Anton Kovacs July 9, 2021

 

 

În sfârșit cineva a avut curajul să publice într-un ziar mare, de circulație națională, despre porcăria care se întâmplă în Ucraina.

Nu că nu s-ar fi știut, am scris chiar și eu de câteva ori despre acest subiect. Pe internet circulă deja din prima zi când acest lucru s-a întâmplat filmări cu momentul apariției mercenarilor americani, oricine poate vedea sute de mii de imagini care demonstrează că această țară este capturată de grupări fasciste, mercenari americani și asasini economici, chiar și oficiali americani își fac fără nici o reținere poze alături de reprezentanții grupărilor neofasciste. Au existat chiar și audieri în Congresul USA în legătură cu aceste lucruri, dar presa românească nu prea pomenește despre astfel de lucruri și nici UE care îl condamnă pe Orban că a interzis propaganda homosexuală în rândul minorilor nu prea vă spune nimic despre asta.

***

Ce surpriză, “cel puțin încă unul din cei arestați este cetățean american”. Încă unul înseamnă că mai este și altul.

Nu știu de ce această știre mi-a adus aminte de simpaticul și venerabilul Neagu Djuvara care povestea cum într-o anumită perioadă a vieții sale, finanțat de o putere străină, recruta legionari fugiți din țară, îi instruia și îi echipa după care aceștia erau parașutați în România să tragă cu mitraliera prin munți. Probabil că acum cu toții sunt considerați eroi și urmașii lor primesc o pensie de câteva ori mai mare decât a mamei mele care a muncit în fabrică timp de 40 de ani.

***

“… vom redeveni frugali, dar de data aceasta prin voinţa proprie şi nu forţaţi ca înainte de ‘89”.

Țineți minte că în urmă cu vreo 2-3 zile v-am spus același lucru și că “FRUGAL  IS MY FAVORITE “F” WORD”? Sau credeați că glumesc?

***

Venise la noi să se angajeze. Am întrebat-o ce terminase, “Inginerie economică”, ne-a spus ea. De fapt nu ne interesa diploma ei, oricum știam că această nu are nici o valoare, dar, pentru că habar nu aveam ce e aia  am rugat-o să ne explice, ce face un inginer economic, face inginerii financiare sau ce?

A rămas mută, pur și simplu nu știa ce ar trebui să știe să facă cineva care a terminat căcatul ăla de facultate. Așa cum sunt oameni care termină medicina și își închipuie că homeopatia este medicină, ca alții care termină o facultate cu profil de IT și își imaginează că antivirușii cu cât sunt mai mulți e mai bine, ca să am eu ce să dezinstalez de pe calculatoarele care au trecut prin mâinile idioților.

Chiar ieri o doamnă, expert contabil cu foarte multă experiență, îmi povestea că tinerii contabili sau experți contabili vin la ea să le certifice bilanțurile cu balanțe care au sold la conturi de venituri și cheltuieli și când îi întreabă despre un cont oarecare se uită la ea ca curca la lemne. O să dispară și Saga aia la un moment dat, că și programele mor așa ca și oamenii, și atunci, când o să fiți nevoiți să lucrați cu un alt program, nu o să mai știți să faceți nimic, pentru că habar nu aveți ce e în spatele acelor clickuri pe care le dați pe butoanele alea. Nici măcar nu puteți fi considerați contabili, chiar dacă ăia de la CECCAR vă iau cotizația, școala nu v-a învățat și nici voi nu ați fost curioși să vă învățați meseria, nu sunteți decât niște maimuțe învățate să dea click.

Ca întotdeauna Dragoș Damian are dreptate. Dar ar trebui și să fie eliminată corectitudinea politică din învățământ, dacă nu te duce mintea nu ai ce căuta în liceu, mergi să faci muncă de necalificat. La liceu intri numai dacă nivelul tău de inteligență depășește un anumit nivel, Iar cei mai inteligenți dintre absolvenții de liceu vor merge la facultate, unde vor învăța o meserie adevărată pe care să o și practice. Că altfel cheltuie poporul ăsta bani degeaba.

***

Bucureştiul este oraşul european cu cea mai mică suprafaţă de spaţii verzi pe cap de locuitor. Cred că nici Timișoara nu stă foarte bine în această privință, noroc cu șmecheria aia cu Pădurea Verde, că o adunăm șî ep aia la suprafețele verzi din oraș.

Dar nu uitați că nu cifrele alea sunt importante, important este că avem oxigen și umbră. Și, dacă mai țineți minte de ;a orele de chimie din clasa a VI-a, oxigenul ăla e mai greu decât aerul,. Așă că degeaba e el la Pădurea Verde dacă nu e și în Calea Șagului. Și la fel e și cu umbra.

