Nicoleta C. July 8, 2021

 

 

Terminalul proaspăt construit are o suprafață desfășurată de 4.383 mp și este optimizat pentru trei fluxuri de pasageri. Acesta a fost construit după ce Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat în 18.12.2018 contractul de finanțare cu nr. 24/18.12.2018 pentru proiectul de investiții „Terminal de Sosiri Curse Externe Pasageri”.

Spațiul va avea și trei sisteme de benzi de bagaje, 10 puncte de control al documentelor și trei puncte de control vamal.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 30,35 mil lei, din care 13,12 mil lei s-au asigurat prin fonduri europene nerambursabile, 2,32 mil lei prin bugetul de stat, iar suma de 14,91 mil lei din fondurile aeroportului.

Noul terminal va fi inaugurat în data de 12 iulie, începând cu ora 09:00, în prezența ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, reprezentanți ai instituțiilor locale, județene și naționale, dar și colaboratori ai Aeroportului Internațional Timișoara.

 

Citește și:  Angajații Nestle Timișoara cred că vor fi nedreptățiți cu salariile compensatorii și vor protesta în fața fabricii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*