Anton Kovacs January 11, 2021

 

100 de lei/oră înseamnă, la 160 de ore cât are în medie o lună de muncă, 16000 de lei.

3200 de euro la cursul de astăzi.

Și oamenii ăștia nu fac operații pe creier, nu salvează vieți ci fac vaccinuri, la fel cum făcea orice sanitar, adică un soldat în termen pe care îl învăța un alt militar în termen, în armată.

Eu spun de mult, de vreo 25 de ani, că, așa cum în acest ciclu al civilizației care chiar se termină factorul motor a fost electronica, în următorul ciclu va fi medicina.

Dar mă gândeam la cu totul altceva, la dispozitive care te scanează și îți vor spune ce boli ai, cum erau tricorderele alea în Star Treck, la medicamente minunate care nu îți vor mai otrăvi tot corpul pentru a elimina câteva celule bolnave ci vor ataca numai acele celule, la medici de înaltă specializare înzestrați cu gândire critică care știu să folosească toate minunățiile astea, la un sistem în totalitate subvenționat de stat, care la rândul său aplică politici economice care să-i asigure veniturile necesare, nu la crearea unei noi clase sociale care se îmbogățește, nici măcar pe merit.

O să mi se spună, da, dar medicii din Occident…

Medicii din occident câștigă atât, unii din ei, dar cheltuie tot atât, acolo parcarea nu e pe gratis ca la noi, nici locuința nu e 200 de euro ci 2000, așa că una peste alta unul care câștigă 3500 de euro acolo trăiește cam ca și unul cu 3500 de lei la noi. Că așa trebuie să calculăm, nu câștigurile de acolo și cheltuielile de la noi.

Până și registratoarele alea, numele și prenumele, cnp, adresa, seria vaccinului, muncă de necalificat. Mult mai ușoară decât a unei femei care face facturi 8 ore/zi. Dar nu cred că sunt multe facturiste care să câșțige 4000 de lei/lună.

Domnule ministru, dacă tot le-ați asigurat acestor oameni, dumneavoastră și predecesorii dumneavoastră, niște venituri la care în urmă cu câțiva ani nici nu s-ar fi gândit, v-ați gândit să puneți ceva și pe celălalt talger al balanței, că sunteți economist, știți că întotdeauna debitul trebuie să fie riguros egal cu creditul.

O să vedem astăzi oare un comunicat prin care se anunță că toate lepădăturile care au trecut pe lângă omul ăla căzut au fost demise, fără posibilitatea de a se mai angaja în sistemul medical?

Pe ăia de la Reșița, unde stătea omul ăla căzut în mijlocul holului i-ați dat afară?

Că dacă nu ați făcut toate astea și multe altele dar împărțiți banii ăia de parcă i-ați fi adus de acasă, nu prea e în regulă.

***

 

Mike Pompeo a eliminat toate restricțiile impuse diplomaților americani în relația cu Taiwanul

Secretarul american de Stat, Mike Pomepo, a anulat sâmbătă toate restricțiile impuse de-a lungul timpului responsabililor americani în contactele diplomatice cu Taiwanul. Astfel, diplomații, militarii și alți reprezentanți ai Statelor Unite vor putea interacționa liber […]

Atacul asupra parlamentului SUA a fost previzibil, spun unii. Fasc­ismul american are rădăcini adânci şi se hrăneşte cu inegalitate, iar actuala criză sporeşte inegalitatea. Următorii patru ani vor fi decisivi pentru democraţie

SUA. Violențe între susținătorii lui Donald Trump și contra-manifestanți, la San Diego. Polițiștii care au intervenit au fost și ei atacați cu pietre și sticle.

image

Din primele informații, pare că Antifa (care se declară mișcare politică anti-fascistă) a inițiat conflictele cu gruparea pro-Trump și cu polițiștii.

Au aruncat cu sticle și au folosit inclusiv spray-uri lacrimogene împotriva forțelor de ordine și împotriva susținătorilor lui Trump, care au fost loviți cu pumnii și picioarele la începutul manifestațiilor.

VIDEO Proteste violente anti- restrictii in Copenhaga: “Libertate pentru Danemarca, ne-am saturat”

?mmid=daabc564a60a89a65c

Noua persoane au fost arestate sambata in Danemarca in cursul unor manifestatii contra restrictiilor anti-COVID-19 care au degenerat in violente, au anuntat politia si media locale, noteaza AFP.