Eu aici aș insista puțin mai mult, aș umple străzile cu copaci, pe de o parte, iar pe de altă parte, chiar dacă costă, puțin în comparație cu altele, aș interzice să se mai construiască ceva pe terenurile libere de pe teritoriul orașului, le-aș cumpăra și le-aș transforma pe toate în parcuri. Cu vegetație spontană, ca să fie și modern și ieftin. Că în fond nu mă interesează cum îl cheamă pe copac, important e să facă umbră șî să ne dea oxigen pe toată suprafața orașului.

Cât despre iarba aia verde, am observat și eu că e uscată peste tot.

Poate ar trebui făcute niște foraje, în Bălcescu de exemplu, că nu e normal să aduci apă cu cisterna ca să uzi toată țarina aia. Așa, cu un foraj la care e legat un sistem din ăla de temporizare de grădină și un senzor de umiditate ai rezolvat problema, dacă e prea uscat afară pornește instalația de udat. Acolo în zonă este apă cam la 6 metri adâncime, așă că nu ar fi mare cheltuială. De fapt cred că și există un foraj acolo, în colțul din NV, doar că nu îl folosește nimeni.

Si, tot în legătură cu iarba, cumpărați dracului niște tractorașe din alea de tuns iarba, mă uit când tund oamenii ăia cu trimerele pășunea aia întinsă și imensă din Bălcescu, sau din Pădurice sau din alte locuri, și mi se face milă de ei. La fel ca de cei care mătură străzile. Păi cum dracu vreți voi străzi curate dacă oamenii ăia fac curățenie cu mătura de nuiele, ca în urmă cu 200 de ani. Dacă știam că merge și așa m-aș fi băgat și eu să licitez la curățenia de pe străzi, că nu era mare lucru să cumpăr câteva mături din alea. Dar poate o să mă bag la toaletele publice, alea adevărate, când se va pune problema, că și acolo e o pâine tare dulce de mâncat.

***

 

jurn_ind

***

Planul mercenarilor în Ucraina: o mizerie extrem de periculoasă

400x200.jpg

Povestea este foarte gravă şi trebui investigată cu mare atenţie de organismele competente, inclusiv de la NATO,  căci aici e vorba nu numai despre Ucraina, ci despre un eventual şi foarte posibil transfer a unei situaţii de conflict de tipul celor de acum din Irak, Afganistan sau Siria pe teritoriul ţării cu care avem cea mai mare frontieră terestră, scrie jurnalistul Cristian Unteanu pe blogul său de pe adevarul.ro.

 

***

Un cetățean american se numără printre asasinii președintelui haitian. O mulțime furioasă a vrut să-i incendieze pe suspecți

asasini haiti jovenel moise

James Solages, cetățean american, se numără printre cele șase persoane arestate până acum, suspectate că au fost implicate în asasinarea lui Moise, conform ministrului haitian pentru alegeri și relații intra-partinice, Mathias Pierre.

Pierre a declarat pentru The Washington Post că cel puțin încă unul dintre arestați este american de origine haitiană. Alți patru suspecți au fost uciși, au mai transmis autoritățile haitiene.

***

Situaţia din Afganistan se deteriorează rapid. Jocul Rusiei, Turciei şi Iranului

974x468.jpg

Majoritatea trupelor Marii Britanii din Afganistan au fost retrase, a declarat joi premierul Boris Johnson, punând capăt participării Londrei la conflictul de două decenii din această ţară, pe fondul temerilor că plecarea soldaţilor străini ar putea duce la un război civil haotic, relatează Reuters. Autorităţile afgane au desfăşurat mii de soldaţi pentru a contracara o vastă ofensivă a talibanilor în nordul ţării.

 

***

 

O delegaţie a insurgenţilor talibani se află la Moscova. Talibani susţin nu vor încerca să preia prin atacuri puterea în Afganistan

 

***

 

Comisia Europeană a amendat Volkswagen Group și BMW cu 1 miliard de dolari pentru colaborarea cu Daimler pentru a împiedica dezvoltarea tehnologiei care ar fi putut reduce emisiile dăunătoare ale vehiculelor lor.

vw

Londra (CNN Business) Într-o declarație , joi, Comisia a declarat că cei trei producători germani de automobile , împreună cu filialele Volkswagen Audi și Porsche, au încălcat normele antitrust ale UE, acceptând să evite concurența în ceea ce privește dezvoltarea tehnică în domeniul curățării oxidului de azot .

 

***

Peste 3.800 de germani s-au îmbolnăvit de Covid-19 după vaccinarea completă

Citește și:  Revista presei–23.03.2021

O femeie primește vaccinarea împotriva coronavirusului într-un centru de vaccinare din Wismar.

