Nicoleta C. February 17, 2022

 

Primăria Timişoarei a fost amendată de Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş cu suma de 60.000 de lei, pentru mizeria din oraş.

 

„Urmare a apariției în presa scrisă și televizată a numeroaselor sesizări cu privire la starea de salubrizare defectuoasă în Municipiul Timișoara, comisarii GNM CJ Timiș au efectuat operativ un control pe raza teritorial administrativă a Municipiului Timișoara, în vederea verificării stării de salubrizare a localității, ocazie cu care s-a constatat că aspectele reclamate se confirmă: starea de salubrizare în Municipiul Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deșeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lipspsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați.
Pentru neconformitățiile constatate comisarii GNM CJ Timiș au aplicat sanctiune contravențională, în valoare de 60.000 lei, conform art. 96 alin (2) pct. 3 din OUG 195/2005 cu modificările și completările ulterioare și au dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea la GNM CJ Timiș a unui grafic de salubrizare pe străzi”, au scris reprezentanții Gărzii de Mediu Timiş pe Facebook.

 

City managerul dă vina pe vechea administrație

 

City managerul Matei Creiveanu a trimis și el un comunicat referitor la amenda primită de primărie în care a precizat că amenda va fi imputată firmelor de salubrizare.

 

„De mai bine de un an vorbim public despre problemele salubrizării în Timișoara și despre măsurile luate. Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administrație: șase contracte cu șase firme diferite care se ocupă de salubrizare și orașul suferă mult la acest capitol.
Lună de lună, tăiem din sumele pe care aceste firme ni le facturează pentru că suntem nemulțumiți de modul în care își respectă condițiile contractuale. Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice.
Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timișoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curățenia orașului.
Să nu ne ascundem după deget: măsura Gărzii de Mediu nu rezolvă curățenia orașului. Rezolvări sunt, de exemplu, controalele desfășurate în trecut împreună cu Poliția Locală și inspectorii primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public și care s-au soldat inclusiv cu confiscarea mașinilor celor care au încălcat cu bună știință legea.
E adevărat că sunt locuri în Timișoara unde se poate mai bine și mai curat. Dar, ne-am dori ca inspectorii Gărzii de Mediu care au petrecut o săptămână în control la Primărie, pentru a-și justifica amenda, să treacă de limitele administrative ale orașului și să vadă și miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a orașului, de exemplu”, a transmis Matei Creiveanu, administrator public.

Citește și:  3.240 cazuri noi de COVID-19 la nivel național, în ultimele 24 de ore. 1.076 persoane internate la ATI

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*