Un elev și-a amenințat profesorul cu cuțitul.
Sunt sigur că mămicile vor lua atitudine iar justiția va lua măsuri. Bineînțeles, împotriva profesorului. Să-i dea câțiva ani de pușcărie, să-l excludă din învățământ, să-l pună să plătească niște despăgubiri elevului.
Că nu se poate ca să nu fi făcut el ceva, nu a sărit copilașul degeaba cu cuțitul la el.
O legiune de roboți se plimbă pe suprafața lunară. Știați chestia asta? Nu e un fragment de povestire științifico-fantastică, ci este realitatea. Faptul că nu ați citit până acum despre aceste lucruri se explică destul de simplu, presa română nu pomenește despre China decât când este vorba de știri negative. Nimeni nu prezintă realizările de acolo, faptul că dintr-o țară care avea probleme în a asigura un bol zilnic de orez pentru fiecare cetățean au ajuns una din cele mai avansate țări din lume, sau că orice lucru pe care-l folosiți în viața de zi cu zi are cel puțin o componentă care provine din China.
În Italia un urs a ucis pe cineva, iar părinții victimei nu sunt de acord ca ursul să fie ucis, pentru că oricum, moartea ursului nu le va înapoia fiul.
La noi se discută despre triplarea numărului de urși uciși anual.
De fapt aceasta este diferența a 2000 de ani de evoluție.
Munții de gunoaie sunt, de fapt, munți de resurse inestimabile.
Sigur că da. Doar că pentru a valorifica acele resurse ar fi nevoie de niște investiții. Sau cel puțin de oameni care au obiceiul de a raționa.
La un moment dat mă sună o doamnă, unul din zecile de mii de clienți care folosește programul nostru de facturare, nu-i încăpeau sumele pe coloanele de valoare.
Mă uit și văd că era o sumă imensă, nu mai văzusem așa ceva. Era acolo o poziție cu nu știu câte kilograme de aur, alta cu niște argint, din nou o cantitate imensă.
Și o întreb, au vreo mină de aur acolo sau ceva de genul ăsta?
Nu. Femeia îmi explică că ei extrag metale prețioase din deșeuri de componente electronice. Așa cum spuneam , kilograme de aur și argint din ceea ce noi aruncăm.
Bineînțeles că am modificat programul așa că acum oricine are de vânzare câteva zeci de kilograme de aur poate să le factureze fără probleme.
Altă dată am văzut într-un clip pe YouTube cum se face cu PET-urile, alea care pentru noi sunt o problemă de nerezolvat.
Era prezentat acolo tot procesul, cum sunt colectate, după care sunt vândute unor chinezi, ăia le iau cu vaporul și el duc la celălalt capăt al lumii, le spală de etichete, le sortează, le toacă, mai sortează odată și tocătura aia, și până la urmă le transformă în niște fire subțirele. Totul se făcea automat.
Filmul se încheia cu prezentarea unor produse textile obținute din acele fire, niște geci frumoase, treninguri, tricouri și alte chestii.
Tot PET-urile ar putea fi tocate și amestecate cu asfaltul. Asta ar fi o chestie extrem de simplă, chiar și în România s-ar putea face așa ceva. În felul acesta s-ar putea obține un “asfalt armat”, mult mai rezistent. Probabil că asta nu se vrea pentru că unii ar pierde dacă șoselele nu s-ar strica odată la câțiva ani.
În vremurile ceaușiste, pe când lucram la Uzinele Textile Timișoara am văzut o secție în care erau prelucrate cârpe vechi. Acestea erau spălate, după care erau tocate până când se transformau într-un fel de vată, care era apoi transformată în fire după care era țesută și transformată în pânză, exact ca și bumbacul.
Tot pe vremea aia sticlele și borcanele erau reciclate ca atare, duceai sticla sau borcanul la un centru ICVA și primeai o anumită sumă, 1.70 lei pentru o sticlă de un litru, 3 lei pentru o sticlă de șampanie, 30 de bani pentru un borcan mic…
În felul ăsta sticla putea fi reciclată ca atare, nu mai era nevoie să se consume energie, manoperă și alte lucruri pentru fabricarea unei sticle noi din cea veche. Ar fi o oprtunitate de afaceri excelentă care ar putea crea o mulțime de locuri de muncă cu o investiție minimă.
Și hârtia și materialele textile erau reciclate, le duceai la un centru DCA, ăia ți le cântăreau și primeai niște bani pe ele.
Acum sistemul colectorilor de gunoaie s-a șmecherit, îți ia bani pentru că te scapă de gunoaie, dar te pune tot pe tine să faci sortarea acestor lucruri pe care ei ulterior le vând. Iar cei care trăiesc destul de bine din propaganda ecologistă spun că cetățenii sunt de vină. Și fac niște conferințe în care prezintă tot felu de grafice și tabele făcute în Excel.