Germania a înregistrat peste 3.800 de cazuri simptomatice de Covid-19 în rândul persoanelor care au fost complet vaccinate împotriva bolii din februarie, a declarat agenția națională de control și prevenire a bolilor, Institutul Robert Koch. Un total de 3.806 germani au dezvoltat

***

Cum gestionează SUA atacul unui urs: probe ADN şi camere cu infraroşu

Parcul unde a avut loc incidentul găzduieşte una dintre cele mai mare concentraţie de urşi din SUA, dar atacurile fatale sunt rare în regiune. În ultimii 20 de ani, au existat doar două alte incidente, potrivit autorităţilor din SUA.

Urşii care atacă oamenii nu sunt întotdeauna ucişi dacă atacul lor rezultă dintr-o întâlnire surpriză sau dacă ursul îşi apăra puii. Dar un purtător de cuvânt al Montana FWP a declarat pentru AP că ursul implicat în moartea doamnei Lokan este considerat o ameninţare din cauza naturii atacului.

Cazul din SUA vine în aceaşi săptămână în care în spaţiul public din România are loc o dezbatere amplă cu privire la modul în care trebuie gestionată problema urşilor

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a prezentat joi, în şedinţa de Guvern, în primă lectură, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind aprobarea metodelor de intervenţie pentru specia urs brun, relatează Aleph News.

Actul normativ reglementează modul de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra cetăţenilor şi bunurilor acestora în intravilanul localităţilor prin capturare/relocare sau extragerea prin împuşcare sau eutanasiere.

***

E oficial. Amanate un an din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfasura fara spectatori

jocuri-olimpice-tokyo-728x336.jpg

Autoritatile japoneze s-au intalnit joi cu o delegatie a Comitetului International Olimpic si au decis ca participarea spectatorilor la evenimentele sportive sa nu fie permisa. CITESTE SI: Se inaugureaza noul Terminal de Sosiri Externe de la Aeroportul Timisoara. Va deservi peste 500 de pasageri in acelasi timp  Jocurile Olimpice de vara 2020 de la Tokyo, […]

***

Tocmai când începuse şi România să „guste“ din societatea de consum, iată că vor veni schimbări prin care vom redeveni frugali, dar de data aceasta prin voinţa proprie şi nu forţaţi ca înainte de ‘89

Criza sanitară prin care a trecut lumea provoacă schimbarea masivă a modelelor de business, însă deşi este clamată trecerea la digitalizare şi la o economie verde, realitatea este că majoritatea s-au întors la modelele de business anterioare.

***

Atenţie la ce se întâmplă în culise, Enescu numele de cod: Afacerea Roşia Montană, un proces de 4 mld. dolari, revine în forţă. Unul dintre cei mai mari rechini de pe Wall Street, căsătorit cu o româncă, şi două fonduri obscure americane au pariat zeci de milioane de euro că România va pierde procesul şi ei vor câştiga sute de milioane de euro

Pentru că nu a primit autorizaţie de la autorităţi, deşi toţi care au fost la putere le-au dat asigurări verbale, în urmă cu trei ani, investitorii din spatele Gabriel Resources au înaintat la Curtea de Arbitraj de la Washington (ICSID) un proces prin care cer daune de 4 mi­liarde de dolari.

***

Gelu Duminică: „Educaţia va rămâne câmp de bătălie politică, bântuită de un populism înfiorător”

400x200.jpg

După cinci ani petrecuţi prin sertarele Palatului Cotroceni, „România educată”, teza de mandat prezidenţial a lui Klaus Iohannis, zâmbeşte ştirb către o Românie care nu se pricepe să îşi ajute neajutoraţii.

   

***

 

Dragoş Damian, CEO Terapia: Domnule Profesor Iohannis, doi indicatori SMART-2030 pentru România Educată: 75% din absolvenţi să-şi găsească un serviciu în domeniul în care s-au pregătit şi 25% din clanurile de partid şi familie care controlează sistemul de învăţământ să dispară

 

***

Capitala betoanelor şi maşinilor: Bucureştiul este oraşul european cu cea mai mică suprafaţă de spaţii verzi pe cap de locuitor şi încalcă un drept constituţional: accesul la un mediu sănătos

Sofia sau Budapesta au de două ori mai mult verde, iar locuitorii din Stockholm au de 6 ori mai multe spaţii verzi decât cei din Bucureşti.

***

România are o nouă sărbătoare naţională. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea

7545545-mediafax-foto-alexandru-dobre-co

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea prin care Ziua Independenţei Naţionale a României a va fi sărbătorită în fiecare an în data de 10 mai.

Legea nr.189/2021 adoptată pe 9 iunie de Camera Deputaţilor, cu 166 de voturi „pentru”, 5 voturi „contra” şi 92 de abţineri a fost adoptată astăzi de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit legii, Ziua de 10 Mai va fi sărbătorită în fiecare an ca Ziua Independenţei Naţionale a României, zi de sărbătoare naţională, lucrătoare.

