Nicoleta C. July 14, 2020

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat  luni seară, în direct la TVR1, că toate raportările zilnice se referă doar la cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2, nu cuprind și retestări, așa cum se vehiculează.

 

„Testele raportate zilnic, public, sunt testele care arată cazuri noi. Cine a încercat să vină să spună că acolo există și alte cazuri, care nu sunt cazuri noi, care sunt retestări… Poate la începutul începutului, acolo a fost un amestec, dar asta a fost reglat, deja, de luni de zile, sunt (raportate zilnic, n.r) numai cazurile noi”, a declarat medicul Raed Arafat.

 

Șeful DSU a explicat și de unde provin aceste cazuri noi.

 

„Cazurile noi provin de la oameni care sunt simptomatici, oameni care s-au testat, oameni care sunt contacți direcți, care s-au testat, care se descoperă dintre ei pozitivi, oameni care merg și se testează la privat și descoperă că sunt pozitivi. Astea sunt cazurile noi. ”, a mai declarat Arafat.

 

Testările sunt apanajul Institutului Național de Sănătate Publică și a Direcțiilor de Sănătate Publică, a explicat Arafat.

 

sursa stiriletvr

Citește și:  Precipitații abundente cu 60 de litri/mp sunt preconizate azi în Timiș începând cu ora 18.00

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*