Bulgaria avertizează: două treimi din companiile mici nu-şi pot plăti datoriile

VIDEO Imagini cutremuratoare cu un batran cazut pe holul unui spital care cere ajutor cadrelor medicale. “Doamnele infirmiere nu au miscat un deget”

Imagini cu un batran care sta genunchi pe holurile spitalului din Corabia, neputand sa se ridice, au fost filmate si postate pe Facebook de o femeie.

In imagini se vede cum cadre medicale care asista la ce i se intampla batranului ii cer acestuia sa se ridice singur pe scaun si il ghideaza, fara a-l ajuta, desi, in mod evident, varstnicul, care spune ca a suferit un accident vascular, abia se poate misca.

Câţi bani primeşte personalul medical implicat în campania de vaccinare: Un medic va primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar un registrator, 25 de lei pe oră

7.700 euro/lună pentru un lider sindical din educație. Plătit de PMB și de Academia lui Iliescu

În afara funcției de președinte al sindicatului Alma Mater, Anton Hadăr este conducător de doctorate, membru prin academii fantomă, se ocupă de accidente feroviare și de consolidarea clădirilor din București, evaluează calitatea învățământului și predă.

Averile oamenilor aflati la conducerea Romsilva, compania de stat cu profit de zeci de milioane de lei. Case, terenuri si bijuterii

?mmid=29b61564a37601da5c

Regia Nationala a Padurilor Romsilva este o companie de stat care se ocupa cu protejarea, conservarea si dezvoltarea padurilor din Romania, avand in grija si fondurile de vanatoare si de pescuit. A fost adesea in vizorul public din cauza scandalurilor legate de taierea padurilor si, cu toate acestea, inregistreaza sume uriase. Doar in anul 2019 a inregistrat un profit brut de 86 de milioane de lei.

Ministerul Finantelor raporteaza cifre uriase de angajati platiti de stat. Peste 1,2 milioane posturi, din care peste 64% in administratia publica centrala

?mmid=d7915564a6208549f7

Numarul posturilor ocupate in institutiile si autoritatile publice din Romania era, in noiembrie 2020, de 1.245.578, din care peste 64% in administratia publica centrala, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

ANAF are acces la conturile tale din 11 ianuarie

ANAF are acces din 11 ianuarie la conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor

România se conformează unei directive europene

Acest lucru are ca scop prevenirea şi combaterea spălării banilor

image

De azi, ANAF are acces la conturile din bănci ale populaţiei şi firmelor, pentru a identifica mişcările de bani şi beneficiarii reali ai sumelor. Sunt vizate şi criptomonedele. Băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către ANAF toate informaţiile financiare legate de mişcarea conturilor. România transpune prin acest registru o directivă europeană pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.

Un nou atac din PNL la Vlad Voiculescu: „Un om superficial și ironic. Ar trebui să revină Nelu Tătaru la minister”
Un nou atac din PNL la Vlad Voiculescu: „Un om superficial și ironic. Ar trebui să revină Nelu Tătaru la minister”

Șefa Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), liberala Violeta Vijulie, reacționează la conflictul public dintre primarul Clujului, Emil Boc, și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema plății organizării campaniei de vaccinare. Vijulie îi ia apărarea lui Boc, scrie Adevărul și îl atacă pe Voiculescu.

 

Mihai Goţiu, fost senator USR: DNA s-a apucat de lucru în dosarul care vizează tăierile ilegale de păduri din Mureş

Fostul senator USR Mihai Goţiu, cunoscut activist de mediu, a anunţat că procurorii DNA anchetează tăierile ilegale de păduri din Munţii Gurghiului, judeţul Mureş, după ce le-a pus la dispoziţie aproape 600 de pagini de documentaţie, informează G4media.

Mihai Goţiu precizează că „procurorii s-au apucat de lucru în dosarul pe care l-am făcut «cadou de Crăciun» hoților de păduri și susținătorilor lor”.

600 de profesori au învățat, la cursul online de numerologie, că ”Educația a ajuns un lucru drăcovesc. Voi creați ciumpalaci care nu sunt buni la nimic”

Peste 600 de profesori au participat vineri seară la cursul de numerologie organizat de Asociația Numerologilor din România pe Zoom. Timp de trei ore, dascălii au fost învățați cum să calculeze vibrația destinului elevilor pentru „a-i aduce pe calea cea bună” și cum să găsească „matrița psiho-energo-informativă” ca profesorii să nu mai formeze „niște ciumpalaci”. Cursul nu este avizat de Ministerul Educației, dar a fost promovat de Inspectoratele Școlare din mai multe județe.

