Anton Kovacs July 15, 2020

 

 

Se întâmplă și în Timișoara.

La Stadionul CFR este amenajat un spital militar păzit de câțiva soldați.

Chiar dacă nici unul din aceste spitale, nici cel din Constanța , nici cel din Timișoara, probabil nici cele din alte părți, să sunt multe, încă nu au avut nici măcar un pacient, să sperăm că este vorba într-adevăr despre niște spitale și nu de butaforie.

La noi se pare că mai este vorba și de o mânărie imobiliară, terenul e al primăriei dar atât timp cât acolo CFR-ul avea stadion nu se putea face nimic altceva în acel loc.

Acum CFR-ul nu mai are stadion, deci după ce militarii își strâng corturile și se duc să se joace în altă parte primăria poate să facă ce vrea cu acel teren.

 

***

 

 

Acum, uitându-mă în urmă îmi dau seama că vineri dimineaţa cafeaua nu mai avea acelaşi gust. Apoi, s-a întâmplat că vineri după-masă, în timp ce veneam de la serviciu, în drum spre casă, am simţit efectiv ca şi cum cineva ar fi trecut cu o brichetă prin nasul meu şi în decurs de două minute mi-am pierdut tot mirosul.

 

Descrierea este cât se poate de exactă.

Orice fumător recunoaște aceste simptome.

La început simți că țigarea are alt gust, după care nu mai are nici un gust și nici chef de fumat nu mai ai.

Faci temperatură, te simți de parcă ai dori să mori, nu mai ai chef nici de fumat nici de mâncat, de nimic, numai să zaci în pat.

Uneori poți ajunge chiar să fii internat în spital, chiar eu am pățit-o

După câteva zile gustul neplăcut al țigărilor încă se păstrează dar încet încet îți revii, nu ai mai avut temperatură de câteva zile, iar într-o zi simți că îți este o foame de ai mânca și pietre.

A doua zi nu mai ai nimic.

– Ce-ai pățit de nu ai venit la servici, te întrebau colegii de muncă.

– Am avut o gripă.

 

***

 

 

 

 

Ieri 4 jandarmi au sărit pe un cetățean care nu purta masca corect în metrou.

Pentru nenorocitul ăsta, care a comis o infracțiune violentă și mai era și recidivist le-a trebuit o expertiză medico-legală.

***

 

 

 

Și unii se mai întreabă de unde a apărut tâmpenia cu 5G care provoacă Covid.

Exact de unde a apărut și tâmpenia cu antenele 5G de la Huawei care te spionează.

Nu va fi numai Marea Britanie, sunt aproape sigur că în scurt timp acestei mișcări britanico-americane i se va alătura și Canada, Australia și Noua Zeelandă, după care, bineînțeles, va urma Polonia.

 

***

 

 

Mai citiți odată, nu este vorba despre CAP Afumații din Deal ci de Academia Română.

Voi vă dați seama în ce țară de hoți trăim?

Până și academicienii, cei pe care-i considerăm niște zei înțelepți și care când spun că nu se spune “grizonat” ci “grizonant” o țară întreagă îi ascultă, până și ăia fură ca niște găinari ordinari.

Salarii necuvenite, asta făceau șefii de puncte de lucru pe șantiere pe vremea lui Ceaușescu. De fapt, dacă ținem seama de calitatea unora din opiniile academicienilor, s-ar putea să fie aceiași oameni.

Și până la urmă, ca niște târâturi lașe, au dat vina pe casieră, că amărâta aia putea să facă de capul ei o astfel de manevră care presupune întocmirea și aprobarea unor state de plată, raportări false către autoritățile statului, contabilizarea acestor cifre falsificate și câte și mai câte.

***

 

 

Vorba colegei mele, anti PSD-istă convinsă, când l-a auzit ieri pe la prânz, “mai las-o în p…da mă-sii, ești de o veșnicie acolo, mai spune și altceva”.

 

 

 

***

 

 

Povesteam ieri despre omul ăsta care lucrează 30 de ore din 24.

Mâine dimineață la radio îl veți auzi pe el sau pe unul din colegii săi spunând că sistemul de sănătate este subfinanțat.

***

 

 

Somnambulism către autoritarism.

***

 

 

 

O știre minoră, vor spune unii.

Ce ne interesează pe noi că o blogheriță dintr-o țară îndepărtată a fost condamnată pentru ceea ce a scris.

Dar nu este așa.

