Redacție October 24, 2019
Lucian Boncu, foto pressalert.ro

 

După mai multe ore de audieri, procurorii DIICOT au reţinut 14 persoane în dosarul grupării de interlopi acuzate că controla mare parte din traficul cu cocaină din Timişoara. Potrivit DIICOT, gruparea s-a constituit în 2017 şi a avut ca principal scop derularea de activităţi pe linia traficului cu droguri de mare risc, respectiv cocaină, scrie adevarul.ro.

 

„Nucleul acestui grup l-au reprezentat mai mulţi exponenţi ai lumii interlope din oraş, care de-a lungul timpului au fost implicaţi şi în alte activităţi infracţionale comune (şantaje, reglări de conturi, extorcări)”, arată procurorii DIICOT.

 

Potrivit anchetatorilor „protecţia activităţilor infracţionale era asigurată de către un lider marcant al lumii interlope din municipiul Timişoara”.

 

„Acesta asigura protecţia principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte, intermedia normalizarea relaţiilor, în vederea derulării fără incidente a activităţii infracţionale. Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum”, mai arată procurorii.

 

DIICOT mai susţine că gruparea din care fac parte şi Lucian Boncu şi Ovidiu Huc (fost Oiţă), „tovarăşi” de chefuri ai lui Ionuţ Nasleu, fost senator, actual director al Societăţii Pieţe SA, controla majoritar piaţa de cocaină din oraş, marea parte a dealerilor locali şi a consumatorilor constanţi de cocaină aprovizionându-se de la membrii grupării.

 

„De asemenea, pătrunderea pe piaţa din municipiul Timişoara a oricărui alt dealer din afară se putea realiza doar cu acordul şi în condiţiile stabilite de aceştia. Unul dintre furnizori era o persoană cunoscută în mediul interlop local, care primea regulat cantităţi de câteva kilograme de cocaină pe o filieră din Spania, pe care şi-a dezvoltat-o în timp”, mai arată procurorii DIICOT.

Citește și:  Anchetă la Timişioara, după ce profesorul Virgil Păunescu a anunţat pe Facebook că şi-a administrat singur vaccinul antiCovid dezvoltat de el

 

Ancheta avea să scoată la iveală că interlopii traficanţi de droguri „distribuiau cocaina doar către un cerc foarte restrâns de dealeri locali şi consumatori fideli, de a căror încredere s-au asigurat de-a lungul timpului”. „De asemenea, s-a constatat că unii dintre suspecţi îşi investeau banii obţinuţi din traficul de droguri şi în alte activităţi lucrative, respectiv în acordarea de împrumuturi cu camătă, cu scopul obţinerii de profituri mai mari”, au mai transmis procurorii DIICOT.

 

La sosirea la sediul DIICOT, unde a fost adus încătuşat, Lucian Boncu l-a înjurat şi ameninţat pe jurnalistul pressalert.ro, Dragoş Boţa, care a scris de-a lungul timpului mai multe articole care îl vizau pe interlop. De asemenea, în susţinerea lui Boncu a sărit şi o tânără care i-a arătat jurnalistului semne obscene şi l-a înjurat.

 

 

foto: pressalert.ro

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*