Nicoleta C. February 3, 2021

 

În localităţile cu indicele de infectare peste 3 la mia de locuitori, inclusiv în Timișoara, şcoala va începe în scenariul roşu, astfel că doar preşcolarii şi elevii din ciclul primar vor merge fizic în clase.

 

La nivelul județului sunt 37 de unităţi administrativ-teritoriale în scenariul roşu, 34 în cel galben şi 28 în verde, raportat la indicele de infectare cu SARS-CoV-2, o decizie privind şcolile urmând să fie luată sâmbătă, a declarat, miercuri, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu.

 

„Activităţile didactice se vor desfăşura în funcţie de indicii de infectare a comunităţii locale. Simularea am făcut-o marţi, pe situaţia primită de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. (…). Până la rata de 1 la mia de locuitori a comunităţii avem scenariul verde, între 1 şi 3 este scenariul galben, iar peste 3 la mia de locuitori intră în scenariul roşu”, a spus Marin Popescu, într-o conferinţă de presă.

 

Popescu a mai spus că purtarea obligatorie a măştii va permite renunţarea la păstrarea distanţei fizice de 1,5 metri, în clase.

 

„În Timişoara şi în zona urbană avem un deficit de spaţii de învăţământ şi clase aglomerate. În aceste condiţii (purtarea obligatorie a măştii, n.r.) nu mai este obligatorie păstrarea distanţei de 1 – 1,5 metri între elevi. (…). Timişoara are peste jumătate din populaţia şcolară, iar debutul revenirii la şcoală se va face etapizat. Cadrele didactice şi elevii sau preşcolarii care revin la cursurile faţă în faţă vor respecta regulile deja ştiute: circuitele, masca obligatorie pe întreg parcursul şederii în şcoală, inclusiv în pauze, intrarea şi ieşirea în şi din şcoală şi clasă”, a explicat Marin Popescu.

Citește și:  Liviu Dragnea rămâne la închisoare, ICCJ respinge recursul în casaţie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*