Anton Kovacs July 24, 2020

image

 

Pacea de la Passarowitz, eveniment care a reflectat pierderea de către Imperiul Otoman a Banatului Timișoarei nu e bună, nici măcar nu sună românește, cu “W” și doi “S” unul după altul, de parcă ar fi “Mississipi”. Și e prea veche, nouă ne plac evenimentele care au avut loc după ce a venit colonelul Economu,

Pe când cu Aurel Cosma e altceva. E ca și fațada Operei concepută de Duiliu Marcu, față de aia veche, făcută de imperialiștii ăia austrieci.

Să arătăm tuturor că noi o avem mai mare, asta e lozinca.

Dincolo de faptul că, așa cum se afirmă în articol, acest demers este penibil, probabil omul ăsta nu avea nici cea mai mică idee că există o zi în care se sărbătorește “Ziua Banatului”.

Și, nu în ultimul rând, oare nu ar fi frumos ca oamenii ăștia să ne întrebe și pe noi când am dori să sărbătorim diferite evenimente?

 

***

 

image

 

O veste bună, spionii, hoții, prostituatele de lux și oamenii politici din România, cei care ne fură în continuare țara de sub cur, vor avea un nou loc în care să-și petreacă timpul.

 

***

 

image

 

Asta este o știre adevărată.

După ce săptămâna trecută Emiratele Arabe Unite au lansat un satelit spre Marte, în această săptămână au lansat și chinezii o misiune spațială în aceeași direcție.

De data asta nu este numai un satelit care se va roti în jurul planetei făcând măsurători, ca al arabilor, ci un rover care va coborî pe planetă.

 

O paranteză, știați că chinezii au avut și pe Lună niște roboți care s-au plimbat pe acolo?

Că nu prea s-a povestit mult despre acest subiect în România.

 

Peste o săptămână, în 30 iulie urmează să plece și misiunea americanilor, tot o mașinuță care se va plimba pe Marte.

 

Va exista un moment în care niște urmași ai lui Elon Musk se vor întâlni undeva pe Marte cu niște chinezi și cineva din România va spune “țin minte că am citit, în premieră, în InfoTimișoara despre prima rachetă chinezească care a fost lansată spre Marte”

Să sperăm că vom trăi cu toții până atunci.

 

***

image

 

Nu cred că această știre are vreo legătură cu coronavirusul, în afară de titlu.

Este mai curând vina unui sistem care mai are mult până la perfecțiune, unii își pot permite să cumpere mai multe locuințe, alții nici una.

La un moment dat proprietarii forțează lucrurile și măresc prețurile mai mult decât își pot permite chiriașii să plătească.

Rezultatul este că unii vor rămâne pe stradă, ceilalți vor rămâne fără chiriași.

Și atunci urmează criza. Se dărâmă niște statui, se taie niște capete, un timp toată lumea va avea de suferit, după care bogații devin mai puțin bogați, săracii devin mai puțin săraci și echilibrul se restabilește.

O să vedem pe viu lucrurile astea în următorii ani.

 

***

image

Există reguli noi, pe care fiecare bărbat le cunoaşte: Nu zâmbi unui copil pe stradă, decât dacă eşti cu soţia. Niciodată să nu pui mâna pe copilul altcuiva. Niciodată să nu rămâi singur cu un copil străin, nici măcar pentru o clipă. Dacă un copil te invită în camera lui, să nu te duci decât dacă mai e de faţă şi un alt adult, de preferinţă o femeie. La o petrecere, nu lăsa vreo fetiţă să ţi se aşeze în poală. Dacă încearcă, îndepărteaz-o cu blândeţe. Dacă ţi se-ntâmplă vreodată să vezi un băieţel sau o fetiţă în pielea goală, uită-te repede în altă parte. Sau, şi mai bine, pleacă de-acolo.

Şi, bineînţeles, există reguli noi şi la serviciu. Sanders cunoaşte bărbaţi care n-ar accepta în ruptul capului să plece într-o delegaţie de serviciu cu o femeie, care nu s-ar aşeza în avion pe locul de lângă o colegă de serviciu, care nu s-ar întâlni cu vreo femeie într-un local, la un pahar de băutură, decât dacă ar mai fi şi altcineva de faţă. Întotdeauna Sanders considerase că asemenea precauţii erau exagerate, chiar paranoice. De data asta însă, nu mai e aşa sigur.

Michael Crichton, Calomnia

 

De obicei, atât timp cât toată lumea primește ce dorește nimeni nu se plânge de hărțuire.