***

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, după ce acesta a refuzat să îşi dea demisia la solicitarea premierului. În replică, Alexandru Nazare a ieşit cu o explicaţie amplă privind motivele

 

***

Medicul care a luat 9 spăgi în 10 zile, înregistrat când se ruga zilnic: Doamne dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori!

PTU5NmI5Mzk0M2IwY2VmYmU0MjJlNTE0OTI2N2U5

Un medic din Gorj, reținut pentru luare de mită, avea o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață, când intra în tură, menită să îl scape de procurori.

Un medic din Gorj, reținut pentru luare de mită, avea o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață, când intra în tură, menită să îl scape de procurori. Nu s-a dovedit eficientă, mai ales că a fost interceptat rostind-o chiar de către procurori, care i-au montat microfoane și camere în cabinet. Totul, după ce mai mulți pacienți l-au reclamat că a refuzat să îi opereze dacă nu îi dădeau mită. „Dacă e speranță de ceva bănuți, internez”, a mai fost surprins cadrul medical spunând.

***

„Am ieșit din spital căutându-mi loc de veci. Celălalt medic m-a pus să-i promit că ne bem cafeaua împreună peste 30 de ani”

Când i-a sunat telefonul Maria Culescu a știu ce avea de făcut: a luat o mașină și s-a dus la Gara de Nord ca să o caute pe femeia care dormea cu fetița ei pe o bancă. Copila trecuse printr-un transplant de ficat la un spital din București și acum venise în Capitală la control și la analize. Nu erau locuri în spital și cele două venite din provincie nu aveau unde și nici la cine să stea. Așa că au ajuns… la gară.

 

***

 

Reactivi toxici şi aparatură proastă, vândute spitalelor din trei judeţe din ţară. Înşelăciunea „a prins” 4 ani

 

 

***

 

Digi24: Repartitoarele de căldură devin obligatorii. Cât costă montarea lor și ce amendă riscă cei care nu o fac

image-2021-07-8-24906361-70-repartitoare

Repartitoarele de căldură sau contoarele individuale devin obligatorii, aşa că toţi cei care sunt racordaţi la reţelele de termoficare vor trebui să le monteze.

 

***

 

Curs

***

Mai avem nevoie și de iarbă verde. S-a uscat prin parcurile din Timișoara, primăria face anchetă

Canicula a afectat și iarba din parcurile Timișoarei. După imaginile care arătau că Parcul Rozelor este neîngrijit, au apărut fotografii cu iarba uscată din Parcul Justiției, mândria fostei administrații a orașului din fiecare primăvară. Peisajul este dezolant, iar gazonul nu mai e verde de ceva timp. Primăria Timișoara face anchetă.

 

***

 

Dezastru pe Bega. Gramezi de pesti morti plutesc pe canal, langa Timisoara. A fost montat un baraj plutitor care sa-i impiedice sa ajunga in Serbia. Video

pesti-morti-bega-702x336.jpg

TIMISOARA. Imagini teribile vin din zona Utvin, de langa Timisoara, unde de zile intregi gramezi de pesti zac morti in apele canalului Bega. CITESTE SI: Patru tineri dusi in arest dupa bataia cu scaune si sticle dintre doua gasti de romi din Piata Victoriei, la Timisoara. Video  Nu e pentru prima data cand se intampla […]

 

***

Motocicliștii care deranjează timișorenii noaptea și nu numai, amendați

214091516_348178046668359_69062625556725

De când a venit vara, timișorenii sunt deranjați, în special noaptea, de zgomotul motoarelor turate. Cum se răcorește abia după lăsarea întunericului, motocicliștii ies la plimbare și unii nu respectă legea și fac prea mult zgomot. Ieri, polițiștii au făcut o razie și au amendat 12 motocicliști pentru deranjul creat.

 

***

Publicitate

reclama

***

Povestea Nilului, fluviul care a creat o civilizaţie

Fără Nil, Egiptul probabil că nu ar fi devenit niciodată una dintre cele mai importante civilizaţii din istorie. În cultura egipteană antică, fluviul Nil a fost o prezenţă mai mult decât fizică – ci chiar una politică şi spirituală.

 

***

Ilie Năstase (tenismen excentric): „Ce sîni frumoși are bunicuța!“

Cata-2020_01_13_16-17_OK-Page-16_001.jpg

Gen Conectat la aparate Oana Lis (păcănea): „Viorel a făcut o aroganță în pandemie pentru că în București erau închise casele de pariuri. La început mergeam în Ilfov să-i pun bilete și apoi ne-am dus pînă în Bolintin Vale de Giurgiu și mergeam astă-iarnă 35 de kilometri ca să își pună biletele.“ (Libertatea, 3 iulie) Cineva ar trebui să facă un documentar pentru Animal Planet în care să monitorizeze traseele de migrație ale maiestuosului Viorel, un specimen superb, ajuns la […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*