Anton Kovacs December 25, 2020

 

Avem Brexit. Unul din cele mai triste momente atât pentru Marea Britanie cât și pentru Europa.

Acum că Anglia tot nu mai trebuie să respecte legile UE, cei care au militat pentru acest lucru ar trebui să fie declarați trădători și să fie spânzurați. După care tot acest proces numit Brexit să fie anulat iar cei din Marea Britanie să revină alături de frații lor europeni, că tot fratele e mai aproape decât verișorii

***

Doamna Anca Dragu anunță inițierea procedurilor pentru trecerea la Parlamentul unicameral.

Domnului Daniel Gheorge, un deputat PNL (de unde Dumnezeu ați adunat toate specimenele astea?) una din vedetele ziarului de culoare căcănie “Sputnik.md” nu îi place această idee și ca urmare are o ieșire de mitocan.

Poate domnul deputat PNL, că tot vorbea dânsul despre antiromânism, ar trebui să-și aducă aminte că românii au arătat în cadrul unui referendum (nu, nu există “referendum consultativ, asta este o găselniță a unor derbedei) că doresc un parlament format din 300 de membri. Și poate ar trebui să nu uite că antiromânism poate fi considerat inclusiv faptul de a nu ține cont de voința exprimată prin vot a poporului.

Eu aș mai face o modificare a Constituției: Orice membru al parlamentului care în timpul mandatului dă dovadă de genul acesta de derapaje, să poată fi înlocuit prin votul colegilor săi.

***

Uite că are și pandemia asta efecte benefice, își cumpără oamenii computere, desktopuri și laptopuri.

Dar, dacă vreți să ascultați un sfat, să știți că întotdeauna un desktop este mai bun decât un laptop, poți să îi modifici configurația, poți să înlocuiești componentele depășite sau uzate moral, e mai ergonomic, mai ușor de întreținut și nu în ultimul rând, un desktop este mult mai ieftin decât un laptop de aceeași “putere”.

Deci, dacă nu vreți să-i impresionați pe cei din jur făcându-vă că lucrați pe o terasă cu laptopul, dacă sunteți un adevărat profesionist, luați-vă un desktop.

***

Fauci a recunoscut că a mințit. Nu ar fi prima oară.

Dacă însă doriți informații reale poate ar fi interesant să vizitați site-ul Centers for Disease Control and Prevention, deci un site oficial al guvernului SUA unde nu este posibil să vi se servească știri sau date false, și să vă uitați la pagina 6 a slide-ului. Sunt niște numere interesante acolo

***

Avem Acord UE-UK post-Brexit. După peste 4 ani de negocieri, în ultimul moment

brexit.png

Uniunea Europeană și Regatul Unit au ajuns joi la un compromis în privința acordului comercial post-Brexit. Marea Britanie va părăsi, oficial, la 1 ianuarie 2021,…

Schimbarea sistemului parlamentar românesc: Președintele Senatului anunță, în Ajunul Crăciunului, inițierea procedurilor pentru trecerea la Parlamentul unicameral

anca-dragu-1.jpg

Președintele Senatului, Anca Dragu (foto), a anunțat joi înființarea unei comisii parlamentare comune pentru punerea în aplicare a referendumului din 2009, când românii au votat…

Noi critici în coaliție. Deputat PNL: Parlamentul unicameral, o trăznaie populistă. De la echipa lui DJ Cioloș ne așteptăm la orice

ciolos_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Daniel Gheorghe, deputat PNL: Văd că doamna Anca Paliu-Dragu a lu’ Cioloș, tocmai vorbește despre trecerea la Parlament unicameral.

Parlamentul unicameral este specific țărilor mici și cu „interese limitate”, nicidecum unei națiuni europene însemnate precum România.

Ținând cont ca doamna Dragu s-a trezit la întâiul său mandat parlamentar direct președinte al Senatului, deci al doilea om în stat după președinte, pot considera aceste intenții urmări firești ale euforiei dumneaei dar le mai pot pune și pe seama lipsei de experiență politică și a înțelegerii complet eronate a fundamentelor parlamentarismului.

