Anton Kovacs December 26, 2020

Pur și simplu nu se face așa ceva.
Înțeleg ca niște polițiști să fi sărit pe femeia aceea dacă în loc de un copil ar fi avut în brațe o bombă.
În acest caz ar fi existat un pericol iminent la adresa celorlalți cetățeni și imobilizarea acelei femei ar fi fost justificată.

Germania este o țară în care trăiește un mare popor.

Dar germanii nu sunt un mare popor pentru că polițiștii sar pe femeile care nu poartă mască, ci pentru că cei din jur, cetățenii obișnuiți, se revoltă când văd astfel de lucruri. Și se revoltă pentru că au învățat pe propria piele că dacă nu o fac este posibil ca următorii trântiți la pământ să fie chiar ei.

Ar trebui să învățăm ceva din această întâmplare.

Poliția germană folosește violența excesivă pentru arestarea unei femei musulmane cu un copil mic pentru că nu purta mască

This screengrab from a footage captured by a bystander shows police officers violently arresting a Muslim woman in front of her toddler for not wearing mask in Wuppertal, Germany. (IHA Photo)

Filmările care arătau un ofițer de poliție german dintr-un oraș occidental cătușând o femeie musulmană purtând un batic în fața copilului mic și punând-o pe pământ pentru că nu purta o mască au stârnit noi îngrijorări cu privire la brutalitatea poliției radicalizate împotriva minorităților și islamofobia în creștere.

Potrivit filmărilor realizate de martori oculari în orașul Wuppertal, în clădirea pe care femeia a lăsat-o după șapte ofițeri de poliție se aflau în vizită la medicul dentist. Videoclipul arată doi ofițeri de poliție care încătușează femeia în fața copilului mic, punând-o pe pământ și apăsându-i corpul în timp ce țipă după ajutor.

Când poliția a încercat să-i oprească pe cei din jur să filmeze, unul a spus: „Nu aveți dreptul să mă opriți să filmez acest videoclip. Telefonul este al meu. Pot da numărul avocatului meu”.

China va depăși SUA ca cea mai mare economie a lumii până în 2028

3500.jpg? Width = 1200 & height = 630 & quality = 8

China va depăși SUA ca fiind cea mai mare economie din lume înainte de sfârșitul deceniului, după ce și-a depășit rivalul în timpul pandemiei globale Covid-19, potrivit unui raport al Centrul pentru Cercetări Economice și de Afaceri

Uniunea Europeană atenționează din nou Turcia în legătură cu drepturile omului

Uniunea Europeană a denunțat vineri condamnarea în contumacie la o pedeapsă grea cu închisoarea a jurnalistului turc Can Dündar și atenționat Ankara asupra consecințelor „evoluției negative” a situației drepturilor omului pentru relațiile bilaterale, relatează AFP, citată de Agerpres.

Explozie puternică în centrul orașului american Nashville, în ziua de Crăciun. Poliția spune că a fost „un act intenționat”

Explozie puternică în centrul orașului american Nashville, în ziua de Crăciun. Poliția spune că a fost „un act intenționat”

Explozie puternică în centrul orașului american Nashville, în ziua de Crăciun. Poliția spune că a fost „un act intenționat”. O mașină a explodat în centrul orașului Nashville din SUA, în dimineața de Crăciun. Potrivit poliției, este vorba despre un „act intenționat”.

Un RV a redat un mesaj de avertizare înainte de a exploda în centrul orașului Nashville, spun poliția. Autoritățile au găsit ceea ce cred că sunt rămășițe umane în apropierea sitului.

Mai întâi au fost împușcăturile care i-au trezit pe rezidenți într-o comunitate din centrul orașului Nashville în dimineața de Crăciun.

Când oamenii s-au uitat pe ferestre puțin înainte de zori, au văzut o rulotă veche, albă, parcată pe strada lor.

Apoi, vocea unei femei a început să transmită din vehiculul de agrement avertismentul că  o bombă care urma să explodeze în 15 minute.

Când RV-ul a explodat, a spulberat ferestrele și a trimis bucăți de resturi în flăcări prin aer, deteriorând mai multe clădiri.

Adevărata doctrină Gerasimov: șeful armatei ruse spune că Moscova nu va fi atrasă de cursa înarmărilor, deoarece Kremlinul vrea să reducă costurile de apărare

Șeful Statului Major al Rusiei le-a spus atașaților militari străini că Moscova nu are intenția de a se alătura unei curse de înarmare și este mult mai interesată de stabilizarea lumii și de dezvoltarea capacităților sale defensive în pace.

Citește și:  Revista presei 06.07.2020

“Anul viitor, Ministerul Apărării din Rusia va continua să lucreze pentru a crea condiții pentru dezvoltarea progresivă și echilibrată a armatei și a marinei, pentru a asigura o dezvoltare socio-economică pașnică a țării, fără a fi atras într-o cursă costisitoare a înarmărilor”, a spus Valery Gerasimov.