Aici la noi, la Timișoara, cam toate publicațiile scriu despre Domul Catolic din Piața Unirii. Sunt curios, or fi reparat și ceasul ăla, că m-am uitat zilele astea și încă nu mergea.
SpaceX a reușit să lanseze Starship, cea mai mare rachetă din lume, însă testul nu a fost un succes, fiindcă ambele trepte ale rachetei au explodat la trei minute după lansare și au căzut pe Pământ. Partea bună este că explozia s-a produs la mare înălțime și nu pe rampa de lansare.
Oamenii de știință chinezi analizează metode de construcție pe Lună
O legiune de roboți se plimbă pe suprafața lunară, dintre care unii folosesc tehnologia de imprimare 3D pentru a converti resursele in-situ în materiale de construcție, în timp ce alții pun cărămizi și finalizează procesul de fabricație.
Rusia lansează primul lungmetraj filmat în spațiu
Protest violent la Paris: Francezii au intrat cu torțe aprinse în sediul Bursei VIDEO
Un grup de protestatari a pătruns în birourile operatorului bursier Euronext din cartierul de afaceri La Defense din Paris purtând torțe aprinse în mâini. Nemulțumiți de legea care prevede creșterea vârstei de pensionare, protestatarii spun că marile companii trebuie să plătească pentru a finanța pensiile.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționați să călătorească în Germania că vineri, în intervalul orar 3,00-11,00, va fi organizată o grevă de avertisment care va afecta serviciile feroviare regionale și pe distanțe. lungi, operate de Deutsche Bahn.
Există probabilitatea ca transportul feroviar pe distanțe lungi să fie oprit pe toate zilele.
Activiștii pentru climă blochează traficul în Berlin
Activiști pentru climă au blocat traficul în jurul emblematicei Porți Brandenburg din Berlin, joi (20 aprilie), în timp ce mărșăluiau încet pe străzi și s-au așezat pe șosea.
Activiștii pentru climă ai grupului Ultima Generație au anunțat diverse proteste la Berlin în lupta lor pentru politici climatice mai stricte.
Polițiștii au eliberat străzile cu mici incidente, în timp ce un activist sa urcat pe acoperișul unei mașini de poliție, unde a fost arestat.
UE pregătește „restricții de urgență” asupra importurilor de cereale ucrainene, cedând presiunile Poloniei și Ungariei, după ce acestea au luat măsuri unilaterale pentru a liniști fermierii locale, scrie publicația Financial Times, citată de EuroIntegration, pe baza unor surse din cadrul Comisiei Europene.
Robert Louis Singletary, un american în vârstă de 24 de ani, la început să tragă în toată lumea, după ce o minge de baschet cu care se joacă mai mulți copii pe stradă ia sărit în curte, informează ABC News.
Gloanțele au lovit un vecin, apoi pe Kinsley White, o fetiță de doar 6 ani și pe părinții ei. Tatăl fetiței, William White, a fost lovit în spate în timp ce a atras focurile de armă asupra sa, în încercarea de a-și proteja familia.
Un serial documentar produs de Netflix care o prezenta pe regina Cleopatra a VII-a ca fiind o femeie de origine africană de culoare a stârnit controverse în Egipt, notează BBC.
Eutanasierea unei ursoaice care la începutul acestei luni a ucis un tânăr ce făcea jogging pe un traseu de drumeții în nord-estul Italiei, caz în premieră în această țară, acest subiect de controversă. Președintele provinciei în care a avut loc incidentul a emis un ordin pentru eutanasierea ursului, ordin suspendat însă de instanță după ce a fost contestat de organizație pentru protecția animalelor.
Guvernul român anunțat joi că intenționează să autorizeze sacrificarea a 426 de urși în 2023, față de 140 anul trecut, argumentând că specia protejată crește prea repede și că atacurile sunt în creștere.
Un elev de 15 ani de la Liceul sportiv din municipiul Bacău a fost reținut de polițiști după ce și-a amenințat un profesor cu un cuțit după ce au avut o discuție în contradictoriu, informează IPJ Bacău.
Șeful Serviciului de Informații Externe, instituție secretă unde rigoarea ar trebui să facă diferența între profesionalism și eșec și în care integritatea este condiție obligatorie, are declarații de avere din care lipsesc apartamente sau împrumuturi primite de familia sa, prin soția Ramona Miriam Vlase. Informațiile au fost descoperite în declarația de avere a acesteia.
Un apartament și o mașină nouă care au intrat în posesia soției în 2021 nu apar în declarația soțului. Banii și împrumuturile date de șeful SIE, Gabriel Vlase, lipsesc din datele declarate de Ramona Miriam Vlase. Și multe alte probleme semnalează Valeriu Nicolae, într-un articol pentru cititorii Libertatea.
