Aseară, șoferul de taxi care m-a dus acasă m-a întrebat dacă mă uit la meci. La fel a făcut vânzătorul de apă minerală. Ăștia erau niște șmecheri, mă întrebau pe mine despre meci în timp ce ei stăteau la serviciu și mai făceau niște bănuți, că meciurile nu-ți prea pun pâine în traistă dacă nu ești implicat în afacerea asta.
În această dimineață am aflat din presă că România a pierdut meciul.
Părerea mea ar fi să nu vă necăjiți prea mult din cauza asta. Oricum fotbalul nu este decât un fel de joacă, o joacă în care, ca să-l citesc pe Dan Alexe, 22 de băieți cu pulpele transpirate aleargă după o minge.
O formă de imbecilizare a populației de pe toată planeta.
Pentru că dacă ar dori să ne mai deșteptăm, ăștia de la televizor, în loc să piardă vremea cu fotbalul, ne-ar da emisiuni de știință sau vloguri în care niște oameni ne arată cum este cu adevărat în diferite părți ale lumii în care noi probabil că nu vom ajunge niciodată, sau filmulețe din care învătăm cum să ne reparăm singuri robinetul de la baie. Iar în locul emisiunii zilnice de fotbal de după știri, ne-ar administra câte o scurtă pastilă de știință cu Sabine Hossenfelder, o femeie atât de deșteaptă încât nici măcar eu nu înțeleg întotdeauna ce spune.
Din fericire avem libertatea să închidem televizorul și să ne uităm la oamenii ăstia pe YouTube.
Tot de la Dan Alexe, o întrebare care are mare legătură cu Timișoara:
„Ce naiba au să facă după aia cu un stadion de 35.000 de locuri? Clubul local are 5.000 de suporteri.”
Cu mențiunea că Timișoara nu cred că are 5.000 de suporteri de fotbal. Cel puțin eu, de câte ori am trecut pe lângă „Stadionul Care nu se mai numește 1 Mai pentru că niște cretini au crezut că 1 Mai are de-a face cu comunismul”, întotdeauna am văzut că numărul jandarmilor care se învârteau pe acolo îl depășea de câteva ori pe cel al spectatorilor.
Este adevărat, contrucția stadioanelor este o minunată modalitate de a sifona niște bani. Mulți.
Și tot de la Dan Alexe: „Niciodată n-aș vota pentru un demagog de candidat la primărie care promite stadioane și săli de sport ca factori de inserțiune socială. De ce? Sportul de competiție nu ne face mai buni. Sportul ar trebui să fie ceva modest, o activitate secundară, neatinsă de finanțe… Mitul cu sportul ca factor de coeziune socială e mincinos. Politicianul care menționează sportul ca surogat în programul său trebuie descalificat.”
Canicula tâmpește. Iar celor din Ministerul de Finanțe și de la ANAF cred că li s-a stricat și aerul condiționat.
Dintr-un interviu cu un primar din nord-vestul Spaniei aflăm cum se poate face ca într-un oraș să nu mai aibă loc niciun deces din accidente rutiere.
Îi propun domnului Fritz să organizeze mâine dimineață o echipă interdisciplinară care să conspecteze ideile principale din acest articol și, când au terminat, să-i prezinte concluziile pentru a se pune de urgent în aplicare măsurile necesare.
Doamna Maria Grapini are dreptate cu cioara aia vopsită în verde de pe ambalajele anumitor produse.
De multe ori, pentru ca firmele să nu fie acuzate de reclamă mincinoasă, nici nu se mai pomenește despre „Eco” pe inscripțiile anumitor produse. Șmecherii pun acolo un măr verde sau ceva care să sugereze că este vorba despre un produs care are cât de cât legătură cu ecologia. Iar noi o mușcăm ca guvizii, cercetările făcute au demonstrat că există șanse cu 70% mai mari să cumpărăm produsul ăla cu mica poză a mărului undeva într-un colț al etichetei decât un produs similar, dar fără mere verzi.
***
DEZVĂLUIRI INTERCEPT: America susține naziștii din batalionul ucrainean Azov
https://theintercept.com/2024/06/22/ukraine-azov-battalion-us-training-ban/
Batalionul Național Ucrainean Azov, considerat fascist, a primit asistență din partea Statelor Unite încă din 2023, în ciuda unei interdicții de la Washington, scrie Intercept. „O fotografie publicată de unitate indică faptul că Statele Unite au oferit asistență încă din decembrie anul trecut”, se spune în publicație. Vorbim de publicații de pe rețelele de socializare, în […]
„Occidentul a provocat războiul din Ucraina”, acuză Nigel Farage. Reacția secretarului Apărării, John Healey
Liderul partidul britanic de dreapta Reform UK, Nigel Farage, consideră că Occidentul a „provocat” invadarea Ucrainei de către Rusia prin extinderea Uniunii Europene şi a NATO spre est. El a declarat pentru BBC că „desigur” războiul este din vina preşedintelui Vladimir Putin. Dar el a adăugat că extinderea UE şi a NATO i-a dat un „motiv” să spună poporului rus: „Vin din nou după noi”.
