Anton Kovacs December 6, 2020

 

În Germania, în Franța, în India și probabil și în alte părți, în acest sfârșit de săptămână oamenii protestează, mai pașnic sau mai violent.

Și nu e rău, protestele nu sunt ceva negativ ci dimpotrivă, sunt ca febra care însoțește apariția dinților la copii. După proteste lumea e un pic mai bună.

Ținând cont că la noi astăzi este zi de alegeri protestele astea de aiurea ne prind foarte bine, în acest fel candidații sunt avertizați că

ATENȚIE DOAMNELOR ȘI DOMNILOR CANDIDAȚI, VĂ ALEGEM PENTRU CA VOI SĂ FACEȚI CUM VREM NOI, NU PENTRU CA NOI SĂ FACEM CE VREȚI VOI.

Iar dacă nu se va întâmpla așa, ia uitați-vă în jur să vedeți ce se poate întâmpla.

Cei care au început să perceapă realitatea înconjurătoare după revoluție să nu-și închipuie că numirile în diverse funcții sunt un fenomen apărut în ultimii 30 de ani. Și în perioada ceaușistă se întâmpla ca directorul unei întreprinderi să fie numit de către partid. Poate și inginerul șef.

Dar, după ce zgâriai puțin spoiala asta politică dădeai de stratul dur al specialiștilor. În fiecare instituție existau la nivelul 2 sau 3 de vechii specialiști, oameni de meserie, poate nu aveau o calificare formală de nivel foarte înalt, dar cunoșteau în amănunt ce se întâmplă în acea întreprindere sau instituție, cunoșteau în amănunt care era fluxul tehnologic, cunoșteau fiecare om din subordine și știau care este capacitatea profesională a acestuia și, fiecare la nivelul său, aveau o experiență destul de mare încât să știe ce trebuie făcut într-o situație deosebită. Oamenii ăia nu aveau nevoie de proceduri.

Acum acest strat dur care constituia fundația unei instituții nu mai există. Maistrul Betea, care știa tot ce se poate ști despre un tramvai sau despre orice mașină unealtă care exista în întreprindere, care simțea cum bate inima tramvaiului, a fost înlocuit cu inginerașul Bitea, care a terminat o facultate în care a învățat o mulțime de căcaturi inutile și după aceea partidul l-a numit într-o funcție. Rezultatul se vede, dacă în urmă cu 30 de ani macazul era schimbat automat cu ajutorul unui sistem electromecanic, acum avem un sistem sofisticat pentru care s-a plătit o căruță de bani și ca urmare vatmanul coboară din tramvai și schimbă macazul cu cheia de macaz, ranga aia pe care o cunoașteți cu toții. Când baza erau muncitorii calificați, maiștrii și inginerii formați în acea întreprindere, tramvaiele veneau la un interval de 6 minute. Acum vin la intervale de 30-45 de minute.

Așa s-a întâmplat și cu Poșta și cu celelalte autorități care nu au habar unde au dispărut voturile prin corespondență. Femeile de la ghișeele Poștei sunt amabile, încearcă să facă lucrurile bine, așa cum pot să le facă, că șefii lor în loc să le cumpere imprimante cu laser le-au cumpărat televizoare plate pe perete, dar degeaba tastează repede și bine femeia de la ghișeu dacă imprimantei cu ace îi trebuie un sfert de oră să listeze o chitanță. Probabil că undeva pe parcurs există niște oameni care încurcă treburile, niște puțoi care nu știu nici cum merge poșta, nici cum e cu votul, de fapt nu știu nimic, dar au un doctorat și știu să-ți povestească despre economia circulară, sustenabilitate și alte lucruri pe care le-au citit în cărțile de formare personală, că am aflat dintr-un ziar că mai nou, de când cu pandemia, românii citesc cărți.

Iar astăzi niște chinezi mititei cu pantalonii suflecați până la genunchi, dintr-o orezărie din apropiere de Baiguosu, cum mergi pe fluviul Hanshui pe dreapta, se prăpădesc de râs când citesc în ziarul lor local că în România, o țară europeană, în secolul XXI, au dispărut niște voturi și primul ministru spune că probabil oamenii ăia au uitat să voteze.

 

100 de manifestații în Franța împotriva interdicției de a difuza imagini cu polițiști în acțiune

proteste-franta.jpg

Mai multe mii de persoane, dintre care multe “veste galbene”, au început să mărşăluiască sâmbătă la Paris pentru libertăţi civile, transmite Agerpres. În total, sunt…

Violenţe la Paris în cadrul protestelor faţă de brutalitatea poliţiei. 22 de persoane au fost reţinute VIDEO

Citește și:  Revista presei – 02.11.2020

646x404.jpg

Zeci de protestatari în ţinute negre şi cu chipurile acoperite au aruncat cu diverse obiecte către forţele de ordine, au spart geamurile unor magazine, incendiat maşini şi baricade, sâmbătă, la Paris, în timpul unui protest faţă de brutalitatea poliţiei. Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene, relatează Reuters.

