Exact problemele Bucureștiului le are și Timișoara.
Despre iarba aceea am tot scris.
Chestia asta se întâmplă pentru că melteanul când dă de bine în primul rând își abandonează câinele care nu e de rasă, cumpărându-și un câine de firmă, iar în al doilea rând distruge flora spontană, iarba „adevărată”, punând în locul ei covoare de gazon. Pe care îl tunde în fiecare săptămână, ca să arate ca o mochetă verde.
La fel se întâmplă și în parcurile orașului.
Iar rezultatul se vede, pe unde te uiți iarba e arsă.
Dacă aș fi primar, în primul rând aș comanda cuiva să-mi facă o „imagine termică a orașului”
Asta în scopul de a vedea care sunt „insulele de căldură”, locurile în care datorită infrastructirii se acumulează căldură.
După analiza acestor imagini aș trece la rezolvarea problemei, acolo unde se poate.
Într-o parcare, de exemplu, pot fi plantați copaci în spațiile dintre mașinile parcate. Sau putem amplasa acolo un acoperiș din panouri solare care nu numai că umbresc locul dar mai și produc curent pentru iluminatul stradal din zonă.
Sau dacă nu se poate face nici una nici alta pur și simplu desființăm parcarea și facem acolo un parc, asta ar fi o soluție pentru fostele spațiile verzi dintre blocuri care au fost desființate pentru a fi înlocuite cu parcări.
Fără ceartă si fără nici o discuție, pentru că, după cum vedem fiecare dintre noi, nu prea mai avem timp de discuții.
Iar cui nu-i convine nu are decât să se mute într-un loc unde este posibil să-și facă o parcare proprie, pentru că parcările publice nu sunt un drept de care cineva beneficiază în momentul nașterii.
La fel putem face și cu drumurile, unde vedem că este o șosea care acționează ca o insulă de căldură plantăm copaci pe margine. Mulți copaci și nu neapărat din soiuri scumpe ci copaci cu coroană mare și creștere rapidă, ca să mai apucăm în această viată să profităm de umbra lor.
Dezvoltatorii imobiliari ar putea fi și ei obligați să-și facă parcări subterane la clădirile nou construite.
Sau să se interzică amenajarea parcărilor sau a șoselelor la o distantă mai mică de, să spunem, 50 de metri de clădirile de locuit. Sau a clădirilor la mai puțin de 50 de metri de șosea.
In felul ăsta șoselele ar fi mărginite de clădiri de birouri, sau spații comercile, depozite, spații de producție sau parcări, sau spații verzi, iar locuitorii din clădirile de locuit ar fi protejați de noxele produse de mașini și de insulele de căldură generate de suprafețele asfaltate.
Adevărul este că și oamenii sunt proști, cât de tâmpit poți să fii pentru a-ți cumpăra o locuintă, pe care poate o vei plăti o viață, lângă o șosea sau o intersecție intens circulată.
Culmea este că urbaniștii ceaușiști erau mult mai inteligenți în această privintă, este adevărat că în acea vreme nici nu ajungea orice dobitoc într-o facultate, așa că, față de acum, exista o probabilitate mult mai mare ca absolvenții instituțiilor de învătământ superior să fie și inteligenți.
Dacă nu credeți plimbați-vă, de exemplu, prin Circumvalațiunii.
*
Se pare că inteligența artificială, idiferent de producător, tinde să fie de stânga: https://www.youtube.com/watch?v=xaroJxFTVFQ.
Să știți că la fel se întâmplă și cu cea reală.
*
Nu ați mai citit de mult despre povestea cu Covidul, aveți ocazia să o faceți astăzi.
*
Avon dă faliment.
Iată ce spuneam în 2017, deci acum 7 ani: „Tot ce înseamnă MLM va dispare, urmând ca această formă de comerț să fie înlocuită de comerțul online și de sistemele de “profit sharing” (https://infokam.eu/blog/2017/04/12/previzioane/)
*
Când eram mititel de tot, cred că aveam vreo 3 ani pe atunci, pe litoralul nostru era tare la modă o melodie care se numea „Dragoste la Portofino” (https://www.youtube.com/watch?v=AKDLoUSaPV8).