Citește și:  Revista presei 11.10.2020

„Cineva a zis că numerologia e o pseudoștiință, că nu ne ajută cu nimic. Dacă privim din perspectiva asta, și psihologia este o pseudoștiință”. „Eu aș da o lege ca numerologia să fie învățată în școală, cel puțin din clasa a 6-a”. „Știința fără artă e lucru drăcovesc. Așa a ajuns și educația. A ajuns un lucru drăcovesc”. „Acum nu poți intra fără mască în magazin, în avion, data viitoare nu o să poți intra fără cip”.

Sunt o parte din afirmațiile lui Anatol Basarab, numerolog, psiholog și cofondatorul Asociației Numerologilor din România, făcute vineri seară în timpul proiectului online „Numerologia, o 9 legătură dascăl-elev”.

anatol-993x1024.jpg

Anatol Basarab, numerolog, cofondator al Asociației Numerologilor din România | Foto: Facebook

Paradoxul tabletelor din România. Numărul de elevi fără acces la online a crescut, deși s-au achiziționat și distribuit echipamente

ilustratie scoala online fara internet profimedia

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a semnalat duminică seara, la Digi24, un paradox: deși s-au achiziționat și distribuit tablete către elevi, numărul celor care nu ar avea acces la școala online a crescut față de cât se raportase anul trecut în aprilie. Ministrul crede că la baza acestei anomalii stă un management defectuos și promite o remediere cât mai rapidă a situației: nu numai inspectorii școlari, ci si directorii de școli vor fi desemnați prin examen. Ceilalți profesori titulari din școală ar putea avea și ei o pondere de 10 la sută în alegerea unui manager al instituției de învățământ.

Ministrul a mai anunțat că în aceste zile toate cele 250.000 de tablete achiziționate de Guvern vor ajunge „garantat” la elevi.

Secretar de stat in Ministerul Sanatatii: “Personal, nu cred ca s-ar putea deschide scolile in 8 februarie”

Medicul Andreea Moldovan, recent numita secretar de stat in Ministerul Sanatatii, spune ca inca sunt in evaluare planurile de revenire a elevilor in scoli.

Aceasta, cu atat mai mult cu cat in Romania a fost detectata tulpina de coronavirus din Marea Britanie, care este mai contagioasa si care ii afecteaza mai mult pe copii decat varianta originala de SARS-CoV2. “Nu cred ca s-ar putea deschide scolile in 8 februarie”, a declarat ea la Digi 24.

Esec de proportii al Sectiei Speciale la Inalta Curte. Judecatoriii desfiinteaza ancheta demarata de Adina Florea impotriva procurorilor DNA din cazul Ponta-Blair

La fel ca in cazul Kovesi in 2019, Curtea Suprema a facut praf dosarul Adinei Florea impotriva fostilor procurori de la DNA Ploiesti, Mircea Negulescu si Alfred Savu, acuzati de mai multe infractiuni precum represiune nedreapta sau influentarea declaratiilor privind modul in care au anchetat dosarul Ponta-Blair.

In motivarea prin care Inalta Curte a ridicat controlul judiciar impus procurorului Alfred Savu, judecatorul de drepturi si libertati arata ca Adina Florea a incalcat dreptul la aparare al inculpatului, prin plasarea acestuia sub control judiciar inainte de a fi audiat, dar si ca aceasta masura a fost dispusa fara probe ci doar pe baza unor indicii si banuieli rezonabile.

„Istoria“ pădurilor din România, recreată cu ajutorul sateliţilor care spionau bombele atomice ale fostei URSS

646x404.jpg

Doi cercetători români utilizează imagini din satelit surprinse de spionajul american în timpul Războiului Rece pentru a evalua schimbările de mediu produse în ultimii 60 de ani.

Secretele tunelurilor de zeci de kilometri construite sub Retezat, pentru barajul Gura Apelor

646x404.jpg

Zeci de kilometri de tuneluri subterane au fost construiţi în perioada 1975  – 1986 pe sub Retezat, pentru a capta apele pâraielor şi a le revărsa în lacul de acumulare Gura Apelor.

Patreon

S-a pus pe ninsoare la Timișoara – primarul își dorește ca fiecare cetățean să curățe trotuarul din fața casei VIDEO

Duminică seara, peste Timișoara s-a abătut o ninsoare măruntă și deasă care a acoperit parcurile, mașinile și acoperișurile, dar care, la miezul nopții, încă nu acoperise trotuarele și partea carosabilă a drumurilor.

