Redacție May 23, 2020

 

Recoltările de sânge în vederea obţinerii plasmei necesare pentru vindecarea bolnavilor de COVID-19 au avut loc sâmbătă la Centrul Judeţean de Transfuzii (CJT) Hunedoara-Deva, donatori fiind deputatul Lucian Heiuş, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David, scrie Agerpres.

 

Vă reamintim că cei trei politicieni s-au infectat cu noul coronavirus la jumătatea lunii martie, fiind trataţi şi vindecaţi de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

 

Ei au declarat, sâmbătă, că au dorit să doneze de sânge, necesar la pregătirea plasmei împotriva virusului COVID-19, din spirit de solidaritate cu bolnavii aflaţi pe paturile de spital, dar şi pentru a oferi un exemplu către alte persoane care pot să ajute la salvarea de vieţi.

Primarul municipiului Deva a punctat faptul că este nevoie de solidaritate în lupta împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mai ales că el a trecut prin boală împreună cu fiica sa.

 

„Am trecut prin această experienţă, nu mi-a fost uşor, mai ales că nu am fost singurul din familie care a fost infectat, a fost şi fetiţa mea, Laura. Consider că astăzi este o datorie morală a mea şi a colegilor mei, de a dona sânge pentru ca pacienţii care sunt într-o situaţie mai gravă decât am fost eu – şi sunt pe secţiile de Terapie Intensivă – să poată beneficia de această nouă schemă de tratament şi să se vindece cât mai repede”, a spus Florin Oancea.

 

Citiți mai multe pe Agerpres
Foto: (c) Sorin Blada / AGERPRES

Citește și:  Festivalul PLAI 2020 va fi diferit de toate celelalte ediții de până acum

1 thought on “Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, administratorul public al oraşului, Adrian David, dar și deputatul Lucian Heiuş au donat plasmă necesară pentru vindecarea bolnavilor de COVID-19

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*