Oamenii ăștia cărora nu le place să glumești cu versuri din Coran sunt frați cu cei de la noi care ne cheamă la referendumuri împotriva avorturilor și a homosexualilor, fac parte cu toții din marea familie a celor care spun că un credincios, chiar dacă e de altă religie, indiferent de cine este sau ce o fi făcut, e mai bun decât orice ateu.

Citește și:  Revista presei - 28.12.2020

Dacă comunitatea internațională nu o va sprijini pe această femeie este posibil ca peste nu mult timp să fiți condamnați pentru că ați spus că cei care pupă moaște sunt idioți.

***

 

 

Geza Molnar: Foarte multe medicamente sunt candidate, dar niciunul nu şi-a dovedit eficienţa deplină. Mai repede de un an, un an jumătate nu va exista vaccin.

Am supărat pe mulţi afirmând că este o viroză respiratorie, chiar dacă decesele sunt mai multe decât calculul iniţial. Este o viroză respiratorie care afectează întreaga populaţie a lumii.

Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen, mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie.

Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră

Țineți cont de faptul că omul ăsta e un adevărat specialist, nu un papagal cu 5 contracte de muncă și trei SRL-uri care nu se mai satură de bani și care își face reclamă la televizor.

***

 

 

 

Nu e bine.

Dacă nu ne-a plăcut când jandarmii le-au băgat pumnul în gură unora, nu ar trebui să ne placă nici când nu-i lasă pe ceilalți să spună ce au de spus.

Așa se manifestă democrația.

***

 

Nu sunt ultimele proteste, încet încet acestea se vor înmulți cuprinzănd o mare parte a lumii.

 

***

 

 

 

A trecut relansarea economiei?

Mai vine?

Ni s-a părut?

A fost un vis?

Chiar am vorbit despre un plan pe zece ani în care sevor investi 100 de miliarde de euro?

Mi se pare că ne-am calmat vorbind. Mi se pare că ne-a trecut cu relansarea economiei doar așa, din vorbe. Pare că ne-am transformat cu toții în niște Orbani aiuristici care ne înecăm gargara în halba de bere și zicem că e bine, doar că ne doare puțin capul a doua zi.

 

Să nu exagerăm, s-a relansat câte ceva.

Prima casă a devenit noua casă, astfel că cei care au mulți bani vor fi ajutați să-și cumpere case noi.

Se dau microgranturi, adică firmele mici care nu au nici un angajat vor primi câte 9600 de lei.

Ceilalți, microîntreprinderile care au încă angajați nu vor primi nimic, probabil guvernul consideră că dacă încă nu și-au concediat angajații și plătesc în continuare taxe și contribuții la stat înseamnă că au destui bani și nu au nevoie de ajutoare.

Firmele cu obiecte de activitate înrudite cu sănătatea au fost și ele ajutate, niciodată în istoria acestei țări nu s-au sifonat atât de mulți bani pentru acest domeniu ca în ultimele luni.

Că tot mi-am adus aminte, de cele câte 50 de măști de căciulă care vor fi distribuite sutelor de mii de persoane defavorizate s-a mai auzit ceva, că de plătit au fost plătite?

***

 

 

 

La sfârșitul anilor ‘80 aveam acasă un calculator Tim-S.

48K RAM, în loc de monitor foloseam un televizor portabil, nu exista harddisk și nici floppy disk, programele erau salvate casete audio care erau citite cu un casetofon normal, de serie..

Printre sutele de aplicații pe care le adunam de pe unde puteam era un program asemănător cu cel descris în articol, o versiune pentru Spectrum a cunoscutului “Eliza

Era incredibil ce se putea obține cu resursele care acum sunt depășite până și de un ceas de mână.

La un moment dat a venit la mine un prieten și i-am arătat acestuia programul respectiv.

S-a așezat pe scaun și a început să converseze.

După jumătate de oră s-a așezat mai comod, și-a tras cafeaua mai aproape și a continuat conversația.

După o oră s-a oprit puțin, și s-a uitat în spatele calculatorului, s-a uitat și pe sub birou, a urmărit traseul firelor care ieșeau din acesta.

Se uita degeaba, internetul, așă cum îl cunoaștem noi, urma să fie inventat abia peste vreo 4 ani.

A spus “futui” și a continuat să tasteze.

A stat în fața calculatorului câteva ore, până târziu în noapte. In tot timpul ăsta nu a spus nici un cuvânt

Când a plecat era ușor năucit și puțin speriat.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*