Redacție February 9, 2022

 

Prefectul Mihai Ritivoiu a spus că peste zece mii de elevi din Timișoara fac școală online din cauza frigului din clase. Este vorba de 19 unități de învățământ din oraș (șase grădinițe, cinci școli gimnaziale și opt licee), cu un număr total de 10.568 de elevi, care sunt închise din cauză că nu au căldură.

 

Prefectul, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Şcolar, a mers azi în inspecție pe teren pentru a vedea situația din școli și grădinițe.

 

„Cel mai tare m-a şocat faptul că Liceul Economic, aflat la o distanță de 50 de metri de Clinica de Neuropsohiatrie Infantilă (cea vizitată duminică şi unde e cald şi bine), stă în frig.
Am să solicit Colterm să facă o informare cu privire la motivele pentru care e frig în şcoli şi să dea drumul imediat la căldură în aceste unități! Dacă în urmă cu două săptămânii bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca a urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea! Domnilor de la Colterm, vreau să știu dacă sunteți în stare să gestionați problema, vă cer răspuns în scris”, a precizat prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu.

 

 

Prefectul a mai spus că după doi ani de şcoală în condiții de pandemie, este inacceptabil faptul că peste zece mii de elevi din Timișoara nu pot face școală cu prezență fizică din cauza lipsei căldurii în școli.

Citește și:  Primăria remontează limitatoarele de viteză și reface marcajele pentru pietoni, pe mai multe străzi din Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*