În momentul în care subordonatul își pierde funcția, nu i se mărește salariul la nivelul dorit, sau el nu își părăsește nevasta pentru ea, va apărea și plângerea de hărțuire sexuală, ea își aduce aminte după câțiva ani că nu ar fi vrut, dar el a folosit un after shave cu miros prea puternic, ceea ce înseamnă că a hărțuit-o sexual, ea nu a rezistat, s-a mai și împiedicat de ceva și gata nenorocirea.

Este nevoie de multă prudență când se elaborează astfel de reglementări, pentru că este posibil ca legea dorind să descurajeze hărțuirea la locul de muncă să încurajeze alt gen de abuzuri.

Uitați-vă ce se întâmplă în alte locuri, o mulțime de doamne care atât timp cât au obținut ce au dorit nu au avut nici o problemă când au fost abuzate în toate pozițiile, dar acum când au expirat și piața nu mai are nevoie de ele s-au înscris în secta MeToo și dau pe toată lumea în judecată, nici nu mai contează sexul, poate poate vor mai stoarce un bănuț nemuncit.

 

***

image

 

Așa procedează lepădăturile cu mentalitate de borfași mărunți:

Cât timp sunt la putere se poartă cu cei mai slabi ca niște seniori medievali, doamne ferește să ajungi la mâna lor.

Dar când sunt prinși se toarnă unii pe alții, și-ar turna și mama dacă ar ști că astfel vor scăpa mai ușor.

Am văzut odată cum se poartă un astfel de derbedeu cu funcție mare când a fost arestat pentru că ceruse o mită de câteva sute de milioane, s-a pus în genunchi în mijlocul străzii, plângea, se ruga de polițiști să-l ierte, că are logodnică tânără și tată cardiac, se uita lumea la el ca la circ

Până și comisarul ăla care îl arestase i-a spus să se liniștească și să fie puțin mai bărbat.

Dar nouă, pentru că nu știm că ăștia nu sunt decât niște viermi împuțiți și scârboși, ne este frică de ei.

 

***

 

image

 

Să nu credeți că este vorba despre manifestări șovine.

Sau poate e și asta, dar nu acesta este principalul motiv,.

 

Există în lume suporteri care în diminețile de duminică își iau băieții de mână și se duc la meci. Ca la teatru.

Se uită la fotbal, beau un suc, poate mănâncă un cornet cu semințe.

Citește și:  Revista presei–25.02.2021

Iar după meci se duc acasă, că e duminică și restul familiei îi așteaptă la masă.

Au fost și la noi suporteri din aceștia, dar cred că au dispărut în urmă cu mulți ani.

 

Suporterii de acum sunt niște tineri cu ceafa lată, rași pe cap care urlă pe drumul de la gară la stadion “muie Timișoara”.

Sau se îmbrăcă în tricouri, tot negre, pe care scrie ceva cu litere gotice, S-urile din inscripție sunt niște fulgere, după modelul folosit de SS.

Își spun “Ultra Curva Sud”, cine știe cine o fi doamna care i-a inspirat, “Nuova guardia”, “Legione Granata”, câini sau cine mai știe cum. Chiar și numai după nume ne putem da seama cu ce fel de oameni avem de-a face.

Sunt cu toții admiratori ai legionarilor și îl plâng pe Mareșalul Antonescu.

Nici nu îi interesează meciul, dacă ar fi așa ar sta acasă în fața televizorului cu diagonala de un metru  și s-ar uita la meci în cele mai confortabile condiții, cu o cameră la linia porții, filmări cu încetinitorul, reluări și un PET cu bere ieftină la îndemână.

Pe ei îi interesează de fapt că pe stadion pot să urle “muie” și alte lucruri, de aia se duc acolo.

Niște ciudați, care, ca să-l citez pe Dan Alexe,  se duc să admire “imaginea degradantă a 22 de adulți imperfect alfabetizați, cu pulpe asudate, care lovesc într-o bășică de piele umflată”.

 

***

 

image

 

Citeam odată despre niște oameni care au fost spânzurați pentru ceva asemănător.

 

Așa ceva se întâmplă când sistemul își folosește resursele pentru a controla dacă în buticuri clienții poartă mască, în loc să controleze în locurile unde nivelul de corupție a ajuns la un nivel de neimaginat.

Pentru că, să nu credeți că în spitalele alea testările de medicamente pe oameni care nu pot riposta, exact ca în lagărele de concentrare, se fac gratis.

Oamenii ăia, medicii care participă la programele de testare, primesc bani pentru că permit așa ceva, mulți bani. Mai mulți decât ne putem imagina.