Rand Paul a avut dreptate în privința Covid
În urmă cu aproape trei ani în această lună, Anthony Fauci i-a spus senatorului Rand Paul (R-KY): „Senatorul Paul, nu știi despre ce vorbești”.
Paul a spus că există dovezi că Institutul Național de Sănătate a finanțat cercetarea de creștere a funcției la un laborator de cercetare din Wuhan, China.
„Sunt total dezamăgit de minciuna pe care o propai acum, domnule senator”, a adăugat Fauci. — Și dacă cineva zăce aici, domnule senator, ești tu.
A fost unul dintre cele mai înflăcărate schimburi ale lor. În săptămânile și lunile următoare, Pavel nu s-a lăsat.
Fauci l-a acuzat pe Paul doar de strângere de fonduri. Brianna Keilar de la CNN l-a numit pe Paul un „fund”. Senatorul Chris Murphy (D-CT) l-a apărat pe Fauci de la întrebarea presupusă răutăcioasă a lui Paul: „Vă mulțumesc că ați apelat la această agendă pentru ceea ce este: o încercare de a obține puncte politice, de a construi o bază de putere politică în jurul negării științei și în jurul atacurilor personale asupra ta și asupra familiei tale.”
Astăzi, NIH admite că contribuabilii americani au finanțat cercetări privind câștigul de funcție în Wuhan. Chiar și Fauci recunoaște acum că nu este o teorie a conspirației.
Paul știa asta. Nu era nebun sau nepoliticos. Spre deosebire de majoritatea, el studia.
Rebelii houthi susțin că ei au pus pe fugă nava simbol SUA portavionul Eisenhower din Marea Roșie. Americanii au anunțat retragerea, dar nu au spus motivele
Rebelii houthi din mișcarea Ansar Allah din Yemen au lansat o lovitură asupra portavionului american Dwight D. Eisenhower în Marea Roșie, a declarat purtătorul de cuvânt al mișcării, Yahya Saree. „Trupele noastre de rachete au efectuat o operațiune de atac cu rachete balistice și de croazieră pe portavionul american Eisenhower în partea de nord a […]
Efecte extinse după ce 1.000 de oameni au murit la pelerinajul de la Mecca. Un ministru din Tunisia a fost demis
Efecte extinse după ce 1.000 de oameni au murit la pelerinajul de la Mecca. Un ministru din Tunisia a fost demis
China a investit o sumă astronomică în industria mașinilor electrice. „Guvernele occidentale au pierdut timpul”
Amploarea sprijinului guvernamental reprezintă 18,8% din vânzările totale de maşini electrice între 2009 şi 2023, a declarat Scott Kennedy, directorul pentru afaceri şi economie chineză la CSIS, notează News.ro.
El a observat că raportul dintre aceste cheltuieli şi vânzările de vehicule electrice a scăzut de la peste 40% în anii anteriori anului 2017, la puţin peste 11% în 2023.
Informaţiile survin în timp ce UE intenţionează să impună tarife la importurile de maşini electrice chinezeşti, pentru utilizarea subvenţiilor în producţia acestora.
Canicula ne tâmpește, cel puțin asta susțin cercetătorii. Greșeli fatale din perioadele fierbinți
Cum afectează căldura creierul? Temperaturile ridicate ne pot face să ne simțim groaznic, inconfortabil. Cercetările arată că acestea ne fac, de asemenea, agresivi, impulsivi și mai puțin inteligenți.
Orașul în care, de 13 ani, nu s-a mai înregistrat niciun deces din accidente rutiere. Interviu cu primarul Miguel Anxo Fernández Lores: „important este să punem oamenii mai presus de orice altceva”
În fiecare an, mii de oameni sunt uciși în accidente rutiere în orașele din Europa. Însă niciunul dintre aceste decese nu are loc în orașul din nord-vestul Spaniei, Pontevedra. Aici, autoritățile locale au gândit un oraș mai mult pentru cei aproximativ 85.000 de locuitori decât pentru mașini, iar soluția a fost interzicerea accesului mașinilor în cea mai mare parte a orașului. Se întâmpla în anul 1999, conform Politico Europe. Într-un scurt interviu pentru Republica, primarul orașului, Miguel Anxo Fernández Lores, a declarat că Pontevedra era înainte de reforma rutieră un „oraș foarte bolnav din cauza traficului excesiv care nu permitea oamenilor să se plimbe pe stradă”. Foto: Concello de Pontevedra (Consiliul Local din Pontevedra)
Grapini: Se umblă cu cioara vopsită. Peste 57% din etichetele bio sau eco au afirmaţii false
Mai mult de jumătate dintre produsele care pretind că sunt eco sau bio au informaţii false pe etichetă, susţine europarlamentarul Maria Grapini, astfel că România va trebui să aplice curând noul regulament european cu privire la etichetare.
