Anton Kovacs July 3, 2020

 

 

 

Există oameni care spun că a fi bogat e o chestie de prost gust. Cel mai vestit exemplu în acest sens este Linus Torwalds, un om care a făcut pentru omenire mai mult decât au făcut ceilalți 99%, bogați sau săraci.

Există alți ameni care sunt bogați iar bogăția este o răsplată binemeritată pentru ce au făcut pentru progresul omenirii. Exemple sunt Elon Musk, Serghei Brin, Larry Page și mulți alții.

Unii din acești oameni își cheltuie banii pentru acte de caritate, sau îi investesc în alte lucruri importante pentru omenire, cum face Bill Gates.

Si exstă bogatul românesc.

Pentru că la noi nu s-a creat niciodată în istorie ceva important, nici Windows, nici Linux, nici Google, nici mașini electrice, iar cu rachetele au făcut bani doar niște escroci, de obicei bogatul românesc este un ghiolban oportunist, tupeist, hoț și șmecher, de obicei fiu de securist, de politician sau de cioban, un derbedeu cu aere de mafiot.

 

***

 

Evoluția poate cunoaște mai multe modele.

Putem, de exemplu, să evoluăm trecând prin toate etapele,  să pornim de la epoca culegătorilor, după un timp destul de lung ajungem la epoca agricolă, mai trece un timp și ajungem la epoca industrială, etc. Așa cum procedăm noi, românii, în privința mașinilor.

Dar, dacă ne uităm în jur, la alții care au trecut deja prin aceste etape ale evoluției, constatăm am putea să facem un salt, să nu mai parcurgem toate perioadele din istoria omenirii ci să facem un salt ajungând la cea mai modernă.

Să procedăm la fel ca unele țări care au trecut direct de la epoca pre agricolă și au ajuns într-un timp foarte scurt la o perioadă post industrială.

Revenind la subiect, parcările etajate supraterane sunt un model occidental depășit, care provine din “epoca automobilului”.

Parcări supraterane s-au construit în toată lumea.

Și în toată lumea civilizată astăzi acestea au devenit o problemă, pentru că orașele nu știu cum să scape de aceste clădiri imense care le urâțesc.

De aceea la ora actuală se consideră că singura formă acceptabilă de parcare comună este cea subterană.

E mai scumpă dar în fond plătesc cei care nu doresc să renunțe la mașini, exact cei care trebuiesc penalizați și descurajați.

Modelul occidental modern este să nu fii sufocat de mașini.

Dacă ai o problemă nu o agravezi ci cauți să o elimini.

Nu rezolvi problema automobilelor construind noi parcări ci descurajând transportul cu automobilul.

***

Chiar în zilele de vârf ale pandemiei, când medicii se îmbolnăveau pe capete în spitale din cauza crizei de echipamente, Clanul Cămătarilor intermedia pe piața neagră milioane de măști chirurgicale, aduse de la depozitul unei grupări din China Town.

La adăpostul certificatelor false, crima organizată afectează sănătatea populației, prin intermediul contractelor guvernamentale, cu marfă contrafăcută. RISE a identificat măștile de contrabandă în achiziții publice, la instituții precum poliția locală sau Protocolul de Stat.

La un moment dat cineva m-a întrebat al cui ar putea fi interesul.

Citește și:  Revista presei–22.10.2020

Cred că alaltăieri am scris despre una din marile firme din industria pharma care oferă un tratament ineficient la un preț mult mai mare decât își pot permite majoritatea cetățenilor din SUA.

Ăștia cu măștile despre care scrie Rise Project sunt alții. Și mai sunt.

***

Nu vor fi numai astea.

Înțeleg că ieri a fost adoptată, cu largul sprijin al unor investitori arabi, o lege care spune că animalele pot fi transportate chiar și în condiții în care este sigur că vor muri de căldură și că europenii ăia răi sunt deja cu degetul pe butonul cu infrigement.

Noi, românii, când am întins mâna după ciocolata aia pe care ne-o oferea tanti Europa, am promis că nu o să mai aruncăm hârtii pe stradă, nici nu o să rupem pomișorii din fața casei, nici nu o să mai dăm cu pietre după câini și pisici.

Din moment ce nu ne-am respectat promisiunile e normal să fim penalizați.

Așa se procedează. Când ai un vecin bețiv, care face scandal în fiecare seară, aruncă gunoiul pe stradă și își bate nevasta, pui mâna pe telefon și chemi poliția să-i dea o amendă usturătoare.

Singura problemă este că procedurile astea europene sunt extrem de lente, până infrigementul intră în vigoare rămânem fără copaci și ne sufocăm cu toții din lipsă de aer.

Iar autorităților nu le pasă, până când vine amenda oricum vor fi alții în funcție.

***

***

In concluzie, știm că animalele cum ar fi porcii și păsarile, adică exact animalele pe care le creștem pentru hrană, sunt vectori ai virușilor gripali, inclusiv Covid 19.

Și atunci cheltuim sume imense încercând să rezolvăm problema încercând periodic să obținem vaccinuri pentru versiunea respectivă de gripă.

E ca și când am încerca să vindecăm o casă cu igrasie zugrăvind pereții ca să nu se vadă petele de mucegai.

Asta în timp ce soluția pentru tăierea răului de la rădăcină, soluție care ar rezolva și multe alte probleme ale planetei, există și ne este la îndemână.

***

Capture3

Nu e nevoie de un avocat al poporului să rezolve așa ceva, o rezolv eu mai ieftin.

Se presupune că orice componentă a unei averi a fost impozitată la un moment dat.

De exemplu, în cazul unei proprietăți imobiliare au fost impozitate, odată, în trecut, veniturile care au permis achiziționarea acelei proprietăți. Dacă am moștenit o casă a fost plătit un impozit pe leafa strămoșilor care au cumpărat în trecut acea casă.

Ar fi anormal ca un venit odată impozitat să mai fie impozitat încă odată.

De aceea, nu impozitarea marilor averi trebuie reglementată, trebuie reglementat și efectuat controlul caracterului licit al marilor averi.

Si pentru că averile ilicite s-au înmulțit după 22 Decembrie 1989, controlul trebuie făcut pornind din 23.12.1989.

Nu e foarte greu, în următorii 20 de ani pot fi încă găsite arhivele cu statele de plată pentru dividende și salarii pentru toată perioada scursă de atunci până acum, așa că odată stabilit algoritmul restul e floare la ureche.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*