Se adunau tinerii pe dig și, pentru că nu se inventaseră casetofoanele pe atunci, îl cântau ei.
Astăzi am auzit din nou despre Portofino, au o problemă acolo cu aerul condiționat.
Chiar, s-a gândit oare cineva că aerele astea condiționate iau căldura din case și o împrăștie în exterior?
*
România mai cumpără niște arme, de vreo 12 miliarde de dolari.
Nu avem bani? Nu-i nimic, ne împrumută vânzătorii.
După care tot ei ne vor da și ordine, cui să dăruim armele astea pentru care românii vor rămâne datori pe vecie.
De ce se face chestia asta?
Pentru că armele sunt cea mai eficientă modalitate de a transfera niște bani din buzunarul celor mulți în buzunarele unora, foarte puțini.
***
Fosta lideră din Bangladesh acuză Statele Unite de implicare în înlăturarea ei de la putere. Reacția SUA
Statele Unite nu au jucat niciun rol în căderea prim-ministrului bengalez Sheikh Hasina, a dat asigurări Casa Albă și a calificat o afirmaţie în acest sens a fostei şefe a guvernului drept „pur şi simplu falsă”, notează AFP preluată de Agerpres.
2020: Pandemie de propagandă, frică și izolare (episodul 1)
Cum vor fi percepuți anii Covid peste 25, 50 sau 100 de ani? Ca contemporan al acestei perioade, dacă ar fi să le descrii, care ar fi abordarea ta?
Elon Musk i-a luat un interviu exclusiv lui Donald Trump pe X
Candidatul republican la președinție Donald Trump a oferit un interviu amical de două ore miliardarului Elon Musk pe platforma de social media X, după ce probleme tehnice au întârziat începutul evenimentului pentru mai mult de 40 de minute, scrie Reuters.
Avon a intrat in faliment
Avon Products Inc., proprietarul brandului de frumusețe cunoscut pentru vânzătoarele sale din door to door, a intrat în faliment după ce s-a confruntat cu un val de procese care susțineau că talcul din produsele sale cauzează cancer, relatează BoF conform profit.ro. Avon Products este un holding care și-a vândut operațiunile din SUA în 2016, potrivit […]
O posibilă recesiune în SUA riscă să se extindă către Europa, în contextul interdependenței economice
Temerile care au luat cu asalt piețele financiare și de capital pot fi prevestitoare pentru problemele reale din economia SUA – industrie, locuri de muncă, bunurile și serviciile – cu consecințe pentru oamenii obișnuiți din Europa. Volatilitatea piețelor a fost limitată până în prezent la lumea finanțelor. Bursele sunt adesea predispuse să reacționeze excesiv în […]
Întrebarea unei generaţii: Mai există visul american? După ce au muncit o viaţă sperând să se pensioneze devreme membrii gen X, între 44 şi 60 de ani, s-au trezit că n-au bani să îşi asigure pensionarea
Gigantul Amazon are probleme în România: a renunțat la sute de angajați și are o productivitate mică
Gigantul Amazon are probleme în România. Iașiul a fost județul din Regiunea Nord-Est cu cele mai mari turbulențe în topul celor mai mari 15 business-uri după cifra de afaceri.
În exclusivistul Portofino, destinaţie a bogaţilor şi celebrităţilor, vecinii se spionează pentru a raporta poliţiei cine îşi instalează aer condiţionat
Este foarte cald în Portofino, dar atmosfera a devenit foarte glacială printre locuitorii exclusivistului sat de coastă italian de când a fost impusă o restricţie în privinţa aparatelor de aer condiţionat, relatează The Guardian.
România sub cod de caniculă: cât de pregătit este Bucureștiul pentru schimbările climatice când preferata primarilor e gazonul, cea mai costisitoare vegetație
Temperaturile plonjează din nou la 39-40 de grade în București, aflat iar sub cod de caniculă. Noi continuăm să plantăm brazi în parcuri și să punem gazon deși consumă enorm de multă apă, spun specialiștii consultați de HotNews.ro.
- Cum putem colecta apa de ploaie și ce putem face cu ea.
- De ce Nicușor Dan nu discută despre măsurile contra încălzirii globale?