Măsuri de austeritate la Guvern: îngheață salariile și angajările la stat
Măsuri de austeritate la Guvern: îngheață salariile și angajările la stat La Guvern se fac planuri pentru a acoperi gaura generată de slabele încasări din primul trimestru. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu specialiștii și s-ar fi căzut de acord asupra unor prime soluții, conform stiripesurse.ro. Conform surselor guvernamentale, Nicolae Ciucă ar fi de acord […]
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, înaintea ședinței de guvern, că deficitul în colectare de la buget este din cauza „marilor contribuabili” care nu și-au plătit „datoriile către stat”. Ciucă a făcut un apel către aceștia și a precizat că a cerut instituțiilor să colecteze aceste venituri. Prim-ministrul a anunțat că vor fi luate măsuri, care ar putea fi adoptate săptămâna viitoare, privind „o mai bună chibzuială” a banilor publici. Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul taie de la bunuri și servicii aproximativ 10 miliarde de lei. La rândul său, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că „nu este vorba de austeritate, nu este vorba de măsuri care să reducă personal sau salarii.”
Ministrul Finanţelor: Nu există nicio gaură în buget, e o acţiune preventivă
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a explicat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că măsurile care vor fi luate în buget nu înseamnă că există „o gaură”, ci că măsurile reprezintă o acţiune preventivă pentru a putea crea un spaţiu fiscal de intervenţie.
După ani în care subiectul reorganizării teritoriale a intrat într-un con de umbră, Camera de Comerţ şi Industrie a României doreşte să readucă în atenţie impactul negativ pe care actuala formă de organziare îl are asupra economiei.
Ion Cristoiu: Preferaţii Sistemului: Roboţeii de tablă
Munții de gunoaie sunt, de fapt, munți de resurse inestimabile pe care încă nu reușim să le transformăm în valori, spune Constantin Damov, președinte Green Group, la Conferința Națională „Ieșirea din criza deșeurilor, reguli și soluții noi de sustenabilitate, colectare, reciclare și economie circulară”, organizată prin platforma România Inteligentă de Antena3CNN și cotidianul Jurnalul.
Proiectul „FrankensteinAUR”. Cum să construieşti un „monstru” politic care scapă de sub control
Primul pas. Se ia un bombardier de galerie, nici prea deştept, nici prea prost, nici prea aşa, nici prea altfel, dar cu gura mare şi neavând nicio problemă să-şi folosească pumnii în lipsa argumentelor. Odată găsit, e pus să repete ca o moară stricată ceea ce vrea să audă o parte a electoratului. Şi aici…
Primăria Timișoara și-a făcut datoria și a ajutat societatea Colterm să cumpere certificatele verzi, prima parte a fost deja achiziționată de societatea aflată în insolvență, spune primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Mai mult, va mai da societății amintite, care îi aparține integral, o a doua parte de bani pentru a se cumpăra și restul de certificate.…
TIMISOARA. „Monitorul Primariei… il stim, chiar daca nu il citim. Este un PDF alb-negru. Este asa cum mi-au povestit oamenii ca era Scanteia in alte vremuri: cu articole ample si fara substanta„, spunea Dominic Fritz in 2020, cand a fost si sistata aparitia ziarului Primariei Timisoara, intrucat noua administratie miza pe digitalizare pe toate planurile. […]
Un final de săptămână în care arta este exprimată liber, sub formă de dans, muzică, desen și teatru, se anunță pe agenda evenimentelor de la Iulius Town. Check Art Festival readuce în Timișoara statui vivante, mimi, bufoni, marionete gigant, dans, dar și multe alte numere incredibile executate de artiști din Serbia, Ungaria și România. În același timp, la Iulius Town are loc și Festivalul Mediteraneean, un eveniment dedicat fructelor de mare și dulciurilor turcești. Iulius Congress Hall găzduiește, tot în acest weekend, Timișoara International Tattoo Convention, unde vor fi prezenți peste 50 de artiști din nouă țări.
Unde mergem în weekend. Evenimente și petreceri în Timișoara și în împrejurimi
Sfârşitul de săptămână aduce în Timişoara și în orașele din apropiere o serie de concerte, evenimente culturale și party-uri. Joi, 20 aprilie ATU Club, ora 22: Bairamul studențesc. Casa del Retro, ora 21: Horațiu Mălăele și Nicu Alifantis Show. Carturesti Piata Victoriei, ora 18.30: EpiTalks – vorbim despre epilepsie. Consiliul Judetean Timis, ora 18.30: Recuperatio […]
FOTO / VIDEO Domul Romano-Catolic din Timișoara, redeschis după 4 ani de lucrări de restaurare
Domul Romano-Catolic din Piaţa Unirii / Barocă a Timişoarei, construit în urmă cu aproape trei secole, care a trecut în ultimii patru ani printr-un amplu proces de reparaţii şi restaurare, finanţat cu fonduri europene, se redeschide după finalizarea lucrărilor, joi fiind organizat un eveniment de prezentare pentru jurnalişti a întregului ansamblu interior format din sute de opere şi elemente de artă.