Până acum, cei care puneau în discuție măsurile „anti-covid”, sau cei care criticau „linia oficială”, de exemplu criticau guvernele, sau conducerea UE, erau numiți conspiraționiști.
Acum s-a trecut la pasul următor, sunt numiți extremiști de dreapta. Adică fasciști.
Mai este puțin și cei cu gura prea mare vor fi puși să sape un canal, ceva.
În SUA un tânăr a împușcat 7 persoane și după aceea s-a împușcat.
O astfel de știre pare banală, lucruri din astea se întâmplă tot mai des, și în fond avem noi necazurile noastre, ce ne interesează că ăia de la America se împușcă între ei, ar spune unii.
De fapt ne interesează, pentru că un grup de parlamentari încearcă să relaxeze legislația privind armele de foc. Aici la noi.
Proiectul a trecut de Senat și dacă trece și de Camera Deputaților, conform acestei propuneri, vom avea libertatea să ne facem criță, sau să ne drogăm, după care să ieșim în stradă înarmați. Iar rezultatul poate fi ceea ce s-a întâmplat la Chicago. Practic, orice persoană care a fost inculpată pentru alte fapte penale, de pildă, proxenetism, șantaj, trafic de persoane, organizare de grup infracțional și nu numai, își va putea procura arme în mod legal.
Un inginer de la Google a stat privind în gol după care, la un moment dat, și-a omorât soția în bătaie.
De fapt ce se întâmplase:
Omul ăsta lucra pentru e-factura, avea contract cu o firmă din România.
A adunat subtotalurile împărțite pe cote de TVA, le-a rotunjit la două zecimale, așa cum cere sistemul, după care a adunat și toate valorile de pe factură și le-a rotunjit și pe astea la două zecimale.
Și ce să vezi, între subtotalurile adunate și rotunjite și suma rotunjită a valorilor adunate i-a ieșit o diferență de un ban. Cum p..da mă-si, și-a spus, că totalul ăla mare nu pot să-l modific, că aia e valoarea facturii, și nici pe subtotaluri nu pot să le modific.
A stat așa un timp privind în gol și gândindu-se care ar fi soluția ca totalul subtotalurilor rotunjite să fie egal cu totalul rotunjit al facturii, și la un moment dat, chiar în momentul când a crezut că vede o lumină în depărtare, soluția, soția a țipat la el să nu mai stea așa și să facă și el ceva util, de exemplu să ducă gunoiul la tomberon.
***
SUA: Şapte persoane împuşcate mortal, un tânăr căutat în apropiere de Chicago
Autorităţile dintr-o suburbie a oraşului Chicago, în nordul Statelor Unite, caută luni un tânăr suspectat că ar fi implicat în moartea a şapte persoane găsite în două case din apropiere, notează AFP, citat de Agerpres.
Politico: Cum au contribuit ”partidele istorice” la ascensiunea extremei drepte în Europa
Intrată în anul electoral, Europa nu pare să înțeleagă mecanismele care stau la baza ascensiunii extremei drepte și a altor forțe anti-establishment. Există, desigur, o varietate de factori care contribuie la acest fenomen, scrie Politico. În funcție de partid și de țară, acestea variază de la o creștere bruscă a migrației până la resentimente față […]
Armata ucraineană experimentează cu ibogaina, un drog psihedelic interzis în Statele Unite. În alte țări, acesta este folosit pentru a trata tulburările cauzate de consumul de opiacee și pentru a trata traumatismele craniene. În doze mici, elimină epuizarea pe câmpul de luptă. Ibogaina are numeroase efecte secundare, inclusiv un risc ridicat de atac de cord.
Inginerul Google acuzat că și-a bătut soția până la moarte în casa lor din California a fost „liniștit și privind în gol” la cina cu o seară înainte de crimă, potrivit unui prieten care a mâncat cu cuplul.