- Ce înseamnă ”ventilare naturală” a orașelor?
În luna iulie, Bucureștiul s-a topit la propriu – peste două săptămâni de caniculă, dintre care 5 zile cu temperaturi de 39-40 de grade și nopți tropicale. Au urmat câteva zile răcoroase, însă acum canicula s-a întors. 15 județe și Capitala sunt, astăzi, sub un nou cod portocaliu de caniculă. Și chiar dacă ne gândim că vom scăpa și vine toamna, ea poate aduce furtuni tot mai violente care pun la pământ sute de arbori.
Cu toate acestea, subiectul nu este pe agenda Primăriei Capitalei în aparițiile publice, iar instituția nu a făcut o strategie ca să crească reziliența orașului la schimbările climatice și că limiteze impactul tranziției la o altă climă.
România va cumpăra tehnică și echipamente militare de 12 miliarde de dolari
Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere un proiect care propune contractarea unei finanțări totale de 12 miliarde de dolari destinate dotării Forțelor Armate Române cu tehnică și echipamente militare
Încă o moarte suspectă la spitalul Sf Pantelimon. O asistentă spune că a găsit injectomatul unui pacient scos din priză
Apar acuzații legate de încă o moarte suspectă la secția ATI a spitalului Sf. Pantelimon din București. O asistentă a reclamat că un pacient a murit după ce injectomatul de la patul său a fost scos din priză. Decesul a avut loc acum 3 zile, în plină anchetă asupra a două doctorițe de pe secția de terapie intensivă.
Șefa secției ATI de la spitalul Pantelimon, audiată în dosarul morților suspecte, câștigă, net, circa 4.000 de euro pe lună
Șefa secției ATI de la spitalul Pantelimon, Florina Pompilian, audiată în dosarul morților suspecte, câștigă, net, circa 4.000 de euro pe lună, arată ultima ei declarație de avere.
Azi, un cetățean american a relatat la Antena 3 momentele de groază trăite la ATI Pantelimon. „Era un bătrân român care avea o pungă plină de sânge și urină și striga după asistenta de noapte: «Doamna, doamna! Aoleu!».
Ea (asistenta – n.r.) a venit şi a ţipat la el: taci din gură! A aprins luminile, astfel încât niciunul dintre pacienți să nu poată țipa și a închis ușa”, relatează cetățeanul american pentru Antena 3.
„Am vrut doar să-mi spun povestea, pentru că văd ce se întâmplă cu asistentele și medicii acum și ar fi trebuit să spun ceva cu ceva timp în urmă, dar avocatul cu care am vorbit a spus practic că este România, probele ar putea să dispară. Fiul meu este român, nu vreau ca el să ajungă vreodată într-o astfel de poziție la spitalul public de pediatrie”, a mai spus fostul pacient de la Pantelimon.
Monitorul Apărării: România schimbă legislaţia pentru a cumpăra avioane F-35
Temperaturile raman ridicate la Timisoara si in tot Banatul. Ne ‘topim’ si in zilele urmatoare
TIMISOARA. Anunt de ultima ora al meteorologilor. Valul de caldura care s-a abatut asupra Timisului va persista si si vom avea temperaturi ridicate si pe timpul noptii. CITESTE SI: Rita Ora, Passenger, Zdob si Zdub la Celebrarea orasului Timisoara. Programul complet si restrictiile de circulatie O atentionare cod portocaliu a fost emisa pentru zilele urmatoare […]
FOTO. Avansează lucrările întârziate de la Solventul. A început a doua etapă de turnare a betonului
Lucrările la Pasajul Solventul ar fi trebuit să fie gata la începutul anului 2023, dar vor mai dura ceva. Momentan, a început „a doua etapă de turnare a betonului”. Practic, acum se toarnă zidurile viitorului pasaj, într-un cheson care ar trebui împins pe sub calea ferată începând din această toamnă.
Timișoara va avea noi locuri de parcare în 5 cartiere importante
Primăria Timișoara anunță amenajarea a noi locuri de parcare în cinci cartiere, pe locul vechilor garaje, majoritatea abandonate sau folosite în alte scopuri. Proiectul este […]