Nicoleta C. February 8, 2022

 

Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând Instituțiile Prefectului din 33 de județe, declară grevă de avertisment, joi între orele 10:00- 11:00.

La această acțiune vor participa 1500 de salariați care vor înceta lucrul la sediul lnstituției Prefectului din județele afiliate în cadrul grevei de avertisment. Aceștia solicită modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

 

„Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția pefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate. Funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului, fapt prevăzut de Constituția României”, au transmis reprezentanții sindicatului „Egalitatea”.

Citește și:  O profesoară excepțională din Timişoara a fost premiată la Gala MERITO pentru inovaţie în educație

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*