Primăria s-a declarat, tot dumincă seara, pregătită să intervină în cazul în care drumurile ar fi acoperite de zăpadă, dar a făcut și un apel la cetățeni să își curețe trotuarele din fața imobilelor.

wpid-wp-16103094265566433531125948128777.jpg

”În prima fază, vom curăța podurile, pasajele și viaductele, intrările în oraș, principalele intersecții și bulevarde, stațiile de transport în comun și străzile pe care circulă acestea. Apoi vom continua cu restul străzilor. SDM ne va ajuta să nu rămână grămezi de zăpadă pe margine.

”Îmi doresc ca fiecare timișorean să aibă la rându-i grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește, să arate că e parte din comunitate și că îi pasă de ea”.- Dominic Fritz, Primarul Timisoarei

Primarul Fritz, vizită la firma care asigură deszăpezirea, în ziua primei ninsori din această iarnă la Timișoara: „Îmi doresc ca fiecare cetățean să aibă la rându-i grijă de micul trotuar din fața casei sau blocului în care locuiește”

dominic-fritz-utilaje-deszapezire.jpg

După primii fulgi de nea căzuți duminică seara la Timișoara, primarul Dominic Fritz a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că de dimineață a fost la sediul Brantner (firma responsabilă de salubrizare și deszăpezire), să vadă dacă este pregătită să facă față condițiilor de iarnă. Fritz a fost însoțit de colegii din primărie responsabili pentru […]

Dominic Fritz anunta ca Primaria Timisoara e pregatita de deszapezire: In prima faza, vom curata podurile, pasajele si viaductele, intrarile in oras, principalele intersectii si bulevarde, statiile de transport

Fritz-deszapezire-728x336.jpg

TIMISOARA. Iarna si-a intrat cu adevarat in drepturi si la Timisoara. Duminica seara a inceput sa ninga si,  conform meteorologilor, va continua si in urmatoarele zile. CITESTE SI: 3 zile de ninsoare si apoi -11 grade Celsius la Timisoara. Anuntul de ultima ora al meteorologilor  Primarul Dominic Fritz anunta ca operatiunea de deszapezire este pregatita, […]

Suspiciuni de poluare pe Bega. Ce s-a întâmplat în zona Uzinei de Apă

poluare-bega-timisoara-1.png

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, atrage atenția că râul Bega ar fi fost poluat. „În această după-amiază am primit aceste imagini unde se vede clar că au fost deversate niște substanțe necunoscute în râul Bega. Știu că este o practică curentă în rândul poluatorilor să deverseze substanțe nocive în timpul weekend-ului când instituțiile statului

Primăria Timișoara, reformată pentru mai multă coerență a proiectelor. Dominic Fritz vrea o nouă structură de personal

Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că a descoperit în cadrul instituției pe care o conduce lipsă de colaborare între diferitele departamente, acestea lucrând fiecare diferit cu propriile reguli. De asemenea, vorbește și despre o calitate slabă a multor proiecte, cu efecte ulterioare în implementarea lor. Structura de organizare a primăriei va fi total schimbată, iar

Emil Boc (primarul Clujului): „Desigur, președintele României este prima vioară, de acolo se dă ora exactă.“

Catavencii-487_50-16-decembrie-2020-mic_

CATEGORIA NOAPTEA CA PREOȚII ÎPS Teodosie (arhiepiscopul Tomisului): „Vreau să mulțumesc și autorităților de aici cu care m-am consultat și m-au încuviințat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm și la miezul nopții.“ CATEGORIA DRACOMANI George Simion (co-președinte AUR): „Toată lumea știe cine este Satana în țara asta!“ CATEGORIA SLUJ-NAPOCA Emil Boc (primarul Clujului): „Desigur, președintele României este prima vioară, de acolo se dă ora exactă.“ CATEGORIA O PUTERNICĂ OBOSIȚIE Marcel Ciolacu (președinte PSD): […]

Fiziologia prostului

6-scaled.jpg

Se zice că sperăm și cînd nu ne dăm seama. Dar cei ce speră prostește sînt cam ca ăia care dau la cheia mașinii, deși știu că li s-a terminat benzina. De obicei, prostul e și rău, fiindcă atunci cînd își așteaptă binele e în stare să calce pe cadavre ca să-și vadă speranțele împlinite. Tot ceea ce nu poate el să înțeleagă i se pare neadevărat sau o conspirație împotriva lui. Pentru proști, teorema lui Pitagora e o minciună. […]

image

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*