Pacienții ăia săracii au tras ponoasele, poate unora nu li s-a întâmplat nimic, poate că în cazul altora testele le-au afectat sănătatea, poate alții au murit. Nu vom ști decât poate după proces, când toți nemernicii ăia cu halate albe vor fi închiși într-o cușcă. Sau poate toată treaba se va mușamaliza, așa cum se întâmplă de mult prea multe ori.

 

***

Capture

 

 

image

 

Cu instituții politizate și destructurate, cu procuraturi nefuncționale, cu magistrați timorați, cu coduri penal și de procedură penală masiv modificate în beneficiul delincvenței, cu servicii secrete expulzate de CCR din efortul combaterii marii corupții, degradarea principiilor statului de drept a atins proporții nemaivăzute în Europa ultimelor decenii. În România, justiția nu funcționează de nicio culoare în domeniul marilor dosare și doar din când în când la alte capitole.

Cleptocrația domnește, prin urmare, bine mersi, sufocând administrația puternic birocratizată a unui stat refeudalizat. Or, cum să dai zeci de miliarde pe mâna unui astfel de sistem?

 

Tot nu era mulțumită doamna Grapini cu numai 80 de miliarde.

Acum cred că va fi mulțumită când, la următoarea strigare, probabil vom primi mult mai puțin sau poate nimic.

Asta ca să învățăm să nu ne mai purtăm ca niște precupețe de la marginea șoselei când mergem în Europa.

 

***

 

image

 

Inițial, când am citit postarea de pe Facebook în care era numai titlul, am avut tendința să îl critic, “ce drept ai tu, plecat la cola și ciocolată de calitate să ne faci pe noi, cei rămași, gunoaie?”

Dar omul ăsta spune totuși lucruri adevărate și importante, lucruri pe care le-am spus și eu, chiar zilele trecute, așa că nu pot să nu îi dau dreptate.

Ia citiți aici:

Românii chiar suferă de sindromul Covid.
E ceva nou si nu mă refer la multitudinea simptomelor clinice (sindrom) ale bolii generate de acest virus.
Mă refer la psihoza de care suferă tot românul si care este alimentată zilnic de acest sistem depăşit.
Nu mai avem epidemie de rujeolă / rubeolă la cei mici, nu mai există bacteriile multirezistente din spitale.

Există doar acest COVID!

Dacă te duci sa te cauţi de hemoroizi, întâi treci pe la testul de COVID, deşi poate n-ai niciun simptom specific.
Totul se rezumă acum la Covid.

 

Totuși, am avut dreptate într-o privință criticându-l, fiind plecat el a cam uitat cum e la noi și de aceea nici nu înțelege realitățile din medicina românească.

Covidul aduce profit.

Dacă tratezi pe cineva de Covid, de regulă înțeleg că bolnavilor li se dă câte un paracetamol, am înțeles că și ceaiul de tei este un tratament considerat eficient, medicii, dar nu numai ei, primesc un bonus, 500 de Euro/lună.

Dacă tratezi pacienți cu rujeolă, sau cancer sau cu boli de inimă, nu mai primești decât leafa, care nici ea nu e rea, dar totuși, 25 de milioane vechi pe lună nu sunt de aruncat, e cam leafa a 10 oameni care stau în fabrică 8 ore, 5 zile pe săptămână, în picioare, și strungăresc sau fac pâine.

Că medicii ăia fără arginți au rămas doar pe pereții bisericilor, acum pentru bani sunt în stare și să facă experiențe pe bolnavii care nu au cum să se opună.

 

***

 

image

 

Sunt la hipermarketuri niște roșii olandeze, foarte bune, au și gust și miros de roșie, de zici că sunt venite prin timp din anii ‘60-‘70

Și sunt și curate și calibrate, toate au fie calibrul de 1”, 1.5” sau 2”, în funcție de preferințe.

 

***

 

image

 

 

Ce frumos e parcul ăla, în comparație cu altele.

Și toată amenajarea, cu copaci adevărați, cu lac, pod, bănci, carusel și iarbă, a durat doar 6 luni.

Dacă aș fi primar, de câte ori aș amenaja un nou parc, sau dacă aș reabilita unul existent, i-aș trimite acolo pe proiectanți și pe executanți, să învețe cum trebuie să arate un parc.

Poate merge cineva să vadă cum arată și lăculețul ăla, că și la Pădurice s-a amenajat un lac mititel, dar nu arată deloc la fel. Poate îl repară cineva înainte de alegeri, ar fi frumos cu o zi înainte de vot ca domnul Robu să inaugureze lacul reamenajat.

Și poate aduce și niște rățuște, că de promis le-a promis domnul Robu, poate că au fost și plătite, dar nu au ajuns niciodată la noi.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*