Maria Grapini a spus sâmbătă, la Antena 3 CNN, că “se umblă cu cioara vopsită”, după ce peste 57% din etichetele produsele pe care scrie că sunt bio sau eco conţin afirmaţii false.
“S-a descoperit că jumătate dintre produsele pe care scria “ecologic”, “natural”, “biodegradabil”, “neutru din punct de vedere climatic” sau “eco” făceau afirmaţii false.
Contabilii s-au unit pe pagina de Facebook a lui Marcel Bolos privind e-TVA: „Avem copii acasă” / „Ați auzit de TVA la încasare?” / „Între 20 – 25 ale lunii nu trebuie să fii bolnav, să ai probleme ori concediu”
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că a fost adoptată procedura pentru e-TVA. Între timp, OUG a apărut în Monitorul oficial. Contabilii s-au adunat pe pagina sa pentru a-i explica ce este greșit la proiectul adoptat fără o dezbatere publică reală, în câteva zile.
HotNews.ro a scris despre aceste lucruri zilele trecute:
Redăm mai jos o parte dintre comentariile de pe pagina Ministrului Marcel Boloș:
- „Este evident că nu ați lucrat în mediul privat și nu aveți nimic în comun cu economia reală. Cum să nu-ți dai seama că la nimeni nu o să iasă decontul de TVA precompletat cu evidența contabilă? Este suficient să ai un furnizor cu TVA la încasare, bonuri fiscale de combustibil.
- Înțeleg că între 20 și 25 a fiecărei luni trebuie sa fii apt. Nu poți fi bolnav, nu poți avea probleme de familie, nu poți avea sărbători, concedii, nunți, înmormântări, etc. Lucruri firești. Nu ne dorim minivacante fără număr, concedii lungi plătite ca cei care lucrează la stat. Dar această muncă neremunerată mereu sub amenințarea amenzilor e prea mult. De ce trebuie să dovedim că nu furăm atât timp cât marile furturi sunt tocmai la cei care impun această dictatură. Nu e posibil așa ceva. Vrem să trăim și noi!
- Domnule Marcel Boloș, explicati-ne nouă, experților contabili, cu firme de contabilitate, cum vom reuși noi să verificam în 5 zile, lună de lună deconturile precompletate e-TVA la zeci de firme? Avem copii acasă, care se îmbolnăvesc, sunt răciți, sau poate suntem noi bolnavi, unii contabili poate se căsătoresc, și-au programat concedii între 20 și 25 ale lunii.
- Ulterior, dacă sunt diferențe, și vor fi la majoritatea firmelor, în termen de 10 zile va trebui să vă răspundem la notificare. Conform codului muncii ar trebui să avem 10 zile de concediu de odihnă legate. Vă mulțumim, prin aceasta ordonanță, ne-ați privat dreptul la libertate.
- O consultare cu experții contabili ați avut? Și dacă introduceți e-TVA și nu aveți în vedere toate aspectele fiscale, cum facem cu timpul nostru? Poate ne dați și niste instructiuni de cum să organizăm timpul. Ce garanție avem că va merge totul strună și nu vom pierde timpul în a explica eventuale greșeli din acest e-TVA? Și totuși, ce sperați să obțineți pentru beneficiul țării cu acest proiect implementat? Dar credeți că noi contabilii suntem cai de bătaie?
- Ceea ce vreți să implementați prin aceste legi date în grabă, netestate și din dorința de a avea mai multi bani la buget, nu fac decât să îngreuneze munca contabililor, să descurajeze antreprenorii și să determine firmele mici să închida porțile. Se vede clar ca cei care dau și sustin aceste legi nu au habar de contabilitate și ce înseamnă întocmirea unor declaratii (300, 390, 394). Se vede clar: ZERO respect pentru sectorul privat!!!
- Totuși, nu mai testam nimic? Tot ce s a introdus noutate a fost inițial testat. Ce e cu grabă asta? Încă nu funcționează corect noutățile introduse în acest an.
- Domnule ministru, cum ați testat acest eTVA? Vreți să îl testați pe nervii noștri? De ce? Credeți că gaura din buget se umple dacă mai mor de stres cronic doi economiști sau se închid câteva firme plătitoare de TVA? Nu ne mai facem bine, scriem legi pe picior!
