Redacție February 9, 2022

 

Proprietarii de trotinete electrice vor fi obligați ca începând de anul viitor să aibă poliță de asigurare. Directiva recent adoptată la nivel european îi obligă pe cei care ies în trafic cu trotineta să fie asigurați, după modelul asigurării de răspundere civilă. Parlamentul României are termen până la anul să introducă noua obligație și în legea națională.

 

În ultimii trei ani, în România au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate trotinetele electrice. Acestea sunt argumentele pentru care proprietarii de trotinete vor fi obligați să aibă poliță de asigurare.

Numeroasele accidente s-au soldat atât cu rănirea celor de pe trotinetele electrice, dar și cu pagube pentru șoferii care deși nu au nicio vină, rareori reușesc să recupereze prejudiciile, scrie icars.

 

După ce Parlamentul va adopta legea în acest sens, Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să elaboreze normele de aplicare.

Citește și:  Piaţa gazelor este liberalizată complet din 1 iulie, însă tarifele consumatorilor casnici rămân deocamdată aceleaşi

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*