Anton Kovacs December 27, 2020

La început nu am înțeles.

Ieri, în comentariile la Revista presei, niște oameni, nu unul, mai mulți, m-au acuzat că vorbesc despre niște știri fără să indic care este sursa acestora. Si nu a fost prima oară că s-a întâmplat așa ceva.

Până la urmă mi-am dat seama că oamenii ăștia pur și simplu nu înțeleg conceptul de link sau de hyperlink.

Ei, sărmani idioți, își imaginau că în fiecare dimineață postez un șir de titluri, poze și eventual două-trei rânduri din care nu se înțelege nimic, așa cum alții postează poze cu pisicuțe sau îndemnuri mobilizatoare.

Asta în timp ce eu mă chinui să le inserez în text tot felul de hyperlinkuri de unde se pot obține informații suplimentare cu privire la un anumit subiect, sau chiar ascund în spatele acelor hyperlinkuri locuri de unde se poate descărca câte o carte.

Și acest fenomen se întâmplă cu niște oameni relativ tineri, care au norocul să aibă acces la un calculator, unii au terminat chiar o facultate, se laudă că sunt umblați sau trăiesc în străinătate, poartă mască, din poze constat că li s-a permis chiar să conducă o mașină (ce stat bolnav poate fi acela care să-i dea unui idiot ce nu știe să dea click pe un link dreptul să conducă o mașină?).

Eu le vorbesc despre pisici moarte și vii în același timp unor oameni pe care nu i-a dus mintea nici măcar să observe că dacă dau click pe un text marcat într-un fel oarecare, de exemplu pe titlurile articolelor care sunt marcate cu albastru, vor ajunge la sursa unde vor putea citi întregul articol.

Nu este posibil așa ceva, eu refuz să trăiesc într-o lume de idioți și de aceea voi încerca, cât pot, să schimb acest lucru.

În consecință, pe lângă că am blocat câțiva domni care pe lângă că sunt proști au mai și semnalizat acest lucru folosind un limbaj jignitor, lucru care se va întâmpla de acum înainte cu orice persoană care nu a învățat să se exprime decent, am ajuns la concluzia că este necesar să încep, încet încet, publicarea unui mic curs de alfabetizare în informatică.

Nu veți deveni niște experți în IT, dar poate totuși veți învăța câteva lucruri elementare care vă vor folosi în viitor.

Prima lecție: INTRUCTIUNI DE CITIRE A REVISTEI PRESEI

Defilați încet în jos și citiți titlurile articolelor.

Atunci când descoperiți un subiect care vă interesează dați click pe titlu. Se va deschide o nouă fereastră  în care veți putea citi întregul articol, dar veți putea afla și alte informații interesante, cine este autorul articolului, în ce ziar sau revistă a fost publicat, data publicării, etc.Toate aceste informații vor fi afișate chiar pe site-ul sursei, așa că orice manipulare este exclusă.

În orice moment veți putea închide cea de-a doua fereastră, cea cu articolul revenind prima, cea cu Revista presei, exact în locul în care ați rămas.

Dacă sunteți atenți veți descoperi că sunt și alte porțiuni de text marcate, fie cu altă culoare, fie subliniate, sau îngroșate. Și acelea sunt tot hyperlinkuri, locuri pe care dacă dați un click veți ajunge pe alte pagini de unde veți putea afla informații suplimentare.

Iar dacă dați click cu butonul din dreapta al mouse-ului pe un hyperlink se va deschide o mică fereastră (cea pe care eu am încercuit-o cu un chenar roșu, pentu a se vedea mai bine) în care veți putea alege dacă doriți ca linkul să se deschidă într-o nouă fereastră sau într-un nou tab, dacă doriți să salvați linkul sau să-l copiați.

Dacă nu înțelegeți ceva, întrebați printr-un comentariu, nu este o rușine să întrebi, dimpotrivă. Sigur vă voi răspunde.

Nu mă întrebați despre articolele în sine, nu le scriu eu, eu doar le selectez pentru că voi să nu fiți nevoiți să citiți sute de articole despre, de exemplu vaccinul anticovid, sau despre nunta unei vedete locale oarecare, înainte de a găsi un articol care este într-adevăr interesant .

Aveți grijă în privință limbajului, eu, deoarece sunt puțin mai nonconformist, nu vă voi spune nimic dacă nu știți unde să puneți o cratimă sau unde să scrieți cu î sau â, dar sigur vă voi bloca dacă sunteți obraznici sau nesimțiți.

Si voi veți pierde, eu nu câștig nimic din scrisul ăsta așa că îmi este indiferent dacă voi fi citit în fiecare zi de 4000 de oameni sau numai de 3500 sau de niciunul. Dar voi sigur veți pierde.

***

Cum ar fi arătat România, cu Ceauşescu în viaţă

Puţină lume mai ştie astăzi, dar Nicolae Ceauşescu pregătise un document programatic la ultimul congres, cel de-al XIV-lea, care trasa liniile directoare ale evoluţiei construirii societăţii socialiste multilateral dezvoltate, pînă în anul 2020. Nu e glumă. Broşura, adoptată, a devenit lege pentru toţi membrii de partid.

Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea | Cum ar fi arătat România, cu Ceauşescu în viaţă

Puţină lume mai ştie astăzi, dar Nicolae Ceauşescu pregătise un document programatic la ultimul congres, cel de-al XIV-lea, care trasa liniile directoare ale evoluţiei construirii societăţii socialiste multilateral dezvoltate, pînă în anul 2020. Nu e glumă. Broşura, adoptată, a devenit lege pentru toţi membrii de partid. Mă întreb ce s-ar fi întîmplat dacă Ceauşescu n-ar fi murit, şi prevederile ei ar fi fost puse în practică. Mă întreb, de asemenea, cu Ceauşescu mort, cît din programul său n-a fost coafat puţin într-un limbaj mai trendy, pentru a fi folosit astăzi, în arsenalul de proiecte de guvernare, ale partidelor de la noi.

Printre săraci, acolo e Crăciun

Vaccinul anti-COVID, impresionat de primirea făcută la Bucureşti

Teroare la Berlin: 4 persoane rănite de un trăgător misterios

Cel puţin patru persoane au fost rănite cu focuri de armă sâmbătă dimineaţa în cartierul Kreuzberg din Berlin, a anunţat poliţia germană, citată de DPA, relatează Agerpres.

Agenţi de poliţie au cercetat zona, localizată în apropierea cartierului general al Partidului Social-Democrat german (SPD), pe teren şi cu un elicopter.

Trei dintre răniţi au fost găsiţi pe o alee, în timp ce un al patrulea a fost scos dintr-un canal din zonă.

Poliţia nu deţine informaţii cu privire la cine s-ar afla în spatele violenţelor şi cine ar fi putut deschide focul.

Trei persoane au fost ucise după ce un atacator înarmat a deschis focul pe pista de bowling din Rockford, Illinois

Un om înarmat a deschis focul într-o alee de bowling din Illinois , omorând trei persoane și rănind alte trei în ceea ce autoritățile cred că a fost un atac aleatoriu.

O „persoană de interes” a fost luată în custodie după împușcătura de sâmbătă seară la Don Carter Lanes din Rockford, la aproximativ 128 de kilometri nord-vest de Chicago, a spus poliția.

Citește și:  Președintele Klaus Iohannis în vizită la Timișoara

Șeful poliției din Rockford, Dan O’Shea, a declarat în timpul unei conferințe de presă că doi dintre cei care au fost împușcați erau adolescenți.

„Atac sinucigaș”? Suspectul exploziei din Nashville a murit „probabil” în explozie, susțin presa, în timp ce FBI își face raiduri în casă pentru a stabili motivul

Agenții federali au pătruns în casa unei „persoane care prezintă interes” în cazul exploziei de Crăciun din Nashville. Mai multe surse de aplicare a legii au declarat că suspectul se crede că este mort, CNN declarând că este „probabil un atac sinucigaș”.

În timp ce oficialii refuză să numească suspectul, unul dintre „mai mult de 500” de indicii inițiali i-a adus sâmbătă la o casă suburbană din cărămidă roșie cu două etaje de pe Bakertown Road din Antioch, Tennessee. După ce o echipă de bombe a măturat casa pentru potențialele dispozitive explozive, agenții federali au început căutarea oricăror indicii în încercarea de a stabili un motiv.

Artificiile si pocnitorile, cosmarul cainilor. Cum putem calma animalele de companie

Perioada sarbatorilor de iarna este, in general, un cosmar pentru caini, iar totul culmineaza cu noaptea de Revelion, cand pocnitorile si artificiile asurzitoare ii fac sa tremure de frica. De multe ori, nici stapanii nu stiu foarte bine ce sa faca pentru a menaja animalul si pentru a-l calma, astfel ca sunt pusi fata in fata un animal de companie terifiat si un stapan la fel de agitat, o combinatie deloc ideala.

Potrivit statisticilor asociatiilor pentru protectia animalelor, in noaptea de 31 decembrie se inregistreaza cel mai multe cazuri de pierderi ale cainilor si pisicilor, fuga fiind prima reactie a animalelor terifiate.

 

 

Cum au fost afectati pacientii cu cancer de pandemia COVID-19: vieti pierdute, operatii amanate, investigatii intarziate

Pierderi de vieti omenesti, operatii amanate, tratamente intrerupte si acces dificil la medici pentru investigatii. Acestea ar fi doar cateva dintre problemele cu care s-au confruntat in ultimele luni pacientii oncologici din Romania.

Nevoiti sa stea uneori chiar si ore in sir pentru a putea fi testati impotriva noului coronavirus inainte de a beneficia de radioterapie sau chimioterapie, pacientii spun ca ceea ce a pus capac a fost directionarea majoritatii fondurilor de la stat catre pacientii COVID.

