Redacție April 14, 2022

 

La propunerea Poliției Locale din Timișoara, se va completa hotărârea consiliului local privind constatarea și sancționarea contravențiilor, cu reglementări privind autovehiculele care au acces în zonele pietonale. Astfel, noile prevederi interzic staționarea vehiculelor în toate zonele pietonale ale municipiului Timișoara, în afara spațiilor marcate expres de administratorul domeniului public. De asemenea, se interzice oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor.

 

În zonele pietonale au drept de acces doar conducătorii autovehiculelor care locuiesc sau cei care prestează servicii publice în acea zona, cu avizul Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara.

Până acum, pentru staționarea și oprirea acestor autovehicule, nu au existat reguli unitare pentru toate zonele pietonale. Noul proiect de hotărâre a avut în vedere sesizări ale cetățenilor și constatări în teren ale polițiștilor locali cu privire la situații în care spațiul pietonal era mult limitat de prezența autovehiculelor.

 

Nerespectarea acestor noi prevederi constituie contravenție și va fi sancționată cu amendă contravențională sau, după caz, cu lipire de colante autoadezive pe parbrizele autovehiculelor sau pe caroseria vehiculelor, precum și cu măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului. Cuantumul amenzilor este între 600-1.200 lei pentru persoanele fizice și 1.500–2.000 lei pentru persoanele juridice.

Spațiile destinate staționării în zonele pietonale și intervalul orar permis vor fi stabilite ulterior aprobării acestui proiect de hotărâre de consiliu local și supuse avizării Comisiei de Circulație.

Proiectul de hotărâre de consiliu local poate fi consultat aici: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=6D16C9A5381FA5D4C2258823004AF8C7

Citește și:  Peste 26.000 locuri de muncă disponibile la nivel naţional

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*