Nicoleta C. December 30, 2020

 

Compania Enel aduce mai multe precizări legate de liberalizarea totală a pieței de energie electrică. De la 1 ianuarie 2021 prețurile  pentru furnizarea de energie electrică clienților casnici nu mai sunt stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, ci se formează liber, pe baza cererii şi a ofertei.

 

Enel recomandă clienților să verifice dacă dețin un contract de energie electrică încheiat în piața concurențială sau în piața reglementată.

 

„Poți afla dacă ai contract pe piața concurențială dacă te uiți pe factura ta Enel: în colțul din stânga sus scrie „Factură piață concurențială”. În acest caz, procesul de liberalizare a pieței nu are niciun impact asupra relației noastre contractuale – cu alte cuvinte, contractul se derulează ca și până acum. Dacă nu vrei să faci nicio altă acțiune în legătură cu contractul, nu este nevoie să ne contactezi în legătură cu liberalizarea.

Dacă pe factura ta Enel nu este menționată piața concurențială, înseamnă că ai un contract încheiat pe piața reglementată. În acest caz, te invităm să alegi oferta potrivită pentru tine, accesând site-ul www.enel.ro, până la finalul lunii ianuarie, și vei avea beneficiul aplicării prețului ofertei alese pe piața concurențială începând chiar cu 01.01.2021”, a precizat compania într-un comunicat adresat abonaților.

Citește și:  Rata de infectare COVID-19 a ajuns azi la 7,36 la mia de locuitori, în Timișoara. Vezi cât este în restul județului

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*