Nicoleta C. July 15, 2020

 

Nici cel mai mare spital privat din vestul țării nu a scăpat de virusul SARS-CoV-2, infecția răspândindu-se și aici în rândul personalului medical.

 

Până la această oră, cinci cadre medicale de la spitalul Premiere din Timișoara au fost confirmate cu COVID-19. Cazurile au fost descoperite în urma testelor de rutină efectuate în spital, dar și în urma anchetei emidemiologige care a fost declanșată, în 13 iulie, după ce o asistentă din spital a primit rezultatul pozitiv la testul pentru virusul SARS-Cov-2.

În cadrul spitalului continuă testarea și ancheta epidemiologică, iar tot personalul care a luat contact direct cu cele cinci cadre medicale confirmate pozitiv se află în izolare.

 

De menționat faptul că cele cinci cadre medicale confirmate cu COVID-19 au refuzat internarea, acum aflându-se în izolare la domiciliu.

 

„Până la această dată, în cadrul Spitalului Premiere Timișoara au fost confirmate 5 cadre medicale pozitive la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, asimptomatice, afirmativ pe tot parcursul activitatii cu pacientii in spital au purtat echipament de protectie complet. În acest moment, tot personalul din ambulator a fost testat. Personalul medical implicat direct se află in autoizolare la domiciliu. În continuarea acestor măsuri, se testează întreg personalul și sunt efectuate proceduri de curățenie si dezinfecție suplimentare. Din rezultatele obținute până acum, ca urmare a testărilor personalului din cadrul unității sanitare, nu au mai fost înregistrate cazuri noi. Ancheta epidemiologică se află în desfășurare.
Menționăm faptul că personalul medical identificat pozitiv se află in izolare la domiciliu, refuzând spitalizarea.”, a transmis DR.VALCOVICI MIHAIELA-DANIELA, Director Executiv DSP Timiș, la solicitarea infotimisoara.ro.

 

Citește și:  RECORD ABSOLUT de cazuri noi de COVID-19, 3.130 la nivel național, în ultimele 24 de ore, dintre care 142 doar în Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*