce nu ies în stradă muncitorii din fabrici și uzine, ăia care stau 8 ore în picioare și mai și fac ceva, iar când vor la pipi nu au voie decât 15 minute/zi, sau vânzatorii de supermarket, care nu numai că au parte de un stres mult mai mare decât al grefierilor dar mai și sunt în pericol să-și piardă locurile de muncă, sau constructorii ăia care despre care citesc aproape fiecare zi că pică malul peste câte unul, sau cad ei în tot felul de chestii.
Ar fi interesant ca niște sociologi sau cineva să analizeze acest fenomen.
În Dilema Veche o doamnă îi face o felație primarului nostru.
Eu înțeleg că aceste lucruri pot fi plăcute, dar părerea mea este că ar trebui făcute mai rafinat, discret.
A înșira o mulțime de neadevăruri într-un articol, un exemplu este cel cu vaporașele, dar mai sunt și altele, nu poate decât să-l dezavantajeze atât pe domnul Fritz cât și partidul din care face parte, că și ăia sunt pomeniți acolo de câteva ori. Imaginați-vă ce va scrie domnul Robu pe Facebook după ce citește textul ăsta. Și sigur îl va citi, că află de aici despre el.
Eu, dacă aș fi în locul primarului, aș face astăzi o mică anchetă, să aflu dacă femeia aia a fost plătită de cineva, sau e pur și simplu proastă.
Iar dacă a fost plătită din bani publici, direct sau prin cine știe ce agenție de publicitate, le-aș imputa vinovaților suma respectivă.
Dacă sunt și membri USR i-aș exclude astăzi, în ședință de urgență, pentru grave deservicii aduse partidului. După care aș iesi în presă și aș povesti ce s-a întâmplat, cine e vinovat și ce măsuri am luat pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple.
Și pentru că doamna autoare a articolului tot pomenea de imensa desfătare culturală care o aștepta la expoziția lui Victor Brauner, v-am pus o poză acolo, prima care mi-a ieșit în fața mouseului, că poate nu ați fost să vizitați expoziția. Mai găsiți și multe altele pe internet, merită să vă uitați cu atenție la ele, sunt interesante și foarte decorative.
***
China a salutat marți deplasările diferiților antreprenori străini în țară, inclusiv a CEO-ului Twitter, SpaceX și Tesla, Elon Musk, care ar fi aterizat azi-dimineață la Beijing
ChatGPT a obținut un punctaj mai mare la teste decât medicii
Un studiu inedit realizat de cercetători de la Universitatea din California, studiu publicat în revista JAMA Internal Medicine, a arătat, fără doar și poate, că inteligența artificială a depășit oamenii într-un domeniu la care nu mulți se așteptau.
Mai exact, autorii studiului au creat un set de 195 de întrebări, întrebări la care ChatGPT a trebuit să răspundă, alături de mai mulți medici. Întrebările au fost alese de pe forumurile de specialitate, acolo unde medicii răspund întrebărilor pacienților.
Spre exemplu, cât de periculos este să înghiți o scobitoare sau care sunt efectele unei contuzii provocate de lovirea la cap cu un obiect metalic. Răspunsurile au fost analizate apoi de o echipă de specialiști, fără ca aceștia să știe care sunt răspunsurile oferite de oameni și care sunt cele oferite de IA.
Rezultatul final a arătat că 78,6% dintre răspunsurile considerate ca fiind cele mai bune au venit de la IA. Motivația? Răspunsurile au oferit o cantitate mult mai mare de informații. În general, textele scrise de ChatGPT au fost de circa patru ori mai ample decât cele ale oamenilor. Apoi, și aici intervine un aspect foarte interesant, au arătat mult mai multă empatie cu pacienții.
Un adolescent de 18 ani, din Texas, care și-a împușcat mortal părinții și cei doi frați, și-a recunoscut crimele spunând că a ajuns să le comită pentru că se temea că familia avea de gând să-l mănânce.
Atac armat pe o plajă din SUA. Nouă oameni, între care și patru copii, au fost împușcați VIDEO
Mai multe persoane au fost împușcate într-un atac armat care a avut loc pe o plajă aglomerată din Florida, SUA, potrivit Mirror.
Regele Charles al III-lea în România: Vineri se întâlnește cu Iohannis
Charles al III-lea va fi primit vineri de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, în condițiile în care suveranul britanic efectuează o vizită privată în România, potrivit programului Administrației Prezidențiale.
Maia Sandu despre unirea cu România: Este puțin probabil ca acest lucru să se înfăptuiască
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis într-un interviu că în acest moment nu există suficient sprijin pentru unirea cu România și că este puțin probabil ca acest lucru să se înfăptuiască.
Puterea videoclipurilor și a mijloacelor de comunicare
Așchia din ochiul Turciei – bârna din ochiul Germaniei
Un titlu îndrăzneț din publicația germană Tagesschau vorbește despre Turcia: acolo, potrivit unor experți, există ”videoclipuri false și puterea mass-media” în campania electorală. Mai presus de toate, însă, un Pascal Siggelkow ne spune că ”aproape toate mediile de mare anvergură din țară au fost aliniate”.