- Vă felicit pentru realizare asta. Dacă nu eram noi contabilii aveați non factura, și ne loviți exact în plin concediu cu e-TVA. Perfect va felicitam ați reușit să uniți cea mai neunita meserie. Va facem munca de ani de zile, ca voi nu aveți specialiști, când nu va ies calculele mai dați o declaratie, sa o facem tot noi contabilii. Eu va întreb dacă o tara de contabili refuza sa va răspundă la notificări ce o sa faceți? Amendați o tara? Ca eu toate amenzile astea nu le vad decât ca stați la cerșit de amenzi în loc sa va faceți munca. În plus vedeți ca o sa încurajăm din ce în ce mai mult patronii ca au acces în Spv sa va conteste fiecare PV de amenda, asa ca să va fie învățare de minte si mai ales sa atragem si raspunderea inspectorului care a scris PV.
- Domnule ministru, nu aveți nici o treabă cu partea practică. Îndrăznesc să spun ca nu ați depus în viața dumneavoastră vreun decont de TVA iar e-factura v-ar bate la zero. Nu este posibil să îngreunați în așa măsură mediul de afaceri cu aberații ca e-TVA. Suntem în continuă schimbare și implementare a câte ceva, pe banii contribuabililor. Modificărilor sau update-urile costă mult, pentru ca nu toată lumea folosește Saga. Oamenii sunt nevoiți să lucreze suplimentar pentru a face față. Respectul dumneavoastră față de mediul privat și față de breasla contabililor este zero. Rușine mare!
- Oare dvs. sau oricare dintre cei care au propus și votat tâmpenia asta de OUG, câte deconturi de TVA (normale, din acelea banale) ați completat în vasta dvs experiență? Dacă răspunsul este 0 (zero) cum este cât se poate de evident, cum îndrăzniți să debitati astfel de bălării? Și dacă atât ați putut gândi/debita, măcar încercați s-o dregeti cumva acum, pe ultima sută de metrii iar acele notificări pe care le așteptați de la noi să fie jurnalele de vânzări și cumpărări și NIMIC altceva. Iar stimabilii din Anaf să-și ia datele singuri de acolo. Le oferiți marea șansă să aibă și ei satisfacția la final de lună că și-au meritat lefurile încasate.
- Cine a propus e-TVA habar nu are despre cum se întocmește un decont. Și veți pune la o muncă total inutilă mii de profesioniști contabili pentru a compara mere cu pere. Decontul precompletat își va lua informațiile din e-factura și info transmise de casele de marcat.
- În viața reală însă există și: – TVA la încasare (când deducerea/colectarea se efectuează la data plății/incasarii, nu la emiterea facturii) aspect pe care e-TVA nu are cum sa îl gestioneze- facturile emise B2C care nu se transmit in e-factura, deci nu vor apărea in e-TVA- facturile încasate prin casele de marcat (pt ca ați interzis utilizarea chitanței dacă agentul economic deține casa de marcat), deci veți dubla TVA ul colectat- bonurile cu CIF pe ele pentru care există drept de deducere în anumite limite (imposibil de gestionat în e-TVA)- deductibilitatea parțială funcție de specificul fiecărui agent economic.
- Cum generati voi decontul de TVA precompletat? Adunati sumele din toate E-urile pe care le-ati inventat? Ati citit codul fiscal? Ati auzit de TVA la incasare, de deducerea de 50% la autoturisme, de colectarea TVA la avansurile incasate, de emiterea facturilor pt. Bonurile fiscale, de ajustarea TVA ? Decontul de TVA precompletat nu se va „pupa” cu decontul firmelor in 99% din cazuri. Cine va munci sa faca toate aceste verificari? Tot noi? Aveati toate parghiile sa verificati corectitudibea datelor declarate de contribuabili:Decontul de TVA -decl 390-decl 394-intrastatul-saft-efactura. Si poate nu sunteti bine informat dar si la e-factura sunt mari probleme. Firmele mari trebuie sa mai angajeze oameni care sa verifice daca facturile sunt trimise/primite corect (verificarea asta nu o face AI apasand un buton – astea sunt povesti).
România ar putea intra în criză financiară în 2024. Care sunt motivele
România s-ar putea confrunta cu o criză financiară în 2024, arată rezultatele unui sondaj realizat de compania Reveal Maketing Research, la solicitarea XTB România.
Avem cu 3.000 mai mulţi bugetari. Unde s-au făcut cele mai multe angajări
Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în aprilie 2024, de 1.292.549, cu 3.009 mai multe comparativ cu luna anterioară (plus 0,23%).