Redacție September 20, 2020

 

O manifestaţie de protest, cu participarea a zeci de persoane, împotriva obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcoli a avut loc, sâmbătă după-amiază, în Timişoara.

 

Câteva zeci de părinţi şi copii au protestat în Piaţa Victoriei din Timişoara şi au strâns semnături pentru o petiţie pe care vor să o înainteze ministrului Educaţiei. Ei consideră că purtarea măştii de protecţie are un impact negativ asupra copiilor, fiind lipsiţi de libertate şi au susţinut că vor ca şi opinia lor să fie respectată.

 

„Ca părinte și mai ales ca mamă am o obligativitate divină să fac tot ce știu, tot ce pot, tot ce îmi stă în putere să ofer copiilor mei protecție, îndrumare, adevăr, transparență, sinceritate, ghidare, într-un cuvânt: iubire. Ca să pot să fac toate astea, trebuie să fiu constant informată de orice intervine în viața copiilor mei. Atunci când cauți adevărul, trebuie să fii pregătit să îl observi din toate unghiurile posibile. Să înțelegi că adevărul tău este doar perspectiva prin care ai putut observa în acel moment. Cu cât observi mai multe perspective, cu atât adevărul devine mai mare. Cum să privesc în ochii copiilor mei și să le spun „Mergeți la școală, respectați măsurile impuse de către autorități cu forța” chiar dacă sunt cunoscute deja atâtea studii care dovedesc inutilitatea purtării măștii care se găsește în comerț astăzi și privind pericolul la care te expui inspirând cantitatea de dioxid de carbon peste limita admisă maximă în condiții de sănătate cu masca pe nas și pe gură?”, a spus Ioana Gheran, inițiatoarea acestui protest la Timișoara.

 

Citește și:  Tramvai blocat pe șine în centrul Timișoarei. Călătorii au coborat și au împins garnitura

Acesta a fost cel de-al doilea miting de protest împotriva obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcoli organizat în Timişoara, primul având loc la începutul săptămânii.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*