Adrian Năstase, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta spune că România ar putea avea mari beneficii dacă ar valorifica relația cu China, însă crede […]
După treizeci de ani. Orașul de pe Bega
Foto: Victor Brauner – Compoziție
…am aflat că inițial, primăria investea 50% în restaurarea clădirilor degradate, iar restul revenea proprietarilor. Evident că, în aceste condiții, se ducea o luptă surdă cu proprietarii care fie nu aveau bani, fie își împărțeau clădirile cu pricina în cine știe ce litigii. Așa că a fost o lungă perioadă de status quo, în care clădirile s-au degradat tot mai tare. De abia anul acesta, în urmă cu două sau trei luni, primăria a reușit să supună la vot și să hotărască în cele din urmă subvenționarea în totalitate a clădirilor cu valoare arhitecturală, ceea ce explica peisajul pestriț din centru. Desigur, tot ”afurisitul” de Fritz stă la baza acestei acțiuni. De asemenea, tot lui înțeleg că i se datorează crearea unei baze de agrement pentru plimbări cu vaporașul pe Bega, lucru care se întîmplă doar de un an sau doi. Și lovitura de grație pentru mine, care îmi pun întrebarea, ca un bucureștean trist ce sînt, dacă nu ar putea și domnul Nicușor Dan să ia aminte la colegul său timișorean, a fost dată de curățenia exemplară din oraș și de stațiile de autobuz, unde se petrecea o treabă care ținea aproape de domeniul SF. Aproape fiecare stație era dotată cu o tabelă electronică pe care erau trecute autobuzele care opreau acolo și minutele în care urmau să sosească (asemănător cu metroul bucureștean). Autobuzul nostru era afișat că sosește într-un minut. Ne-am uitat în zare… Nimic. Eh, ne-am zis, e clar, ne mint frumos. În fix un minut a apărut, habar n-am de unde, autobuzul și ne-a făcut să ne înghițim vorbele.
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat semnarea contractului de finanțare, prin PNRR, pentru robotizarea administrației centrale.
”Am semnat astăzi contractul de finanțare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) în vederea implementării robotizării în administrația centrală, program finanțat 100% din PNRR.
18 instituții publice din administrația centrală vor fi beneficiarele proiectului, în valoare totală de 107,430,450.00 lei fără TVA.”
Guvernului îi place bătaia de joc. MAI și-a luat mașini de 100.000.000, în săptămâna austerității
Cu doar o zi înainte ca Guvernul Ciucă să adopte celebra OUG 34/2023, act normativ care interzice anul acesta instituțiilor statului să facă achiziții de mașini, Direcția Logistică a MAI a cumpărat autovehicule în valoare de 111,6 milioane de lei.
Bugetul Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2023 este de 72 miliarde lei credite de angajament, din care 38 miliarde lei credite bugetare, acesta fiind în creștere față de anii precedenți. Practic, Armata Română dispune de un buget de investiții dublu față de cele alocate educației, sănătății și culturii luate la un loc.
Protest al polițiștilor de penitenciare: Peste 8.000 de angajați refuză munca suplimentară
Peste 8.000 de membri de sindicat din 12.500 de salariați care acoperă toate unitățile din Poliția Penitenciară din țară vor participa miercuri la un protest prin refuz de muncă suplimentară începând cu ora 06.30, anunță […]
Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare DICASTERIAL a anunţat marţi că se va alătura protestelor declanşate de celelalte categorii de salariaţi din sistemul bugetar şi susţine că grefierii au „capacitatea necesară” de a bloca sistemul judiciar, notează Agerpres.
Românii au ajuns pe locul 2 în UE la… episoadele de băut intens, iar oltenii sunt campioni
Băutul intens e definit în UE drept ingerarea echivalentului a cel puțin 60 de grame de etanol pur (echivalând cu aproximativ șase băuturi standard) într-o singură repriză.
România e printre fruntașe în UE, potrivit unei statistici OMS preluate de Euronews Italia.
Călătorind prin principatele române la începutul secolului XIX, negustorul englez Thomas Thornton a descris în volumul „The present state of Turkey“ cum arătau satele și orașele românești.
Societatea Metropolitană de Transport Timișoara (SMTT) a anunțat că va suspenda începând din 19 iunie transportul public local prestat pe liniile M29, M30, M35 și […]
Afaceri cu măști la suprapreț pe banii timișorenilor, marca PNL Timiș înfierate de USR
USR Timiș are de făcut reproșuri față de unele practici ale liberalilor locali și cere măsuri severe. Afaceri cu banii publici sunt arătate ca având tangențe cu încălcarea legii.
„Suntem profund revoltați de dezvăluirile recente legate de o afacere de partid care a avut loc în plină pandemie de COVID-19. Penelistul Nicu Bitea, director STPT la acea vreme, a profitat de poziția sa pentru a comanda măști de la firma consilierul local PNL Adrian Lulciuc, iar nota de plată a fost suportată de Societatea de Transport Public Timișoara.
Între timp, Bitea a fost deja trimis în judecată de DNA pentru un alt caz de corupție.
Adrian Lulciuc, lider al Grupului PNL din Consiliul Local Timișoara și director al Regionalei de Poștă Timișoara, a fost declarat oficial în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (ANI) în data de 13 aprilie. Acesta a fost acuzat că, în calitate de consilier local, a desfășurat afaceri în anul 2020 cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local.
Lucrări ale pictorilor bănățeni de etnie germană, expuse la Muzeul Național de Artă din Timișoara
Un nou vernisaj va avea loc în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă Timișoara. Este vorba despre o expoziție dedicată pictorilor bănățeni de etnie germană.
Ce facem astăzi, 31 mai 2023, în Timișoara?
Miercuri, 31 mai, vă puteți bucura de numeroase spectacole de teatru și opera, filme, expoziții, dar și workshopuri.
Foto: Castelul Huniade – Ștefan Jager