Schimbări pentru tinerii români care vor să înveţe în UK: Marea Britanie nu va mai continua programul Erasmus după Brexit. A funcţionat din 1987

Nici nu s-a uscat cerneala pe acordul de Brexit, că este deja contestat din toate părţile. După ani întregi în care Boris Johnson şi aliaţii săi au criticat puternic politicile Uniunii Europene, pledând pentru retragerea Marii Britanii din UE, acum, anunţă că vrea o relaţie de “prietenie şi parteneriat” cu Bruxellesul. Disensiunile ajung la noi recorduri la Londra

O decizie luată de Donald Trump lasă 14 milioane de oameni fără alocaţie de şomaj de sărbători

Milioane de şomeri americani au rămas fără ajutoare de şomaj sâmbătă, din cauză că preşedintele în exerciţiu Donald Trump refuză să promulge planul relansării economiei americane, în valoare de 900 de miliarde de dolari, adoptat […]

Anul în care Pământul a respirat: Cum au influenţat restricţiile de circulaţie nivelul de poluare la nivel mondial?

 

VIDEO EXCLUSIV Poveste incredibilă! Cum a mințit Bebe Ivanovici pentru a primi certificat de revoluționar: „Oameni care au știut să profite…  ”

Constantin Bebe Ivanovici. În certificatul său de revoluționar se scrie că

Prezent în studioul GSP Live, fostul realizator TV Ionel Stoica și-a amintit de zilele Revoluției cu modul rușinos în care un celebru președinte al Asociației Revoluționarilor și-a luat certificatul de luptător. 

Ionel Stoica a povestit cum s-au trăit în Televiziune Română zilele din decembrie 1989 și cum Bebe Ivanovici, fost președinte al Asociației Revoluționarilor, a mințit la televizor pentru a obține certificat de revoluționar.

–  Cum ați trăit Revoluția la Televiziune?
–  Am apărut și eu în cadru de vreo două ori. Pe post, nu apăreau decât cei de la știri. Poate că se știau “dalmațieni”, aveau pete multe pe ei și trebuiau să și le spele. Zi și noapte au fost numai ei, deși făcusem și eu destul video la Tineret. Le-am zis să le mai ținem și noi locul. Erau răgușiți de atât vorbit: “Nu, nu, nu!”. Numai ei. Noi făceam muncă din spatele camerei. Eu dădeam scrisurile de pe ecran pe mașina de titrare: “Trăiască România liberă!”. Și mai răspundeam la telefoane. Am primit telefonul cu prinderea Ceaușeștilor aproape de Târgoviște. Am scris pe un bilețel și apar în cadru când le duc asta. 

Corp nou de clădire la Liceul Waldorf, din bani europeni. Proiectul costă 13,6 milioane de lei

Anul viitor, la Liceul Waldorf va începe construcția unui nou corp de clădire, din bani europeni. Săptămâna aceasta s-a semnat contractul de finanțare.

Războiul Civil Spaniol: trei ani de teroare albă și roșie

Cu puțin timp înainte de începerea celui de al Doilea Război Mondial a luat sfârșit Războiul Civil Spaniol (1936 – 1939) – un conflict care a divizat și a dus la ruină o țară înteagă. Această conflagrație a reprezentat finalul sângeros al unei rivalități care măcina societatea spaniolă încă din secolul XIX, rivalitatea dintre republicani și monarhiști. Acest conflict armat le-a oferit celor două tabere beligerante oportunitatea de a-și consolida puterea și, cu ocazia aceasta, să elimine indivizii care erau considerați un pericol la adresa politicii lor. Astfel, conflictul care s-a soldat cu 500.000 de morți a produs nenumărate victime din rândul oamenilor nevinovați.

GEANTĂ DE PIELE ELEGANTĂ PENTRU A TRANSPORTA UN OM DE ZĂPADĂ MIC

Geantă de piele elegantă pentru a transporta un om de zăpadă mic

Păstrați-vă tovarășii înghețați în timp ce vă deplasați la următoarea petrecere de vacanță cu acest elegant sac nou de la Tsuchiya Kaban . Snowman Carrier este complet cu un buzunar morcov și o tavă detașabilă, care păstrează figura congelate sigure în timpul transportului și permite îndepărtarea ușoară la sosire. Concepută de Yuko Matsuzawa, această geantă impermeabilă urmează sacul de pepene verde al companiei și este cea mai recentă iterație din The Fun of Carrying, o linie care încredințează designerilor crearea de proiecte laterale ludice. Vizionați videoclipul de mai jos pentru a vedea cum Matsuzawa a construit suportul rezistent la apă și urmăriți-o dezvăluind micul om de zăpadă.

Variații ale rețetei de langoș

variații lángos

În acest episod din O lingură de Ungaria , Tamás Dános vă ghidează prin procesul de preparare a langoșilor, un fel de mâncare maghiar preferat din toate timpurile. Rețeta clasică „lángos” evocă amintirile zilelor de vară de pe malurile și plajele din Ungaria, așa că bucătarul-șef sugerează o idee neobișnuită de topping pentru a vă atrage atenția.

1 thought on “Revista presei – 27.12.2020

  1. Citesc cu mare placere infotimisoara și Revista presei. Eu aș fi necruțător cu cei care se manifestă cu obrăznicie în comentarii(cu sens sau fără). Din nefericire pentru unii dintre ei este inutil să dai explicații pentru că nu înțeleg nimic! Educația este la nivelul la care este…

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*