Lech Walesa: „Sunt falit. Nimeni nu va primi cadouri din partea mea anul acesta ”

Fostul președinte polonez Lech Walesa afirmă că este falit și nu poate face cadouri anul acesta, a informat, vineri, agenția de presă dpa. Lech Walesa: „Au fost vremuri când am avut bani, pe urmă i-am […]

JAXA prezintă probele de sub-suprafață pe care le-a colectat de pe asteroidul Ryugu – Engadget

JAXA

La scurt timp după ce sonda japoneză Hayabusa2 s- a întors pe Pământ, JAXA a arătat câteva dintre probele pe care le-a colectat de pe asteroidul Ryugu. Aceste roci au venit din camera „A” a capsulei probei sondei, ceea ce înseamnă că au fost colectate în timpul primei atingeri a misiunii în februarie 2019. Acum, JAXA a lansat fotografii care arată conținutul camerei „C” a capsulei, pe care a deschis-o pe 21 decembrie.

Familia fără amprente

_116132422_amal_apu.jpg

Bărbații din familia lui Apu par să aibă o mutație genetică atât de rară, încât se crede că afectează doar o mică mână de familii din lume: nu au amprente digitale.

În vremea bunicului lui Apu, a nu avea amprente nu era mare lucru. „Nu cred că s-a gândit vreodată la asta ca la o problemă”, a spus Apu.

Interviu cu viceprimarul Ruben Lațcău: Unii funcționari au descoperit, cu surprindere, că viceprimarul este o poziție executivă care ia decizii

Am vorbit cu viceprimarul Timișoarei din partea USR PLUS, Ruben Lațcău, aflat în izolare după ce a fost confirmat cu COVID-19, despre problemele de pe multe dintre proiectele în curs de derulare în oraș, dar și despre soluții pe care le caută nouă administrație . Am vorbit și despre cum intenționează noia conducere a orașului să schimbe un sistem care, timp de opt ani, sa bazat pe deciziile unei singure persoane, unii funcționează fiind surprinși să afle că și poziția de viceprimar este una de decizii …

Originile păgâne ale colindelor de Crăciun

Reacţionăm contradictoriu în faţa comportamentelor al căror sens ne scapă. Reacţia – pe jumătate batjocoritoare, pe jumătate indignată – cu care mass-media şi elita mai degrabă snoabă a României actuale întâmpină de fiecare dată micii şi berea ori sarmalele şi ţuica cu care diferite înfăţişări ale Puterii înţeleg să întâmpine Crăciunul şi Anul Nou contrastează flagrant cu duioasa nostalgie care ne podideşte când auzim cetele cvasi-angelice de colindători, copiii îmbujoraţi care cântă cu voci cristaline „ne daţi ori nu ne daţi?“.

 

Or, nu prea văd de ce am condamna distribuţia de hrană în piaţa publică, în vreme ce ne topim de emoţie la gândul celor care merg din casă în casă şi cer imperativ de mâncare. Un colind pe care îl cântam în anii de şcoală spunea:„Scoală, gazdă, dă-mi colac/ca să nu rămân sărac/Un colac şi un covrig/ca să nu îngheţ de frig“. Din punctul de vedere al orăşeanului care se jenează de originile sale rurale – cam asta suntem toţi, la drept vorbind – ar trebui să fie mai reprobabil să ceri hrană decât să primeşti hrană. Şi iată că nu e.

Complotul generalilor. Planul pus la cale de Militaru și Mazilu pentru a pune capat rezistentei și atacurilor comandă

? mmid = 170c35648e4c0e9e02

Procesul Ceausestilor, care a avut loc pe 25 decembrie 1989, la Unitatea Militara 01417 Targoviste, acolo unde erau retinuti Nicolae si Elena Ceausescu, a incalcat atat codul de procedura penala, cat si normele juridice.

1 thought on “Revista presei–26.12.2020

  1. +++ istoria de la a la z +++

    “Am Dienstag, 22.12.2020, gegen 14:30 Uhr, wurde eine 22-jährige Wuppertalerin auf der Straße Turmhof von zwei Polizeibeamtinnen darauf hingewiesen, dass im Fußgängerzonenbereich in Elberfeld ein Mund-Nasen-Schutz getragen werden müsse. Die junge Frau reagierte umgehend mit Beleidigungen gegenüber den Polizistinnen.

    Aufgrund der Beleidigungen sowie der Ordnungswidrigkeit, die diesen vorausging, sollten die Personalien der Frau aufgenommen werden. Dieser Maßnahme entzog sie sich, indem sie rennend in Richtung Wall flüchtete. Während der kompletten Zeit schob sie einen Kinderwagen.

    Am Wall wurde sie angehalten und gab ihre Ausweispapiere heraus, nicht jedoch ohne weiterhin die Beamtinnen sowie hinzugezogene Kollegen anzuschreien. Während der Personalienfeststellung schlug die 22-Jährige unvermittelt einer Beamtin in den Bauch. Dieser tätliche Angriff führte dazu, dass die Frau zunächst zu Boden gebracht wurde und ihr Handfesseln angelegt wurden.

    Nachdem die Frau sich beruhigt hatte, wurden ihr die Handfesseln wieder abgenommen, damit sie ihr Kind versorgen konnte. Das Kind wurde während des gesamten Einsatzes nicht gefährdet. Neben Strafanzeigen wegen Beleidigung und Widerstandes gegen Polizeibeamte sowie einer Ordnungswidrigkeitenanzeige wegen Verstoßes gegen die Coronaschutzverordnung, sprachen die Beamten einen Platzverweis aus.”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*