Noi, România, avem Parlament bicameral de la anul 1864 când domnitorul Alexandru Ioan Cuza pune bazele Senatului sub numele de „corp ponderator”, iar unicul moment din istorie când am avut legislativ unicameral este în timpul de tristă amintire al dictaturii comuniste care a impus butaforia numită „Marea Adunare Națională”.

Citește și:  Revista presei - 29.10.2020

Eu personal, ca Național-Liberal, susțin deschis reducerea numărului de parlamentari atâta timp cât totul este realizat responsabil și în limitele Constituției României însă vă afirm cu tărie că parlamentul unicameral este o trăznăie populistă care poate afecta grav funcționarea democrației românești periclitând atât calitatea actului legislativ cât și rolul Parlamentului României de expresie a suveranității poporului!

În rest de la USR-PLUS și de la echipa lui DJ Cioloș ne putem aștepta la absolut orice, democrația este foarte incomodă pentru cei carora le stă în gât cuvântul „Național”!

Turcan: Înfiinţăm de urgenţă o comisie pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate

image-2020-07-11-24167611-70-raluca-turc

O comisie inter-ministerială va fi înfiinţată de urgenţă, pe 28 decembrie, cu scopul începerii recalculării pensiilor pe bază de contributivitate, a declarat, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, în conferinţa de presă organizată după preluarea mandatului, relatează Agerpres.

Curtea de Apel București a decis că masca nu e obligatorie afară în spațiile publice, dar sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs

Curtea de Apel București a decis că decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise este nelegală, scrie G4Media

 

 

 

Telekom, amendă de 7.000 de lei de la ANPC pentru oferte înşelătoare

646x404.jpg

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat o companie din sectorul telecom cu 7.000 de lei pentru nereguli în ofertele de telefonie mobilă şi internet care pot crea grave prejudicii clienţilor, a scris, pe Facebook, Sorin Susanu, comisar-şef în cadrul ANPC, potrivit Agerpres.

Alex Și Dasha

image

Unele centre de servicii publice multifuncționale din Moscova au acum Alex și Dasha – roboți pentru consultarea vizitatorilor. Pot muta sprâncenele, ochii și buzele și pot răspunde la întrebări.

Fauci recunoaște că MINTE despre numerele de imunitate a turmei pentru a încuraja vaccinările

Nu este prima dată când Fauci admite că a înșelat publicul în scopuri utilitare în ceea ce privește coronavirusul.

Fauci apologizes for comment on UK COVID-19 vaccine approval - Los Angeles Times

Dr. Anthony Fauci a recunoscut într – un interviu cu The New York Times că s-a jucat cu numărul de vaccinări necesare pentru imunitatea de turmă , în scopul de a-i încuraja subtil pe americani să se vaccineze.

„Când sondajele au spus că doar jumătate din toți americanii se vor vaccina vaccin, spuneam că imunitatea turmei va dura 70 până la 75 la sută. Apoi, când sondajele mai noi au spus că 60 la sută sau mai mult ar fi de acord cu vaccinarea, m-am gândit:„ Pot împinge acest lucru un pic, așa că am ajuns la 80, 85 “.

Cea mai mare creștere a vânzărilor de computere din ultimul deceniu

Cea mai mare creștere a vânzărilor de computere din ultimul deceniu

Consumatorii din întreaga lume au cumpărat în 2020 laptopuri şi computere desktop într-un ritm fără precedent de la debutul iPhone în 2007, iar producătorii au nevoie de mai multe luni pentru a acoperi comenzile, susţin directorii din industria de hardware şi analiştii.

 

 

 

Fritz a retras proiectul de prelungire a contractelor pentru proprietarii de garaje din Timișoara. Vrea prevederi mai clare

Proiectul de prelungire a contractelor pentru proprietarii de garaje, pe o perioadă de trei ani, a fost retras la vot de primarul Dominic Fritz. Acesta vrea ca noile prevederi să fie cât se poate de clare, astfel încât municipalitatea să poată rezilia contractele oricând dorește să facă lucrări în zonele respective.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*