Prietenul nenumit s-a alăturat lui Liren Chen și soției sale Xuanyi Yu, care lucrau și pentru compania de tehnologie, pentru cina la casa cuplului de 2 milioane de dolari din Santa Clara pe 17 ianuarie, potrivit documentelor judecătorești obținute de Daily Mail .
Prietenul a spus poliției că este îngrijorat de „schimbarea vizibilă în comportamentul lui Chen”, conform documentelor.
Când nici Chen, nici Yu nu i-au răspuns la apelurile telefonice în dimineața următoare, prietenul s-a oprit pe la casa lor și tot nu a răspuns la ușă, a spus procurorul districtual Santa Clara.
Dar el l-a văzut pe Chen, în vârstă de 27 de ani, înăuntru „nemișcat în genunchi, avea mâinile în aer și se uita în gol” și a sunat la poliție în jurul orei 11 dimineața pentru un control.
Legionarismul, fascismul românesc
Între 21 şi 23 ianuarie 1941, legionarii au organizat la Bucureşti o sângeroasă rebeliune. Antisemitismul obsesiv, codificat în religie politică, a dus la masacre îngrozitoare în rândul populaţiei evreieşti. Ţintele erau evreii şi cei înfieraţi drept “injidoviţi”. La fel, populaţia…
Marian Nazat: Litrii de noroc ai unora…
„Capitalism kills”, citesc pe un gard coșcovit, undeva, pe lângă Foișorul de foc. Cât adevăr în cele două cuvinte… Ce minte lucidă trebuie să fie cea care le-a alăturat și ni le-a vârât sub ochi, într-o lume de orbi… N-apuc să-mi rumeg angoasele că, la trei străzi distanță, zăresc pe zidul unei case dăulate un anunț nemaivăzut și nemaiauzit: „Am doi litri de noroc !” Așa a scris cineva pe tencuiala dărăpănăturii. I-or ajunge, oare, ca să nu fie ucis de nemilosul capitalism? Nu-mi deslușește nimeni misterul, trecătorii cu care mă intersectez sunt grăbiți și nepăsători la tot ce este în jurul lor, mama lui de asasin în serie! Apropo, ce se poate face în ziua de azi cu doi litri de noroc ? Caut să aflu, deschid ceaslov după ceaslov, sun în stânga și-n dreapta, doar, doar m-o lămuri careva ! Nimic, toți strâmbă din nas… Și ce termen de garanție o avea norocul? O fi nevoie și de un recipient anume întru păstrarea miraculosului lichid? Nu cumva să se evapore între timp, ăsta da ghinion ! Chiar, i l-o fi prescris un specialist, un norocolog? Ori i l-a procurat un amic pe sub mână ? Ah, cât mi-aș dori să-mi arunc ochii pe rețeta cu pricina… „ O linguriță pe zi, de regulă dimineața, după micul dejun, timp de o viață…” Sună mișto, nu ? Hai, noroc!
Timişoara primeşte un impuls deosebit în timpul domniei regelui Carol Robert de Anjou care în urma vizitei sale din 1307 ordonă construirea unui palat regal, pe locul unde este acum Castelul Huniazilor construit de Ioan de Hunedoara.
În timpul anarhiei feudale, Carol Robert îşi va muta capitala la Timişoara. Stabilirea curţii regale în acest loc a determinat o creştere demografică a aşezării, dar importanţa ei devine şi comercială şi politică.
Timişoara devine capitala regatului ungar pentru o perioadă de opt ani, între 1315-1323.
“Curtea regală de la Timișoara menținea obiceiurile celei similare de la Neapole, cu mulți curteni și multe festivități și ospețe. A adus cu sine îmbrăcămintea italiană, muzica dar și mulți nobili italieni. Înconjurată de o mulțime de servitori, regele și suita sa petreceau clipe frumoase în palat, prin cetate sau în împrejurimi, în special la vânătoare”, spune istoricul timișorean Ioan Hațegan.