VIDEO Germania: Poliţia a folosit tunuri de apă împotriva unor manifestanţi care se opun defrişării unei păduri

2020-12-04T105601Z_604508537_RC2AGK9MCVB

Poliţia a folosit tunuri de apă sâmbătă împotriva unor manifestanţi care se opun defrişării unei păduri din vestul Germaniei, transmite DPA.   Aproximativ 250 de protestatari au construit baricade şi au folosit materiale pirotehnice, blocând drumurile către un depozit logistic din apropiere, potrivit poliţiei, care a folosit tunuri de apă în pofida temperaturilor scăzute şi a demontat baricadele, dintre care unele aveau o înălţime de câţiva metri.

Proteste la Berlin față de creșterea cheltuielilor militare. Sute de oameni au format un lanț uman

image-2019-07-16-23260825-70-berlin.jpg

Câteva sute de oameni au protestat sâmbătă față de creşterea cheltuielilor militare în Germania, formând un lanţ uman în cartierul guvernamental din Berlin, scrie Agerpres, citând DPA.

Capsula cu primele mostre de pe suprafața unui asteroid a ajuns pe Pământ și a fost recuperată din deșertul australian

O capsulă cu primele mostre prelevate de pe suprafaţa unui asteroid, aşteptată cu nerăbdare de oamenii de ştiinţă, s-a întors pe Pământ sâmbătă, aterizând în deșertul australian.

Rusia a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu Sputnik V

catedrala-vasile-moscova-rusia.png

Moscova a început distribuirea vaccinului Sputnik V în 70 de clinici din capitală, Rusia devenind prima țară din lume care lansează campania de imunizare împotriva…

Incertitudinile CEO-ului companiei Pfizer cu privire la vaccinul anti-Covid, care a primit undă verde in UK și e pe galben în SUA

image-2020-12-5-24461821-70-albert-bourl

CEO-ul gigantului farmaceutic Pfizer, Albert Bourla, nu este sigur că vaccinul său va preveni transmiterea COVID-19 către alte persoane. Acest anunț a apărut după aprobarea vaccinului Pfizer în Marea Britanie, în timp ce în SUA acesta este încă în curs de evaluare. “Dacă eu însumi aș fi vaccinat, aș mai putea transmite [virusul] altor persoane?” l-a întrebat Lester Holt, de la NBC, într-un interviu de joi seara, citat de Daily Mail. Uimitorul răspuns al lui Bourla a fost: “Cred că acest lucru este ceva care nu a fost încă investigat. Nu suntem siguri despre asta, în acest moment.”

Curs BNR valabil astăzi 06.12.2020

image

Voturi prin corespondenţă lipsă. Şeful AEP nu ştie dacă sunt pierdute sau blocate la poştă. USR-PLUS cere soluţii pentru ca oamenii să poată vota fizic

400x200.jpg

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a afirmat AEP nu are încă informaţii dacă s-a pierdut parte din voturile prin corespondenţă ale românilor din străinătate sau dacă acestea au fost blocate în anumite zone ale oficiilor poştale din ţările respective.

Orban, despre votul prin corespondenţă: E posibil ca unii să fi uitat să voteze sau poate au renunţat să îşi exercite dreptul de vot, spunând că se duc fizic

400x200.jpg

Premierul Ludovic Orban a explicat sâmbătă cu privire la voturile prin corespondenţă care nu au ajuns la AEP, că este posibil ca unii cetăţeni din străinătate să nu fi votat, chiar dacă au primit plicul sau există posibilitatea să fi uitat să voteze ori poate au renunţat să voteze prin corespondenţă şi au optat să meargă fizic la secţia de votare.

 

 

 

CELE MAI RECENTE ACTE PUBLICATE ÎN MONITORUL OFICIAL

M. Of. nr. 1180 din 05 Decembrie 2020
Ordin privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru orașul Bragadiru, județul Ilfov
M. Of. nr. 1180 din 05 Decembrie 2020
Ordin privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, județul Ilfov
M. Of. nr. 1180 din 05 Decembrie 2020
Ordin privind prelungirea măsurii carantinei zonale pentru U.A.T. Constanța, județul Constanța
M. Of. nr. 1180 din 05 Decembrie 2020
Ordin pentru completarea unor ordine privind instituirea, respectiv prelungirea măsurii carantinei zonale în unele localități
M. Of. nr. 1179 din 04 Decembrie 2020
Decret privind numirea în funcție a unui procuror
M. Of. nr. 1179 din 04 Decembrie 2020
Decret privind conferirea Ordinului Meritul Sanitar în grad de Cavaler

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*